11 Cele mai populare rase de câine exotice

Gândul de a fi a douăzecea persoană din cartierul dvs. pentru a obține un laborator să vă facă mâncărime? Te simți mai confortabil marșând la ritmul propriului tambur? Sunteți întotdeauna în căutare de ceva diferit, ceva din obișnuit? Dacă ați răspuns "da" la oricare dintre aceste întrebări, atunci poate o rasă de câine exotică este cea mai potrivită pentru dvs. 

Ce face un câine exotic? Adesea, rasa este rară sau vine dintr-un loc îndepărtat. Sau poate că este doar mai puțin frecventă în Statele Unite. Potrivit Clubului American Kennel Clasament Pentru 2020 (Pe baza înregistrărilor din 2019), următoarele rase de câine exotice sunt cele mai populare în Statele Unite.

Shiba inu Rase de câine exotice

1. Shiba inu 

Acest câine asemănător vulpelor a urcat la numărul 45 în acest an. Vechiul Rasa japoneză a fost dezvoltat în jurul valorii de 300 b.C. Pentru a vâna un joc mare în teren dur, munte. Astăzi, Shiba Inu este câinele de companie de top din Japonia.

Acest câine încrezător se poate adapta la a trăi fie în orașe, fie în zonele rurale. Bine-natred, Shiba Inu formează legături strânse cu familia, dar este rezervat cu străini. Această rasă are o mulțime de energie, dar plimbările zilnice vor fi suficiente dacă Shiba Inu nu are o curte împrejmuită pentru a alerga. În timp ce acești câini pot fi o provocare de a se antrena, sunt ușor de gasi. Haina lui Shiba Inu necesită puțină îngrijire, doar periajul regulat.

Rasele de câine exotice Shar-Pei

2. Shar Pei 

Trotting în 65 de ani, acest câine unic are urechi mici cocoțate pe cap, o coadă uluită și riduri peste tot. Rasa antică chineză a fost dezvoltată în timpul dinastiei Han, iar reprezentările acestor câini apar pe artefacte. Agricultorii chinezi au folosit rasa ca păstori, tutore și vânători. Numele "Shar-Pei" înseamnă "Piele de nisip", o descriere a stratului dur și grosier al rasei. În 1949, rasa a fost aproape exterminată atunci când Republica Populară Chineză a anunțat o interdicție asupra proprietății câinilor și a împușcat orice câini vagabonzi găsiți. Din fericire, câțiva Shar-Peis au supraviețuit în Hong Kong și Taiwan.

Loial familiei, Shar-Pei nu face bine cu străinii și cu alți câini. Nevoile de îngrijire sunt minime cu doar baia ocazională. Shar-Pei este adaptabil atunci când vine vorba de exercițiu. Acest câine este fericit să iasă cu un proprietar activ pentru plimbările lungi în fiecare zi sau trăiește într-un apartament cu mai puține, mai scurte plimbări. SHAR-PEI poate participa, de asemenea, la sportul de câini, cum ar fi ascultarea, urmărirea și agilitatea. Cu acești câini, socializarea și formarea timpurie sunt cruciale din cauza lor Instincte de protecție și dorința de a fi responsabil.

Basenji rase de câine exotice

3. Basenji 

La 87, în clasament, acest câine adaptabil, ladback nu scapă, ci yodele sau chortles în schimb. Vechiul Rasa egipteană apare pe pietrele funerare ale faraonilor. Deși crescuți ca câini de vânătoare, Basenji astăzi este mai probabil să fie un tovarăș. 

Basenjis se îngrijește de a fi curat și s-au îngrijorat ca pisicile. Ei nu au un miros "câine", dar nu aruncați. Perii săptămânale sunt în general suficiente pentru a-și menține hainele.

Acești câini, ca și alte Skythounds, au o mulțime de energie și preferă exercitarea cu proprietarii activi. Basenjis sunt inteligente, dar și independente, astfel încât acestea pot fi o provocare de a instrui.

Leonberger câine exotic

4. Leonberger

Acest câine imens Purte de la 95 în clasament. Această cruce între o Newfoundland, St. Bernard, și o mare pirinei pot fi intimidante; Un bărbat adult poate cântări până la 170 de lire sterline. Numele vine din orașul Leonberg din Germania, unde a apărut rasa. Acest câine asemănător leului a fost un hit regal: regele Italiei, Czar al Rusiei, și prințul Țării Galilor toți deținute de leonbergers.

Afectuos și ușor de mers, acești câini se înțeleg bine cu copiii. Haina lor are nevoie de periaj în fiecare zi pentru că este covor. Leonbergerii au o mulțime de energie pentru a cheltui, deci au nevoie de un exercițiu viguros zilnic. Acești câini se bucură să alerge cu proprietarii lor sau alături de o bicicletă. De asemenea, ele excelează la formarea agilității. 

Acești giganți prietenoși beneficiază foarte mult de socializarea timpurie și de formarea continuă.

5. Borzoi 

Aceste lucruri, numite și lupi ruse, cursa la rangul 105. Aristocrația rusă îi ridică să vâneze lupi în evenimente fiecărei sociale și structurate ca vânătoarele de vulpe britanice. Cu Revoluția Rusă, nu numai că aristocrația a fost sacrificată, dar a fost câinele lor. Rasa a supraviețuit deoarece fanii au început să reproducă câinele în țările din afara Rusiei. Numele "Borzoi" vine din cuvântul rus "Borzyi", ceea ce înseamnă "Swift."Acest câine regal - imaginați-vă un cadru grațios al unui Greyhound acoperit de o haină lungă plină de farmec - poate atinge viteze de 35 până la 40 de mile pe oră.

Acești câini sunt calmă și afectuoasă cu oamenii lor. Ei nu necesită multă îngrijire, doar o periaj rapidă în fiecare zi sau în fiecare zi și băi obișnuite. Acești câini au nevoie de exerciții zilnice, cum ar fi plimbări lungi sau se desfășoară într-o curte împrejmuită. Așa cum este tipic pentru Sighthounds, ei vor urmări animalele mici, astfel încât să nu poată fi lăsate în afara lei. Ei excelează în sporturi de câine, cum ar fi agilitatea și conducând cursul.

Saluki rasa de câine exotic

6. Saluki 

Saluki, uneori, numit o gardă persană, locuri la 125 în clasament. Sursele nu sunt de acord cu privire la cât de veche este această rasă egipteană veche, dar consensul sugerează că acestea datează până la 6000 sau 7000 b.C. Crescuse să vâneze Gazelle, Hare, Fox și Jackal, acest câine este rapid. Doar o oglindă poate depăși viteza unei borzoi. Păstrat de faraonii egipteni pentru a vâna, acești câini au fost uneori mumificați cu proprietarii lor să-i însoțească în lumea următoare. 

Loiali, acești câini formează legături puternice cu oamenii lor. Deși acest câine este blând, el nu face bine într-o casă cu animale mici. Saluki necesită periaj săptămânal și nu are un miros "câine". La fel ca majoritatea celor apropiate, Saluki are nevoie de o mulțime de exerciții fizice. Ei excelează în sporturi de câine, cum ar fi Flyball și Lure Coursing. 

Socializarea precoce și Instruire este important deoarece Saluki tinde să fie încăpățânat și rezervat în jurul unor noi oameni. 

Tibetan Mastiff Rase de câine exotice

7. Mastiful tibetan

La locul 128, acest câine mare poate cântări 100 până la 160 de lire sterline și se află la 26 de centimetri la umăr. Echipamentele profund alese, înțelepți fac ușor să înțelegeți de ce tibetanii credeau că acești mastifici au fost reîncarnați călugări și călugărițe. Deoarece Tibet a fost în mod tradițional izolat, nimeni nu știe sigur cât de veche este această rasă. Bred în Munții Himalayan, haina grea a câinelui a ajutat-o ​​să supraviețuiască temperaturilor frigidete ale iernilor din Asia Centrală. Acești câini pot fi strămoși ai mastifilor moderni, răspândite în întreaga lume când au fost oferite ca daruri către călătorii străini, care au dezvoltat apoi rasa în țările lor. 

În timp ce mastiffs tibetan sunt laidback și prietenos cu oamenii lor, ei sunt atenți la străini. Puternic teritorial, ei fac Excelente de urmărire. Cea mai mare parte a anului, nevoile de îngrijire sunt minime, doar periaj de două sau trei ori pe săptămână. Când câinii își suflă straturile anual, pot fi necesare instrumente de de-vărsare.

Mastifii tibetan au nevoie de exerciții regulate, dar să experimenteze explozii scurte de energie, mai degrabă decât să aibă o mulțime de rezistență. Ei preferă să lucreze - probabil patrularea perimetrului teritoriului lor - mai degrabă decât să se joace. Acești câini pot fi o provocare de a se antrena, deoarece sunt independenți și nu ar fi permisă niciodată în afara unei zone deschise.

XOLOITZCINTLI RĂSPUNSURI DE CÂINE

8. XOLOITZCINTLI 

Acest câine cu denumirea lungă dificilă (pronunțată ca "show-low-etas-queent-lee") vine la 137. Numele rasei derivă din două cuvinte aztec: "Xolotl", care este numele unui zeu aztec și "Itzcinti", cuvântul pentru câine. Aztecii au crezut că această rasă aparținea lui Dumnezeu Xolotl și le-ar putea proteja de spiritele rele și de dușmanii umani. Aztecii au sacrificat acești câini atunci când proprietarii lor au murit, astfel încât ei ar putea continua să-și protejeze proprietarii și să-i ghideze în lumea următoare. Reprezentările acestor câini au fost găsite în Morminte Aztec, Maya și Toltec, datând din urmă cu 3000 până la 3500 de ani în urmă.

De asemenea, numit "câine mizeral fără păr" pentru pielea lor grea, netedă, acești câini sunt musculari, cu o expresie dulce și inteligentă. Ele vin în trei dimensiuni (jucărie, miniatură și standard) și două soiuri: fără păr sau cu un strat scurt. Varietatea fără păr este o alegere bună pentru oameni cu alergii, și acești câini au nevoie de protecție solară dacă vor fi afară pentru mult timp. Stratul scurt de pe celălalt soi necesită puțină întreținere, doar o pensulă săptămânală și băi ocazionale.

Xoloctzuinti face un tovarăș afectuos și un ceas bun, care latră doar pentru a alerta. Acești câini sunt calm în casă, dar au nevoie de un exercițiu amplu, constând din plimbări lungi și de joc structurat. Ei beneficiază de socializarea și formarea precoce.

Dandie Dinmont Terrier rase de câine exotice

9. Dandie Dinmont Terrier 

Clasat la 174, acest terrier este rar astăzi, doar câteva sute înregistrate pe an. Această rasă arată ca o conglomerație de câini: imaginați-vă un cap mare de pudel cu fața unui terrier deasupra unui corp de dachshund pufos. Originând aproximativ 1700, agricultorii au păstrat acești câini ciudați pentru a vâna șobolani și badgeri. Ele sunt singura rasă înregistrată la Clubul American Kennel numit după un personaj fictiv. Romanistul scoțian Sir Walter Scott a creat un personaj numit Dandie Dinmont în Manoraj de tip Cine a păstrat acești terori de lucru. Numele blocat pentru rasa însăși. 

Acești câini inteligenți se pot adapta la viața sau viața în țară. Ei fac pagedogi buni, cu o coaja mare pentru dimensiunea lor. Îi place să se joace cu copii. Acești câini au nevoie Periaj zilnic Pentru a evita maturile, iar haina lor trebuie să fie dezbrăcată de părul mortal de un groomer profesionist sau proprietar de câteva ori pe an. 

Dandie Dinmont Terriers necesită o jumătate de oră sau un exercițiu de două ori pe zi. Mergând la o plimbare sau urmărirea unei minge într-o curte împrejmuită ar trebui să fie suficientă activitate. Ei vor urmări animalele mici, astfel încât să nu poată fi lăsate leșie. Acești terori beneficiază de socializarea și formarea precoce; ele sunt independente, dar dornice să-i mulțumească poporului lor. 

Bergamasco Rasa de câine exotică

10. Bergamasco 

Această Sheepdog, delimitată în 180 de ani, se pare că poartă un covor și un covor texturat. Haina constă din păr cu trei texturi diferite (numite "câine", "capră" și "lână"). Texturile se toarnă împreună, creând covoare numite "turme."Fock-urile au protejat câinele de la răceala acerbă a Alpilor italieni și atacuri de la prădători mari care caută oi. Sheepdogul a fost crescut pentru putere și agilitate la oile de turmă și de gardă în Munții Cragy. Numele provine din Bergamo, un oraș din Alpi.

Extrem de social, Bergamasco se înțelege bine cu copiii și cu alte animale. Acești câini blânzi și de protecție iubesc poporul lor, dar pot fi rezervate cu străini, făcându-i vegheri buni. Haina lor unică nu scade și are nevoie de o îngrijire surprinzător de mică. Când pieptul este de un an, părul "capră" și "lână" va crește, iar haina trebuie să fie ruptă în covoare. Aceste covoare continuă să crească, necesitând nici o întreținere sau periaj ulterior. 

Bergamascos are nevoie de un exercițiu zilnic moderat. Pentru că se leagă îndeaproape cu oamenii lor, exercițiile ar trebui să fie cu ei, nu numai. Acești câini se bucură de a juca, mergând la o plimbare sau o excursie la brisk sau să alerge cu oamenii lor într-o curte împrejmuită. Bergamascos are o personalitate agreabilă, ceea ce le face să fie instruiți, deși pot fi independenți. Ei vor beneficia de Socializarea timpurie si antrenament.

Azawakh Rasa de câine exotică

11. Azawakh

Ultimul nostru câine pe listă, venind la 190, salută din țările din Africa de Vest din Burkina Faso, Mali și Niger. Numele lor vine din Valea Azawakh unde se găsesc mulți. Acești câini înalți și eleganți trăiesc cu Tuareg Nomads ca parte a familiei, protejând așezările și animalele. Această rasă antică se întoarce mai mult de o mie de ani și a fost crescută să vâneze iepurele, antilope și mistrețul sălbatic în climatul fierbinte și uscat. 

Acești câini frumoși sunt afectuosi și loiali cu oamenii lor. Blana scurtă nu necesită o întreținere multă întreținere, poate o perie o dată pe săptămână sau o folosire a unei mănuși de vânătoare sau mitt de îngrijire. Din moment ce Azawakhs nu au un miros "câine", au nevoie doar de o baie ocazională.

Pentru exerciții fizice, acești câini doresc compania. Se bucură zilnic rulează cu proprietarul lor sau de joc activ într-o curte împrejmuită. Deoarece această rasă este atât de independentă, socializarea și formarea trebuie să înceapă mai devreme cu un antrenor care utilizează formarea pozitivă, bazată pe recompense. 

Toți câinii exotici de pe această listă fac tovarăși buni pentru oamenii care apreciază în viața neobișnuită.

Citiți următorul: Cele mai scumpe rase de câine

11 - Cele mai populare-exotice-câini-rase

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » 11 Cele mai populare rase de câine exotice