Respirație urâtă la câini: cauze și tratament

Respirație urâtă la câini

La fel ca oamenii, câinii pot dezvolta, de asemenea, halitoză, termenul medical pentru respirație urâtă. În timp ce este ușor de spus că periajul rar al dinților poate fi cauza halitozei canine, nu este doar cauza. Pentru medicii veterinari, respirația proastă canină este doar un semn al unei probleme de sănătate. Recunoscând diferitele motive pentru a avea o respirație urâtă la câini ar trebui să ajute la deschiderea modului de a înțelege ceea ce se poate face pentru a aborda problema.

De ce câinii au respirație urâtă?

Halitoza sau respirația rea ​​este cel mai adesea cauzată de germenii prezenți în cavitatea orală a câinilor. Boli de gumă, Decizia dinților și chiar infecțiile orale pot duce, de asemenea, la halitoză la câini. Anumite rase de câini ca rase de jucărie și rase mici sunt, de asemenea, mai predispuse la dezvoltarea sau formarea plăcii și a tartarului. Placa este de fapt o peliculă foarte subțire a unui material extrem de rezistent, care este secretat de bacterii și alte microorganisme prezente pe suprafața dinților. Acest strat subțire de film este ceea ce protejează acești germeni din mediul ușor acid al cavității orale.

De-a lungul timpului, mineralele încep să se depună în stratul subțire de film pentru a crea o barieră și mai tare, tartru. Acest lucru oferă germenilor protecția de care trebuie să mănânce în smalț până când ajung la dentină. Până atunci ei ar fi proliferat deja că amestecul de germeni, deșeurile lor și diferitele particule care sunt prezente în gura câinelui toate reacționează pentru a crea un miros urât.

Respirația urâtă la câini Cauze și tratament

Acest lucru ar trebui să fie ușor abordat de îngrijirea orală frecventă. Cu toate acestea, dacă respirația urâtă este deja cronică sau se întâmplă timp de multe luni, nu mai poate fi doar o problemă simplă în dinți, gingii și cavitatea orală a câinelui. Halitoza cronică este adesea privită ca un semn al unei alte probleme de sănătate.

Una dintre acestea este boala renală, mai ales dacă miroși un miros asemănător cu amoniac din respirația câinelui tău. Rolul rinichilor este în filtrarea și excreția produselor metabolice. Dacă această funcție este împiedicată din cauza unei stări de boală în rinichi sau din cauza insuficienței renale, atunci aceste produse metabolice nu vor fi scoase din sistemul câinelui. Multe dintre acestea sunt deșeuri azotate care sunt transformate în amoniac de către ficat. Acest lucru poate contribui la o respirație urâtă asemănătoare amoniacului.

Câini diabetici Mai ales cei cu diabet zaharat de tip 1 sunt predispuși la dezvoltarea cetoacidozei diabetice. Una dintre manifestările caracteristice ale acestei complicații diabetice este o respirație de acetonă cauzată de acumularea anormală a cetonelor din sânge. În același timp, diabetul necontrolat are capacitatea de a suprima funcționarea deplină a sistemului imunitar al câinelui, permițând germenilor în gură să se prolifereze.

Prezența tumorilor În cavitatea orală a câinelui poate predispune, de asemenea, canini la respirație urâtă. Tumorile cresc în mod obișnuit foarte repede că sistemul circulator nu poate ține în esență cerințele metabolice crescute ale țesuturilor înconjurătoare. Unele dintre aceste țesuturi mor în cele din urmă și sunt înlocuite cu bacterii.

Consumul de substanțe toxice și obiecte străine pot produce și respirație urâtă la câini. Aceste substanțe pot reacționa cu acizii din stomac, emitând gaz nociv care poate rămâne în gura câinelui. Desigur, pot fi observate și alte manifestări. Anumite alimente pot provoca, de asemenea, respirație urâtă la câini.

Alte cauze potențiale ale halitozei canine includ inflamația pasajelor respiratorii, problemele gastrointestinale și chiar comportamentul caninic deosebit, cum ar fi Cocrofagia.

Ce se poate face pentru a trata halitoza caninei?

Tratarea respirației urâte la câini începe cu o evaluare cuprinzătoare a cauzei. Dieta câinelui, comportamentul general, obiceiuri de exerciții, și igiena orală va trebui să fie revizuită. Lucrarea de laborator și examinarea fizică vor contribui, de asemenea, la identificarea oricărei cauze fundamentale a halitozei.

Dacă cauza respirației urâte este legată de problemele orale și dentare, cum ar fi prezența cariilor dentare, atunci VET va trebui să elimine aceste și să se aplice tratamentul adecvat. Gestionarea bolilor gingiilor la câini implică în mod obișnuit o curățare și lustruire temeinică a suprafețelor dentare. Dacă există o pierdere substanțială a țesutului dentar sau gingiv, atunci poate fi luată în considerare extragerea dinților. VET poate prescrie, de asemenea, anumite soluții pentru a aborda creșterea bacteriilor și pentru a reduce mirosul.

Dacă cauza problemei este altceva decât în ​​legătură cu dentare, VET va trebui să abordeze cauza rădăcinii. Dacă este legată de boala renală sau diabetul, atunci aceste probleme trebuie rezolvate. Dacă problema este cauzată de ingerarea obiectelor străine, a substanțelor toxice sau a alimentelor care cauzează halitoză, atunci acestea trebuie evacuate din sistemul câinelui.

Împiedicați respirația urâtă la câini

Ce pot face pentru a preveni respirația urâtă la câini?

Prevenirea halitozei la câini ar trebui să fie destul de ușoară. Unul trebuie doar să se asigure că câinele său devine periodic și frecvent periajul dinților. Cât mai mult posibil, periajul trebuie făcut zilnic, de preferință, exact în același timp în fiecare zi. Periajul dinților câinelui este cel mai bine realizat atunci când este complet relaxat. Ca atare, calendarul este critic.

Când periați dinții câinelui, este important să se integreze o evaluare a cavității sale orale, inclusiv a gingiilor și dinților. Aceasta este ocazia perfectă de a lua notă de orice roșeață sau umflare sau de orice decolorare pe dinți și gingii. De asemenea, ar trebui remarcat un dinte rupt sau rupt.

Este la fel de important să utilizați implementările corecte pentru periajul dinților canine. Utilizați numai paste de dinți care sunt în mod special formulate pentru câini; niciodată paste de dinți umane. În plus, obținerea unei dimensiuni adecvate câine periuță de dinți este, de asemenea, critică. Puteți alege o periuță de dinți de deget dacă doriți. O altă opțiune este de a folosi și a Dog Dental Spray, Deoarece acestea sunt, de asemenea, eficiente în combaterea respirației urâte.

În legătură cu o postare: Câine pastă de dinți

Respirația urâtă la câini poate fi un semn al unei probleme de sănătate orală cauzată în cea mai mare parte de germeni care proliferează în gura câinelui. Sau ar putea fi, de asemenea, un semn al unei probleme mai grave, cum ar fi cancerul, infecțiile respiratorii, diabetul, boala renală și multe altele. Cunoașterea acestor cauze vă poate ajuta să determinați cel mai bun și cel mai potrivit mod de acțiune de a lua.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Respirație urâtă la câini: cauze și tratament