Kathiawari horse: profil de rasă

Un cal maro Kathiawari în picioare înalt

Kathiawari este o rasă rară de cal cu urechi de curbare interioară originare din vestul Indiei. Cel mai frecvent, această rasă de cai unică este văzută în castanul de culoare, dar poate expune o varietate de culori de acoperire, cu excepția Negru.

A fost inițial crescută ca un munte de război și cavalerie, probabil datorită tenacității sale și rezistenței impresionante. Dar, așa cum a câștigat popularitate, caii Kathiawari au găsit noi roluri și sunt utilizate în mod obișnuit pentru călărie și sport, precum și pentru cai de poliție.

Privire de ansamblu de rasă

Greutate: 600 la 650 de lire sterline

Înălțime: 15 mâini (60 inci) și sub

Cel mai bun pentru: Riding, Sport

Tipul corpului: Stocky și Body Muscular - Buzzlia scurtă, cu nările rotunjite de frunte - ochi mari - urechi curbate spre interior

Speranța de viață: 25-30 de ani

Istoria lui Kathiawari și origini

În timp ce istoria exactă a corilor Kathiawari nu este sigură, experții cred că această rasă provine din provincia peninsulară din vestul Indian Kathiawar. Acești cai nativi au fost în cele din urmă traversați cu caii arabi care au fost importați în India, care au creat strămoșii rasei moderne Kathiawari.

Ei au fost crescuți ca un cal de război deșert, apreciat pentru ritmul și agilitatea lor rapidă, asociată cu tipul lor elegant și puternic.

În timp ce Kathiawari se găsește în mare măsură în peninsula cu același nume, acestea pot fi găsite și în alte câteva regiuni din India.

Astăzi, guvernul se ocupă de menținerea știfturilor, iar Asociația crescătorilor de cai Kathiawari deține un registru de rasă.

Kathiawari dimensiunea calului

Kathiawari este o rasă de cai relativ scurtă, cu individul mediu care măsoară aproximativ 15 mâini sau 60 de centimetri. Acești cai cântăresc aproximativ 600 de lire sterline, ceea ce nu este deosebit de greu.

În ciuda tipului lor mic, compact, Kathiawari este destul de musculară și puternică, cu mai multă rezistență decât multe alte rase.

Creșterea și utilizările

Kathiawaris au fost inițial crescuți pentru a fi cai de război deșert în India din secolul al XVI-lea, dar acum sunt folosite pentru o varietate de scopuri. Rasa este un cal popular de echitatie in India, care este suficient de puternic si agil pentru a rezista excursii multi-zi pe teren incert.

Kathiawaris sunt, de asemenea, populare în evenimente sportive și concursuri și sunt chiar căutate de departamentele de poliție pentru a ajuta ofițerii în timp ce călăresc în jurul orașului.

Culori și marcaje

Există o singură culoare care nu este expusă de Kathiawari, care este negru. În timp ce castanul este cea mai tipică culoare a rasei, indivizii pot veni și în variante gri, golf și dun. Această rasă este unică prin faptul că prezintă deseori marcaje primitive, cum ar fi dungi de zebră pe picioare, o bandă dorsală și, uneori, marcajele din Skewbald.

Caracteristicile unice ale Kathiawari

La prima vedere, este clar că calul Kathiawari este unic. Cu o frunte largă și un bot scurt, fața este relativ mică. Dar este un cal bine proporționat.

Cea mai unică caracteristică a lui Kathiawari este urechile sale. Urechile acestei curbe de rasă interioară, adesea suprapuse. Crediții s-au concentrat asupra acestei calități în istorie, încercând să păstreze acest aspect unic.

Kathiawaris sunt, de asemenea, demn de remarcat pentru capacitatea lor de a supraviețui foarte puțin hrană și apă și faptului că acestea sunt destul de rezistente la căldură, ceea ce le face o potrivire perfectă pentru deșerturile din India.

10 cele mai populare rase de cal și tipuri de cai

Dieta și nutriția

Kathiawaris sunt potrivite pentru deșert, deci nu au nevoie de rații mari de hrană pentru a trăi. Kathiawari sunt cai relativ scăzuți și nu au nevoie de dietă meticuloasă și nutriție. Îi place să mănânce pe alfalfa, germeni de cereale, fân și iarbă și, în timp ce nu au nevoie de o tona de apă să supraviețuiască, ei ar trebui să fie în mod adecvat hidratat cu apă.

Hrăniți caii pentru a le menține sănătoși

Probleme comune de sănătate și comportament

Cursa de cai Kathiawari este, în general, Sună fizic. Ei nu au nevoie neapărat de multă grijă deosebită și de multe ori nu au probleme de sănătate, deoarece acestea sunt crescute pentru a fi puternice și durabile. Ei, totuși, trebuie să fie exercitați în mod regulat și acordați o atenție adecvată. Această rasă iubitoare nu va tolera să fie ignorată.

Îngrijirea

Deși nu este extrem de mare întreținere în ceea ce privește acestea regimul de îngrijire, După fiecare ieșire, este important să vă periați calul Kathiawari pentru a îndepărta murdăria sau resturile din haina lor. Luați în considerare utilizarea unui prosop umed pentru a le îngriji în continuare, în special în zonele sensibile ca fața. Nu numai că veți păstra calul curat, dar le veți face fericiți cu atenția deosebită pe care o dorește.

Manetul și cozile lor ar trebui, de asemenea, să fie periat în mod regulat pentru a preveni formarea încurcării.

PROS
  • Nu există probleme de sănătate comune

  • Loial

  • Are stamina

  • Afectuos

Contra
  • Scurt în dimensiune

  • Nu-i place vremea rece

Este calul Kathiawari drept pentru tine?

Primii proprietari de timp și de lungă durată sunt de acord că Kathiawari este un cal mare de deținut. Ele sunt cunoscute pentru dispoziția lor de loialitate și afectuoasă. În plus, sunt o rasă dură care nu are nevoie neapărat de îngrijire specială pentru a supraviețui. Ele sunt potrivite pentru a face provocări care vin cu mediul aspru al deșertului.

Kathiawaris face bine în vreme caldă și sunt de obicei găsite numai în India, deci păstrați-vă în minte dacă sunteți interesat de această rasă.

Cum să adoptați sau să cumpărați un kathiawari

Kathiawaris nu sunt caii ușor să vină. Deoarece majoritatea reproducerii lor au fost preluate de guvernul indian, va trebui să mergeți la oficiali dacă sunteți interesat. De asemenea, puteți trece prin Asociația crescătorilor de cai Kathiawari pentru a găsi un Kathiawari de vânzare sau adoptare de la un crescător de reputație.

Există escrocheri pe Internet care pretinde că vinde Kathiawaris, dar cumpărătorii ar trebui să fie atenți la aceste oferte, deoarece este greu de știut dacă un cal este sau nu un Kathiawari pură, fără documentele adecvate și o inspecție de către un medic veterinar.

Asigurați-vă întotdeauna că calul pe care îl adoptați sau cumpărați vine cu o sală de sănătate curată.

Nu faceți aceste greșeli cele mai frecvente de cal și ponei

Mai multe rase de cal

Cursa de cai Kathiawari este extrem de unică. Dacă ați iubit să învățați despre el, este posibil să fiți interesați și de aceste rase similare:

În caz contrar, puteți verifica tot celălalt Profiluri de rasă de cai.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Kathiawari horse: profil de rasă