Testarea alergiilor la câini: tot ce trebuie să știți

Testul alergiei pentru câini

Dacă ați suferit vreodată de alergii, știți că pot fi iritanți și ocazional înfricoșători. De la erupții ușoare la dificultăți de respirație, simptomele unei alergii vă pot ruina cu adevărat ziua. Din păcate, câinele dvs. ar putea, de asemenea, să se lupte cu alergii. Câinii pot avea, de asemenea, diverse alimente, polen și alergii de praf. Dacă sunteți îngrijorat de câinele dvs. având o alergie, ce puteți face pentru a restrânge ceea ce ar putea fi și cât de precise sunt aceste teste?

Ce poate fi câinele dvs. alergic la?

La fel ca oamenii, câinii pot fi alergici la multe lucruri de la purici la fructe. Există trei cauze cheie ale alergiilor de câini: alergii alimentare, alergii cutanate și șoc anafilactic.

  • Alergii cutanate

Deseori numit "dermatită alergică", alergiile cutanate sunt cea mai comună formă de alergie pentru câini. Ele sunt cauzate de Fleas, alimente și mediul înconjurător. O problemă notabilă cu alergii cutanate este că poate duce la infecția secundară. Rănile pe piele cauzate de zgârieturi sunt vulnerabile la bacterii.

Căutați pielea roșie sau inflamată sau vă semnează câinele se simte mâncărime, cum ar fi văzându-i să se frece împotriva mobilierului. Uita-te la urechile lor și labele deoarece acestea sunt cele mai frecvent afectate. Alergiile de acest tip sunt adesea sezoniere, iar acest lucru vă poate ajuta să restrângeți ceea ce cauzează problema.

  • Alergii la mancare:

Există o diferență între o alergie alimentară și intoleranță, deși ambele pot fi incomod pentru câinele dvs. O intoleranță alimentară, sau o sensibilitate, este doar o reacție gastrointestinală la alimente, în timp ce o alergie alimentară autentică înseamnă că corpul tău vizualizează mâncarea ca agresor și astfel folosește sistemul imunitar pentru a-l ataca.

Alergiile și sensibilitățile alimentare pot provoca probleme de la stupi la vărsături și chiar anafilaxie și pot fi rezolvate ambele prin găsirea alimentelor ofensatoare și eliminându-l din dieta lor.

În legătură cu o postare: Cele mai bune alimente pentru câini pentru alergii

  • Alergii acute:

Alergiile acute sunt cele mai înspăimântare dintre toate alergiile și pot fi cauzate de unii vaccinuri, Droguri și corzi de albine. Ele pot fi înfricoșătoare pentru că ele duc la un șoc anafilactic, precum și la probleme mai puțin grave, cum ar fi stupii și umflarea facială. Anafilaxia este o reacție în care cineva primește lumină și are dificultăți în respirație și poate chiar să-și piardă conștiința. Dacă este lăsată netratată, poate fi fatală.

Vestea bună este că anafilaxia este extrem de rară la câini, mult mai rară decât la om. Merită întotdeauna un ochi pe câinele dvs. după noul medicament, dar este puțin probabil ca câinele dvs. să sufere de acest lucru.

Câine joacă în iarbă

Concepții greșite frecvente despre alergiile și testele de câine

  • Toate testele sunt aceleași.

Din păcate, acest lucru nu este adevărat. Există multe teste în jurul valorii de care promovează o abilitate de a descoperi alergiile câinelui dvs., dar multe se bazează pe știința nedovedită. Faceți cercetarea dvs. pentru orice kit de testare a alergiei pentru câini pe care îl aveți în vedere. În special, testarea părului și a saliva rămân nedovedite, iar Colegiul American de Dermatologie Veterinară nu o recomandă.

  • Testele vă pot spune ce câinele dvs. este alergic la

Aceasta este, evident, nu în întregime neadevărată, dar se bazează pe o neînțelegere a modului în care majoritatea testelor funcționează. Ei nu vă arată ce câinele dvs. este definitiv alergic la, dar vă arată dacă un potențial alergen este încă în sistemul lor. O reacție pozitivă nu este un diagnostic. Acesta oferă doar mai multe date pentru a vă confirma suspiciunile. Dacă un test de sânge demonstrează că câinele dvs. are încă carne de vită în sistemul lor, chiar dacă nu le-ați dat-o de mult timp, carnea de vită ar putea fi explicația. Dacă testul dovedește că nu există carne de vită în sistemul lor, cu siguranță nu este.

  • Animalele și oamenii au experiențe de alergie similare

Câinii și oamenii pot avea alergeni diferiți care declanșează reacții alergice, iar simptomele lor pot varia, de asemenea. Anafilaxia, de exemplu, este mult mai rară la câini, motiv pentru care veterinurile nu deranjează adesea testarea pentru alergii de droguri. Există asemănări, desigur, dar nu folosiți propria experiență pentru a vă diagnostica animalul de companie. Du-te la un veterinar.

Ce ar trebui să faci dacă ești îngrijorat de câinele tău?

Dacă testarea alergiei nu este întotdeauna corectă și nu vă spune un anumit rezultat pentru dacă câinele dvs. este alergic la orice alergen dat, care este cea mai bună procedură dacă sunteți preocupat de confortul și sănătatea câinelui dvs?

  • Investiga

Deoarece există atât de multe cauze posibile ale unei reacții alergice, mai întâi trebuie să restrângeți sursele posibile. Faceți acest lucru prin menținerea unui ochi apropiat asupra simptomelor. S-ar putea să ajungi cu mai mult de un candidat. Acest lucru este bine, este mai bine să nu excludeți nimic în această etapă, nu doriți să pierdeți ceva la urma urmei!

Vă sfătuim să începeți un jurnal sau un notebook în care înregistrați toate simptomele și când apar. Ele apar în timpul verii? După ce a mers pe o anumită cale prin pădurile locale, unde ar putea exista o floare specifică? Sau este cauzată de zonele prafuite, interioare?

  • Vorbiți cu un veterinar

Este o idee bună Consultați un veterinar În timpul acestui proces. Dacă nu sunteți sigur că este o reacție alergică, veți dori să vizitați un medic veterinar pentru a exclude alte preocupări grave de sănătate. Multe simptome, cum ar fi mâncărime sau inflamație, ar putea fi de fapt simptome de infecție sau mai rău. Când te duci la veterinarul tău, ar trebui să fii pregătit să răspunzi la o mulțime de întrebări despre când și unde au apărut simptomele, dacă s-au îmbunătățit sau se înrăutățesc și despre obiceiurile generale ale câinelui și schimbările de viață ale câinelui tău.

Chiar dacă reușiți să stabiliți o cauză potențială a reacției utilizând metoda de mai jos, este posibil să doriți să vizitați un veterinar pentru a discuta dacă există tratamente care pot ajuta sau dacă ar fi de ajutor să aveți un test de alergie. În cazul în care vinovatul probabil este în mâncarea lor, veterinarul dvs. vă poate oferi, de asemenea, sfaturi despre schimbarea dietei câinilor, fie pentru a găsi vinovatul, fie pentru a trece la alimente hipoalergene.

  • Proces și eroare

Odată ce aveți suspiciunile dvs., încercați să eliminați potențialul cauzei unul câte unul pentru a vedea dacă starea lor se îmbunătățește. S-ar putea să faceți acest lucru printr-o dietă hipoalergenă pe care Vet-ul dvs. le-a prescris câinele dvs. Acest lucru va elimina toate alergenele alimentare potențiale din dieta lor imediat, ceea ce vă va ajuta să confirmați dacă câinele dvs. suferă de o alergie alimentară.

Bineînțeles, veți ști ce a cauzat reacția alergică atunci când pielea, gastrointestinul sau alte simptome se opresc ca urmare a eliminării ceva din dieta sau viața lor. În mod ideal, acest lucru ar rezolva problema și, atâta timp cât continuați să evitați alimentele, plantele sau alergenul care au cauzat simptomele lor, câinele dvs. va fi bine.

  • Luați în considerare testarea alergiei

Dacă vă luptați să vă dați seama ce este câinele dvs. alergic la sau doriți confirmarea, ar trebui să luați în considerare testarea alergiei. Amintiți-vă că testarea nu vă spune exact ceea ce câinele dvs. este alergic la, dar vă poate spune dacă acestea testează pozitiv pentru prezența substanțelor care ar putea provoca o problemă.

De exemplu, dacă nu puteți spune dacă câinele dvs. este alergic la carne de vită sau pește, un test de alergie vă poate ajuta să vă arătați că nu există carne de vită în sistemul lor și, prin urmare, orice simptome pe care le au trebuie să fie rezultatul unui alergie sau intoleranță pentru pește. Testele de alergie nu sunt o soluție magică, dar vă pot ajuta să pictați o imagine mai mare în ancheta dvs.

Ce teste poți să faci?

Nu există nici o modalitate corectă de a investiga o alergie potențială în câinele dvs. și dacă doriți să faceți un test de alergie imediat, poate fi o modalitate excelentă de a restrânge ceea ce poate provoca problemele câinelui dvs., economisind timp și efort. Dar este important să înțelegeți cum funcționează aceste teste și dacă există un cost de testare a alergiilor la câini, înainte de a vă lua decizia. Există două teste principale pe care le puteți cere medicului dumneavoastră să facă: teste de sânge și teste de piele.

Înainte de testare, ar trebui să existe o examinare amănunțită a câinelui dvs. pentru purici, acarieni, infecții și hipertiroidism. Veterinarul dvs. ar putea, de asemenea, să vă puneți câinele pe o dietă hipoalergenică timp de până la trei luni ca mijloc de testare a alergiilor pentru câini, dacă doresc să excludă alimentele ca cauză. Acest lucru se datorează faptului că ambele metode de testare nu sunt foarte precise pentru identificarea alergeni alimentari. Dacă simptomele câinelui dvs. pleacă după această schimbare temporară de dietă, puteți alege fie să continuați cu dieta, care poate fi scumpă sau puteți începe o încercare atentă și o investigație de eroare pentru a găsi ingredientul ofensator.

analize de sange

Este cel mai probabil ca VET dvs. să recomande un test de sânge după examinarea și investigația lor, deoarece este cea mai comună formă de testare, deoarece este destul de ușor de realizat. Câinele dvs. oferă o probă de sânge, care este apoi analizată. Tehnicianul care face testul, care poate fi veterinarul dvs., va arăta prezența oricărui potențial alergeni care poate provoca simptomele câinelui dvs.

Din păcate, veterinarul dvs. nu poate testa pentru fiecare alergen cunoscut omului, deoarece există mii și mii de posibilități. Cu toate acestea, ei vor cunoaște polenul local, praful și matrițele și vor urmări orice alergeni care prezintă o notă specială în stilul de viață al câinelui. Unele aspecte notabile ale testelor de sânge includ:

  • Ele sunt mai puțin invazive decât testele alergice ale pielii
  • Ele sunt mai rapide și mai convenabile
  • Deși sunt cele mai eficiente pentru alergeni atropi, cum ar fi mucegai, praf și polen, este potențial posibil să se testeze pentru alte alergeni, ar trebui să fie justificată.
  • Ele costă de obicei între 200-300 $
  • Ei vă vor spune care alergenează câinele dvs. în sistemul lor, dar nu va confirma definitiv ce alergen cauzează simptomele câinelui dvs.

Teste de piele

Testele de piele sunt singurul test care ar putea indica în mod clar o relație cauză-și-efect între un alergen și simptomele câinelui dvs. Câinele dvs. este sedat și o mică zonă a blănurilor lor este rasă. Acestea sunt apoi injectate cu cantități mici de fiecare alergen potențial și, dacă oricare dintre zonele în care au fost injectate reacționează, se poate presupune că ați găsit alergenul dvs. Este demn de remarcat faptul că puteți găsi doar un alergen care afectează câinele dvs., astfel încât simptomele lor persistă, este posibil să doriți să considerați că acestea sunt de asemenea alergice la altceva. Cele mai importante aspecte ale testelor cutanate includ:

  • Testele de piele implică sedarea
  • Ei pot doar să ajute la diagnosticarea atopiei, care sunt alergii cauzate de mucegai, praf și polen. Alergiile alimentare și cele mai multe alergii pentru mușcături de purici nu sunt de obicei diagnosticate folosind teste de piele.
  • Au o rată de precizie de până la 75%
  • Ele costă aproximativ 200 de dolari, dar vor necesita, de asemenea, costuri suplimentare, cum ar fi sedarea, care costă între 45 și 100 de dolari
  • Ei puteau confirma ce alergen cauzează o reacție la câinele dvs., dar sunt cunoscute ca fiind inexacte dacă câinele dvs. a avut recent antihistaminic sau tratament steroid

În legătură cu o postare: Cele mai bune purificatoare de aer pentru animale de companie

Câine de mers pe jos

Așadar, ar trebui să folosesc un test de alergie?

Există avantaje și dezavantaje pentru utilizarea testelor de alergii. Avantajele includ:

  • Ele vă pot ajuta să restrângeți ceea ce poate provoca reacția câinelui dvs
  • Poate fi mai rapid decât procesul și eroarea, care poate fi deosebit de importantă dacă câinele dvs. se confruntă cu anafilaxie

Dezavantajele includ:

  • Costă bani
  • Nu vă oferă neapărat un răspuns cu siguranță, în special atunci când vine vorba de alergeni alimentari

Trebuie să faceți această decizie pentru dvs., probabil cu sfatul veterinarului dvs., dar, atâta timp cât câinele dvs. nu este în prea multă durere sau disconfort, vă sugerăm să încercați să vă investigăm în primul rând, cu ajutorul unui a veterinar. S-ar putea chiar să puteți evita să faceți un test de alergie costisitoare deloc! Evident, în cazul în care câinele dvs. este alergic fatal la ceva, merită fiecare penny pentru a afla ce este cât mai curând posibil.

S-ar putea să nu aveți, de asemenea, timpul și resursele pentru a investiga alergenele potențiale ale câinelui dvs. - nu este întotdeauna la fel de ușor cum sună! Trecerea la alimentele hipoalergene poate costa până la 15 până la 50 de dolari pentru fiecare poate, și controlează exact ceea ce mănâncă câinele dvs. este foarte complicat. Dacă vă aflați că vă luptați pentru a investiga cu exactitate, luarea de teste de alergie poate fi o modalitate utilă de a vă împinge în direcția cea bună.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Testarea alergiilor la câini: tot ce trebuie să știți