Dog azawakh: fapte de rasă și temperament

Azawakh câine fapte și temperament

Elegant și distins, aloof, dar loial, blândul Azawakh este un tovarăș afectuos, fără agățarea pe care alte rase expune adesea. S-ar putea să nu fie cel mai faimos dintre câini, dar credem cu tărie că această frumoasă pooch merită o atenție mai mare.

Acești câini de leagăn se gaurează din Africa de Vest, unde erau crescuse pentru a vâna pentru, gardă și călătorește cu familia lor umană nomadă. Acest rol a necesitat o natură protectoare și o loialitate acerbă, pe care rasa îl păstrează până în prezent. Dacă vă gândiți să introduceți unul dintre acești câini elegant în casa dvs., citiți mai departe, pe măsură ce vom trece prin câteva informații importante despre rasa antică. Mai jos, discutăm istoria, personalitatea și cerințele de îngrijire a Azawakh.

În legătură cu o postare: Cele mai bune alimente pentru câinii de vânătoare

Azawakh câine alergând

Istoria Azawakh

Azawakh este un tip de Sighththound, crescând inițial în Sahara de Sud, în jurul zilei moderne Mali și Niger. Vestigiile sunt numite pentru tendința lor de a urmări prada cu ochii lor, mai degrabă decât nasul lor. Numit după Valea Azawakh, rasa antică a fost recunoscută de Clubul Kennel United din 1993.

Azawakhs au fost dezvoltate printre oamenii nomade Tuareg, motiv pentru care veți auzi uneori rasa denumită "Tuareg Sloudi". Un alt nume pentru rasă, "Idii N`illeli" se traduce aproximativ ca "câine nobil al poporului liber".

Nu știm exact când acestea Câini frumoase prima dată a fost, dar știm că împărtășesc strămoșii obișnuiți cu rasele Saluke și Sloudi. Ambii câini au, de asemenea, rădăcinile lor pe Continentul african. Ori de câte ori au apărut pentru prima dată, este clar că Azawakh joacă un rol important în viața de familie Tuareg, ajutându-și pe tovarășii lor umani să vâneze animale și să rămână în siguranță. Atât de apreciate sunt Azawakhs că ei chiar au permis să doarmă în cortul proprietarului lor noaptea.

Deși au fost în jur de sute de ani, nu a fost până în anii 1980 că Azawakh a făcut-o la țărmurile americane. Astăzi, rasa poate concura în clasa diverse a Clubului American Kennel, împreună cu evenimente agilitate și concurente. Din cauza vitezei, dexterității și inteligenței lor, Azawakh este în special la domiciliu în competiții de agilitate.

În legătură cu o postare: Tunelul de agilitate pentru câini

Idei sumare

Azawakhs sunt o rasă rară în SUA, deci poate fi dificil pentru proprietarii potențiali să obțină un mâner cu exact ceea ce sunt ei să dețină. Înainte de a ajunge în detalii, am descoperit câteva fapte rapide pentru a vă oferi o idee brută despre ceea ce această rasă neobișnuită este într-adevăr.

  • Azawakhs sunt de obicei bronze, fawn sau nisip în culori, amestecând cu patrimoniul lor saharian. Unele animale se ocupă și pe culori negre, gri sau maro.
  • Datorită originilor lor de deșert, Azawakhs poate rezista la temperaturi foarte calde - nu se vor bucura de viață într-un climat rece sau ploios. Dacă vă place sunetul Azawakh, dar nu locuiți într-o zonă însorită, luați în considerare adoptarea unui a Borzoi. Rasa are un aspect similar și temperament la Azawakh, dar a fost crescut în Rusia rece.
  • Cele mai multe Azawakhs sunt unice provocatoare Rehome, Pentru că devin atât de atașați de familiile lor umane. Dacă intenționați să luați într-un catelus Azawakh, știți că vor fi mai fericiți având o casă pentru viață.
  • Azawakhs sunt de obicei un animal foarte liniștit, salvându-și poarta și urlă Căci când este timpul să ridicați alarma.
  • Adoptarea unui Azawakh ar putea să nu fie cea mai bună idee dacă aveți pisici sau alte animale mai mici. Instinctul lor de pradă este puternic încât probabil că va apărea o urmărire.
  • În ciuda construirii lor puternice și dimensiunile relativ mari, Azawakhs sunt fericiți Adaptați la viața de viață cu condiția să aibă o plimbare zilnică sau de cel puțin 30 de minute.
  • Deși nu sunt la fel de repede ca Greyhounds, Azawakhs poate atinge viteze impresionante - la fel de mare ca 40 de mile pe oră.
  • Azawakhs nu sunt potrivite pentru casele cu copii mici. Ele sunt, în general, calme și pot găsi insistența copiilor subțire stresantă pentru a face față.
  • Cu dragostea lor de alergare, Azawakhs face Excelent tovarășii de jogging - Mai ales dacă distanța rulează este chestia ta.
  • Azawakhs au fost crescuți într-un climat fierbinte și au foarte puțină grăsime. Pentru a le ajuta să se odihnească confortabil și să mențină oase sănătoase, acestea necesită Paturi amortizate.

În legătură cu o postare: Cele mai bune paturi de câine

Lucruri pe care ar trebui să le cunoașteți

Deși Azawakhs sunt cunoscute pentru demnul lor liniștit, demn, nu vă păcăliți să credeți că sunt fără întreținere. Ca orice câine, este vital ca tu și casa ta să fii pregătit în mod corespunzător înainte de a introduce un azawakh în mijlocul tău.

Pentru a vă ajuta să lucrați dacă această rasă este potrivită pentru dvs. și obțineți lucrurile gata pentru puii dvs., vom trece prin câteva informații esențiale despre îngrijirea Azawakh adecvată.

Instruire

Azawakhs a fost crescută ca un câine multifuncțional: au vânat iepurele și antilope, au acționat ca supraveghetor și și-au păstrat compania de familie umană. Cu toate aceste abilități, nu veți fi surprinși să aflați că Azawakh este azawakh Foarte inteligentă rasă.

Din acest motiv, instruirea unui azawakh este o afacere relativ dreaptă. Principalul lucru de luat în considerare este că acești câini blânzi nu răspund bine la agresivitate de la proprietarii lor. Cuvintele ferme și pedepsele le pot determina să se închidă și să facă mai dificile sesiuni de formare viitoare. Schimbați pedeapsa pentru armarea pozitivă și nu ar trebui să aveți nici o problemă cu câinele dvs.

Azawakhs se dezvoltă rapid și este o idee bună să începeți să socializați și să le instruiți de la o vârstă fragedă. Acest lucru este deosebit de prescient dacă aveți alți câini în casă. După cum am menționat mai devreme, această rasă are o presiune foarte puternică, și este susceptibilă să-și alunge prietenii blană. Dacă este introdus la o vârstă fragedă, însă, Azawakhs nu ar trebui să aibă nici o problemă care să interacționeze cu câinii mai mici. Dacă părăsiți antrenamentul prea târziu, acesta poate deveni complicat, deoarece independența lui Azawakh morfează într-o personalitate a capului.

Dacă este posibil, înscrierea catelusului Azawakh într-o clasă de antrenament poate ucide două păsări cu o singură piatră. Nu numai că clasa le va da o oportunitate amplă de a interacționa cu alți câini (și oameni) timpuriu, poate fi, de asemenea, foarte util să aveți un expert în mână pentru a vă susține călătoria dvs. de formare. Formatori va fi rapid capabil să spună dacă Pooch Independent de Fiercely este pe drumul cel bun pentru succes.

Portret de două Sighthound Azawakh

Hrănire

Azawakhs sunt construite pentru a alerga și a vâna eficient, astfel încât acestea nu necesită atât de multă proteină cum v-ați aștepta. Deși carnea ar trebui să constituie în continuare cea mai mare parte a dietei lor, Azawakhs va beneficia de adăugarea de banane și morcovi la dieta lor.

Când alegeți alimente pentru Azawakh, asigurați-vă că o carne recunoscută este primul ingredient. După ce am evoluat cu oameni nomazi, este puțin probabil ca Azawakh să fi consumat în mod natural multe boabe, astfel încât să selecteze a hrana pentru câini fără cereale este, de asemenea, o opțiune bună.

Pentru a susține inima câinelui dvs., este, de asemenea, o idee bună să alegeți o mâncare care conține taurină, în timp ce dezvoltarea lor mentală va beneficia de DHA. Ca toate rasele mai mari, Azawakh va beneficia de calciu și fosfor, pentru a-și susține dinții și oasele, precum și acizii grași omega-3 și 6, pentru a ajuta la îngrijirea lor articulații.

În legătură cu o postare: Suplimente comune de câine

Pentru a vă menține noul pooch în condiția vârfului, azawakh media ar trebui să fie hrănită în jurul valorii de 9 - 12 uncii de alimente complete în fiecare zi. Dacă aveți îndoieli, veterinarul dvs. vă poate sfătui cu privire la cantitățile de hrănire.

În legătură cu o postare: Cele mai bune alimente automate de câine

Când Azawakh este încă un cățeluș, ar trebui să fie hrăniți o dietă special concepută pentru câini tineri. Acest tip de alimente va avea un conținut mult mai mare de grăsimi, sprijinindu-și creșterea lor într-un adult sănătos. Alimentele de cățeluș uscat oferă, de asemenea, mici kibble, făcându-l mai ușor pentru ca puștiul tău să mănânce.

Postări asemănatoare: Cel mai bun hrană pentru câini uscați și Cel mai bun alimente pentru câini umede

Îngrijirea

Azawakhs au straturi destul de scurte, rare - păr lung, gros, nu le-ar face favoruri în căldura deșertului după toate. Din acest motiv, sunt minunați câine pentru persoanele care suferă de alergie, deoarece acestea nu sunt predispuse la vărsare. Datorită hainei lor scurte, Azawakhs sunt, de asemenea, destul de ușor de mire.

Vei avea nevoie:

  • Perie slicker
  • Perie de perie
  • Unghiera

Pentru a vă ajuta să păstrați o haină sănătoasă, ar trebui:

  • Periați-vă câinele săptămânal cu o perie de slicker fermă. Acest lucru va elimina orice exces de păr și o va împiedica de la covor sau se va termina pe covor.
  • Îndepărtați unghiile câinelui aproximativ o dată pe lună. Unghiile scurte ajută câinii să rămână echilibrați și să se țină confortabil. Deoarece Azawakhs sunt atât de atletice, o postură bună este vitală pentru a preveni rănirea.
  • Deoarece Azawakhs are urechi floppy, proprietarii ar trebui să le verifice pentru roșeață și umflături în fiecare săptămână. Dacă apare murdăria, ștergeți-le ușor folosind a Câine de curățare a câinelui.
  • Ca orice rasă, Azawakhs poate beneficia de regularitate periajul dinților. Încălcarea zilnică este cea mai bună, dar puteți, de asemenea, să completați sesiunile săptămânale cu periaj cu chews dentar. O bună igienă orală nu numai că vă îmbunătățește respirația câinelui, De asemenea, ajută la prevenirea condițiilor precum infecție gingivală și abcese.
  • Baieți azawakh lunar, pentru a preveni acumularea excesului de ulei pe straturile lor. Acest lucru va împiedica haina lor să se uite plictisitoare și să păstreze mirosul câinelui la Bay.

Deși Azawakh este un câine relativ scăzut de întreținere în departamentul de îngrijire, există în mod clar încă o muncă pentru a fi făcută.

Sănătate

Ca orice rasă, Azawakhs sunt susceptibile la câteva probleme speciale de sănătate:

  • Blotat

Câini profund cheltuiți - Azawakhs inclus - sunt mai predispuși la o afecțiune numită "Blotat", în care stomacul lor este umplut cu aer, extinde și răsuciri. Veterinările nu sunt siguri ce cauzează Bloat, dar știm că această răsucire poate tăia fluxul sanguin, ceea ce face mai dificil ca sângele să călătorească în inimă. Dacă câinele dvs. suferă de umflături, veți observa un stomac umflat, reluarea și comportamentul neliniștit. Dacă observați aceste simptome, luați-le imediat la veterinarul dvs. Blotat poate fi tratat de către stomacul chirurgical.

  • Myozita eozinofilă

Această condiție imună determină mușchii masticatori ai unui câine să se umfle, făcându-le, făcându-i să-și deschidă gura. Simptomele includ durerea, umflarea și problemele de alimentație sau băutură. Poate fi tratată cu imunosupresoare și steroizi.

  • Alergii cutanate

Cu atât de mult din pielea lor expusă lumii în comparație cu alte rase, Azawakhs poate uneori să sufere de alergii cutanate. Priviți neobișnuit mâncărime, erupții cutanate, umflături și Pierderea parului, toate acestea sugerează alergii. Deși nu există nici un "vindecare" pentru piele alergii, ele nu sunt amenințătoare de viață și pot fi gestionate cu antihistaminice sau desensibilizare.

  • Boala lui Wobbler

Această condiție este cea mai frecventă la câinii mai mari, deci merită să fiți conștienți dacă doriți adopta un azawakh. Cauzate de comprimarea măduvei spinării sau rădăcinilor nervoase, sindromul este caracterizat printr-o durere de mers și gât. Tratamentul este de obicei intervenția chirurgicală, urmată de câteva luni de odihnă strictă.

Deși aceste condiții merită vizionate, trebuie remarcat faptul că Azawakhs sunt, în general, sănătoși, animale rezistente, cu o durată de viață de 10-15 ani. Pentru că sunt atât de rezistenți, acești câini sunt adesea ignorați la durere, deci este o idee bună să le verificați peste câteva zile pentru orice semne de boală sau rănire.

câine așezat într-un scaun de camping

Exercițiu

Deși sunt bucuroși să se relaxeze liniștit cu proprietarii lor, Azawakhs sunt câini atletici și necesită cel puțin 30 de minute de exercițiu în fiecare zi. Nu le place să alerge singuri și vor cere tu să-i umbli în mod activ - 30 de minute de timp în aer liber nu este suficient. Din cauza tendinței lor de a da Chase, este o idee bună să vă păstrați Azawakh pe un plumb, dacă nu vă exercitați într-o zonă împrejmuită.

O modalitate excelentă de a canaliza atleticismul și inteligența unui azawakh este de a încerca pregătire de agilitate. Exercițiul este exigent fizic, stimularea mental și devine proprietari pe picioarele lor. Azawakhs face, de asemenea, tovarăși excelenți, așa cum am menționat mai devreme.

Temperament

Azawakhs nu sunt nimic dacă nu loial. Ele tind să fie înlăturare cu străinii, dar formează legături profunde și durabile cu familia lor umană. Deși sunt foarte independenți, și rareori nevoiași, Azawakhs încă mai dorește afecțiunea și atenția proprietarilor lor.

Blând și distins, Azawakhs nu sunt un fan al jocului dur pe care alte rase le dezvoltă. Aceasta înseamnă că nu sunt o potrivire bună pentru gospodăriile cu copii mici, care se pot frurma din greșeală câinele cu anticul lor.

De obicei foarte liniștită, Azawakhs va bloca și urlă doar să ridice alarma, făcându-i câini de protecție excelentă. Inteligența lor înaltă le face ușor să se antreneze, atâta timp cât începeți mai devreme și să luați abordarea corectă, dar înseamnă că acestea necesită o mulțime de stimulare - din nou, formarea de agilitate poate îndeplini multe dintre nevoile lor într-o singură lovitură.

S-ar putea să nu fie câinele tipic de familie bouncy, dar Azawakh loial și stoic continuă să câștige un loc iubit în multe case.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Dog azawakh: fapte de rasă și temperament