De ce câinii urâți la sirene? Tot ce trebuie să știți

De ce câinii urâți la sirene?

Ați fost vreodată confruntat pe canapea cu prietenul tău blană, ciocolată fierbinte în mână, bucurându-vă de filmul tău preferat atunci când dintr-o dată, o mașină de poliție conduce trecut? Apoi se întâmplă. Pick-ul urechii câinelui tău și înainte să-l cunoști, au sărit de pe canapea (sperăm că nu ți-au bătut băutura fierbinte peste tot pe podea în acest proces), a alergat la fereastră și au început să loarce și să urle necontrolat. Este o situație familiară care cea mai mare câini de prieteni au experimentat și poate deveni destul de enervant. Întrebarea reală este: de ce câțiva câini urlă la sirene auto, în timp ce alții nu sunt afectați de ei și există ceva ce putem face pentru a le opri?

Ar putea fi din cauza strămoșilor lor?

Primul lucru pe care trebuie să-l facem este să luăm în istoria celui mai bun prieten al omului. După cum știm cu toții, câinii sunt Descendenții lupilor, și ca atare, unele instincte antice rămân în continuare în ele. O teorie comună a acestui comportament este că câinele nostru interpretează sirenele sau alte sunete puternice, înalte, ca comunicare de la lupi.

câine urlă la o sirenă

Lupii tind să folosească urlă ca o modalitate de a localiza unul pe altul, deci un siren tare și în curs de desfășurare poate solicita acest lucru. Câțiva behaviori ai animalelor au declarat că urlarea unui lup sau câine poate fi auzită de un altul de la distanțe extrem de lungi, astfel încât imaginați efectul sirenă de scârțâit de la doar pe drum va avea pe pooch-ul tău!

Câinii sunt în primul rând creaturi sociale la fel ca strămoșii lor și, deși nu mai trăiesc în pachete, ei au încă această mentalitate, făcându-i să vrea să comunice unul cu celălalt. S-ar putea să fi observat coaja de câine când au auzit câinele vecinului sau câinele la televizor. Când aud un altul latrat de caine (sau o sirenă!) Ei pot vedea acest lucru ca pe un semn de pericol, deci va începe să se lăutrângă.

Sirenele puternice provoacă durerea câinelui?

Câinele tău urlă la sirenă, deoarece zgomotul îi rănește de fapt urechile? Știm că auzul unui câine este mult mai sensibil decât oamenii, așa că ar putea fi un motiv în spatele lătratului neîncetat? De fapt, în medie, oamenii am auzit sunete pe o gamă de 20 de cicluri pe secundă la 20 rHz, în timp ce gama de câini este estimată la 40 de cicluri pe secundă la 60 rhz. Audierea la câini variază de la rasă la rasă, de exemplu, Dalmații au o audiere infamibilă, cu doar 70% dintre aceștia fiind născuți cu auzul normal.

Mulți proprietari sunt lăsați să se întrebe dacă comportamentul de lătrat este cauzat de durere, deoarece câinii pot auzi sunete de frecvență mai mari decât putem. Zgomotele puternice pot să ne dea o durere de cap, deci de ce nu ar afecta urechile câinelui nostru negativ? Potrivit Dr. Laura Hungerford, membru al Facultății de la Universitatea din Nebraska, cercetător științific și medic veterinar, acesta este un motiv posibil pentru o onrush de lătrat. Hungerford explică: "Câinii ar putea simți durerea de sunete care nu au fost dureroase cu voce tare pentru noi. Sunetele foarte puternice pot răni urechile și dacă un sunet pare prea tare pentru tine, este probabil mai mult la câinele tău."

Este frică să-ți faci coaja de câine?

Screech-ul puternic al sirenei ar putea fi de fapt foarte înspăimântător puii prețioși. Behavioriștii canini au declarat că Când un câine se simte amenințat sau speriat, ele sunt susceptibile de a coaja la sursa fricii lor. Dr. Hungerford se extinde pe acest lucru, comentând că "el poate asocia sunetul cu evenimente particulare sau a învățat că, dacă urlă, zgomotul este" urmărit ".

Probabil ați asistat la acest comportament în situații diferite - ați mers vreodată pe stradă când câinele tău a spionat o altă pooch, că nu sunt deosebit de dornici? Șansele sunt, le vor privi în jos, pătrați umerii și începe să lăudați continuu până când câinele dispare din vedere. Ar putea fi interpretat de noi oameni ca un semn de agresiune, dar când un câine face acest lucru, ea înseamnă adesea că ei se simt vulnerabili și încearcă să-l facă pe celălalt câine să plece departe. Dacă se întâmplă acest lucru de multe ori, câinele dvs. va asocia probabil la lătrat cu apariții neplăcute.

Zgomotele de divizare a urechilor pot fi destul de discernământ la un câine în cele mai bune momente, dar când au auzit sunete amenințătoare în apropierea casei lor, instinctele lor teritoriale au intrat în picioare și, în ciuda temerilor lor, ei încearcă să-și "apeleze familia de la cei percepuți Pericol.

Puppy urlă la sirene

De ce nu toți câinii latră la sirene?

Unii câini reacționează la sirenele auto, în timp ce altele par a fi complet neafectate de zgomotul intruziv. Nu putem determina cantitatea exactă de câini care urâau la sirene împotriva celor care nu au existat puține cercetări în acest comportament, cu toate acestea, mulți veterici și formatori de câini și-au oferit sugestiile lor de motivul pentru care câinii sunt nemulțumiți de sirene.

La fel ca oamenii, câinii sunt diferiți unul de celălalt; fiecare cu propriile lor personalități unice, ciudați și temeri. De exemplu, dacă câinele dvs. are un comportament extrem de încrezător și sigur, probabil vor alege să ignore sirenele blând, destul de fericite pentru a continua cu activitățile lor fără provocare. Cu toate acestea, în cazul în care pooch-ul dvs. este tipul nervos sau mai degrabă supus în natură, sunt mult mai probabil să reacționeze la zgomote puternice cu o serie de scoarțe și urle.

Există multe motive pe care câinii le pot urca de-a lungul sirenei și, din păcate, pentru urechile noastre, nu există prea multe lucruri pe care le putem face. Poate că animalele noastre de companie au o nevoie înnăscută de a se conecta cu ceea ce percep că sunt alți câini și "lăudați" înapoi la sirene pentru a comunica. Sau poate se simt înspăimântați de sunetul ofensiv și încearcă să ne avertizeze de prezența pericolului? Indiferent de caz, ar trebui să facem tot ce ne stă în putință pentru a ne mângâia câinii, nu strigăm la ei când le latră la zgomote ciudate, încearcă să le facă să se simtă asigurate și în siguranță vorbind calm și le-au mângâiat. Unele dintre comportamentele lor ar putea părea ciudat, dar o mică dragoste și înțelegere merg mult!

Surse:

  1. Urlă la câini, WebMD
  2. Lynn Buzhardt, DVM, De ce câinii urâți?, Spitalele VCA
  3. Urlă, Societatea americană pentru prevenirea cruzimii față de animale
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » De ce câinii urâți la sirene? Tot ce trebuie să știți