Top 10 rase de câine inteligente

Top 10 rase de câine inteligente

Se spune adesea că câinii sunt ca proprietarii lor. Poate că ei învață comportamentele tale subtile ca modul în care vă înclinați capul într-o parte atunci când vă uitați la televizor sau poate că vă împărtășesc trăsăturile, cum ar fi lenea, fericire sau inteligență. Este greu de spus cât de mult aceste trăsături sunt naturale și ceea ce este hrănit, dar, indiferent dacă sunteți doar curiosi despre cel mai bun prieten sau gândire la trăsături pentru noul pui, este util și distractiv să înțelegeți diferitele rase. Deci, aici este low-jos pe primele 10 cele mai inteligente rase de câine - este câinele tău pe listă?

Inteligența caninei

În primul rând, trebuie să înțelegem ce înțelegem prin câinii "inteligenți" - nu este ca și cum ar lua examene sau de a obține diplome la toate! Inteligența poate fi dificil de evaluat, dar, pe ansamblul, câinii inteligenți răspund rapid la instruire și de a ridica și să învețe cu ușurință noi comenzi. Expertul anticipat pe Doggie Intelligence Dr. Stanley Coren, un neurologist, se concentrează pe trainabilitatea pentru evaluările sale privind inteligența. Dar, pentru unii, aceasta este încă o vedere simplistă a inteligenței câinilor.

Retriverii câinilor inteligenți

Alte trăsături, cum ar fi independența și ascultarea, de asemenea, pot avea impact. Inteligența poate însemna, de fapt, că un câine poate apărea foarte neascultător, deoarece se pot plictisi cu ușurință și pot acționa independent sau acționează dacă este lăsată singură pentru perioade lungi de timp. Acestea pot fi, de asemenea, mai susceptibile de a-și aminti experiențele negative care pot afecta formarea și comportamentul, cum ar fi asociațiile negative cu un copil care a pășit pe coada lor sau o experiență neplăcută în timp ce călătorește în mașină care le-a condiționat de mașinile. Aceste experiențe devin apoi mai greu de recalificat din ele.

Acest lucru este important atunci când se analizează formarea câinelui dvs. deoarece câinii "neinteligibili" sau neascultători, cum ar fi buldogii, pot fi instruiți rapid cu cantitatea potrivită de răbdare și motivațiile corecte. Diferitele rase și personalități răspund diferit unor motive diferite. De exemplu, câinii mai puțin inteligenți vor avea nevoie de o recompensă mai imediată pentru a încuraja învățarea.

Dr. CERCETAREA COHEN

Dr. Lucrările lui Stanley Cohen din anii 1990 este încă cea mai importantă inteligență a câinelui de lucru, dar mulți au vorbit împotriva acurateței sale. Este demn de remarcat faptul că în lista de mai jos, majoritatea surselor sunt în mare parte în acord cu Dr. Cohen până la numărul 8. După aceasta, există mici variații între diferite clasamente și am ales ultimele 3 clasamente bazate pe acordul din diferite liste. Principalele criticile ale muncii lui Cohen sunt următoarele:

  • Lucrarea sa inițială a folosit chestionare asociațiilor americane și canadiene, mai degrabă decât conducerea propriilor sale experimente sau observații și se bazează pe rezultatele pe numai 199 răspunsuri. Deși actualizarea din 2006 a inclus, de asemenea, răspunsurile sondajului de la proprietarii de câini.
  • Elemente cum ar fi instinct, rezolvarea problemelor și inteligența emoțională nu au fost incluse în raport.
  • Rasele de câine care au primit mai puțin de 100 de răspunsuri nu au fost incluse și, prin urmare, nu sunt clasificate.

După cum sa menționat mai sus, judecarea inteligenței canine este dificilă. Indiferent, este foarte util să vă cunoașteți câinii, așa că fără mai departe ADO - lista!

Clasamentele

  • Collie de frontieră

În partea de sus a fiecărei liste despre câinii inteligenți este întotdeauna Collie frumoasa și afectuoasă. A fost crescută să lucreze ca o piele de oaie, inteligența colaboratoare a coloanei este demonstrată de instinctele lor dornice și de natura muncitorului. Familic, își folosesc "ochiul de vânătoare" pentru a intimida și domina animalele pe care le trăiesc. Studiile au arătat că sunt capabili să învețe o nouă comandă în mai puțin de 5 secunde și vor urma ulterior peste 95% din timp.

Ați putea dori, de asemenea: Mâncare pentru câini pentru coloanele de frontieră

Border Collie Smart Breed

Colletele de frontieră sunt, de asemenea, un exemplu deosebit de genul de energie care vine cu un câine inteligent. Spre deosebire de oameni, inteligența nu necesită un comportament calm, academic, cum ar fi citirea și gândirea. Câinii inteligenți sunt adesea energici și ușor de plictisit. Împreună cu reproducerea lor pentru o muncă constantă, zilnică, collie de graniță atletic necesită un exercițiu serios, energic pentru a le menține sănătoși și fericiți, astfel încât proprietarii trebuie să fie încrezători în rezistența și dedicarea lor.

  • Pudel

Precum și a fi câinele național al Franței, Pudele sunt 7a Cea mai populară rasă de câine, care poate fi parțial datorită lor calități hipoalergene. Posibil o intrare surprinzătoare pe această listă de canini inteligenți, Poodle este un câine mândru și inteligent. Ei au o reputație în desene animate pentru că sunt blocate și nepoliticoase, dar, în realitate, au fost crescuți ca retrivegi sau vânători de trufe și abilități necesare, cum ar fi urmărirea, vânătoarea și ascultarea. Acest lucru le-a determinat să fie animale asemănătoare și inteligente la collie de frontieră.

Ați putea dori, de asemenea: Dog alimente pentru pude

Poodle Smart Bres

Unii proprietari Poodle sunt surprinși să audă despre inteligența ridicată a animalelor lor din cauza naturii lor hiperactive și distrase. Dar acest lucru în sine este probabil să fie un produs al minții lor active. Cel mai bun sfat pentru instruirea Poodle dvs. este să încercați cu răbdare o singură comandă la un moment dat și să lucrați numai în condițiile potrivite atunci când puii dvs. este treaz și nedambalat.

  • ciobănesc german

Există două părți distincte, dar complementare Păstoriștii germani. Curajul lor, încrederea și, desigur, inteligența le face câinii de lucru feroce și foarte bine pregătiți pe care am ajuns să o cunoaștem. Aceasta este ceea ce le permite să lucreze în tot felul de locuri de muncă, de la Câini de poliție și văzând câini de ochi la câini de terapie și câini de asistență medicală.

Ați putea, de asemenea, să vă placă ghidul de rasă pe Corgi germană Shepherd Mix.

Păstorul german Smart Raid

Cealaltă parte a păstorului german este ceea ce îi face cel de-al doilea cel mai popular câine din Statele Unite, deoarece ascultarea lor se traduce și ca loialitate și îngrijire. Deși pot să nu pară cele mai afectuoase animale de companie, odată ce este câștigată, pot fi Extrem de loiali și bine comportat. Ei pot fi minunați împreună cu copiii dvs., care vor fi protejați și faceți animale de companie și tovarășii de familie mari.

Ați putea dori, de asemenea: Mâncare pentru câini pentru păstorii germani

  • Labrador

Posibil mai surprinzător decât inteligența lui Poodle este cea a Labrador. În general, retrieverii de aur sunt considerați ca niște animale de companie prietenoase, prietenoase, care sunt perfecte pentru casa de familie. Trebuie doar să vă gândiți la "Doug", Retrieverul de Aur din filmul "Up", pentru a vedea un exemplu tipic fictiv al acestui goofball ușor distras, prost, iubitor. Dar acest stereotip nu este cu totul precis.

În legătură cu o postare: Cele mai bune alimente pentru câini pentru retrieveri de aur

Aur Retriever Smart Breed

Este incontestabil faptul că retrieverii de aur sunt tovarăși iubitoare, prietenoși, dar sunt departe de Dumb și sunt de fapt extrem de inteligenți din cauza ființei crescuse pentru a ajuta la vânătoare. Acest lucru le-a făcut să fie conduse și dedicate muncii lor, fie că este ca un câine privitor de ochi, câine de salvare sau partener.

  • Doberman Pinscher

"Sus" are un alt exemplu util al unui câine inteligent - "Alpha", Pinscherul Doberman. Această reprezentare este mult mai precisă cu viteza, puterea, rezistența, și, desigur, creierul. Așa cum au fost inițial crescuți de Louis Doberman câini de gardă și tovarășii, Pinchers Doberman fac poliție fantastică și câini de război.

În legătură cu o postare: Cel mai bun hrană pentru câini pentru Duberrmans

Doberman Pinscher Smart Rass

Doberman Pinscher sunt o altă rasă care are nevoie de o mulțime de atenție și deturnare datorită inteligenței lor ridicate. Au fost cunoscuți să distrugă mobilierul datorită plictiselii atunci când sunt lăsate în interior pentru perioade semnificative de timp fără stimulare sau activitate.

  • Shetland Sheepdog

O relație strânsă cu Collie, Sheetland Sheepdogs sunt, în mod surprinzător, predominant obișnuiau să se rotească și oi de turmă. Deci, ca și collie, sunt greu de lucru și inteligenți. O altă similitudine este că ele se pot plictisi cu ușurință din cauza inteligenței lor, așa că atunci când vine vorba de instruire, de multe ori nu trebuie să repetați sarcini, deoarece acestea vor deveni rapid neinteresate.

Shetland Sheepdog Smart Rass

Ca animale de companie, sunt dulci, adăugiri cuddly la familie. Dar, ei fac, de asemenea, pastele fantastice datorită rezervelor lor despre alte persoane și tendința lor de a lătra la străini. Ele sunt, în general, cele mai confortabile cu proprietarii lor și îi vor urma adesea în jurul casei, deci este important să vă puteți angaja să fiți prezenți în viața lor, mai degrabă decât să le lăsați acasă singur pentru multe ore.

  • Labrador Retriever

Frumoasa Labrador Retrieverii sunt o altă rasă fantastic blândă care sunt minunate pentru familii. Acești câini sunt atât de precoce, încât au fost câinele preferat al Statelor Unite pentru 26 de ani. La domiciliu, ele sunt membri buni și plini de viață ai familiei dedicate "liderului de pachete", dar sunt, de asemenea, capabile să fie instruiți să fie un ghid sau câini de detectare a narcoticilor.

În legătură cu o postare: Cele mai bune alimente pentru câini pentru laboratoare

Labrador Retriever Smart Rass

Trainabilitatea lor este faimoasă, dar, de asemenea, foarte necesară. Ca pui extrem de plin de viață și energică, este o avere bună că sunt, de asemenea, atât de inteligenți și receptivi la antrenament. În caz contrar, ei ar putea deveni destul de tare și greu de gestionat. Acest lucru nu este de a spune că puteți instrui activitatea din ele; Retrieverii labrador necesită o mulțime de activitate fizică și mentală pentru a le menține fericiți și sănătoși.

  • Papillon

Delicat numit în franceză după forma ascuțită a urechilor lor, Papillon, sau "fluture", câinii sunt, de asemenea, cunoscuți ca spanioli dwarf datorită staturii lor mici. Ele sunt o rasă foarte echilibrată care reușește să nu fie agresivă, nici timidă și în general, dulce, fericită și alertă. Inteligența lor provine din această trăsătură de vigilență și agilitatea lor naturală, ceea ce le-a determinat să fie un favorit pentru premiul.

Papillon Smart Breed

Ca o rasă de jucărie, inteligența lui Papillon îl îndepărtează de colegii săi. Adesea reușește să evite nervozitatea și anxietatea de rase de jucărie, dar este cel mai ascultător și receptiv al grupului. Ca și în cazul altor câini inteligenți, ei necesită activitate mentală și fizică, dar merită remarcat faptul că statura lor mică îi face mai puțin rezistenți decât celelalte rase de pe această listă. Acestea ar trebui să fie supravegheate atunci când interacționează cu copiii care pot juca dur și, în timp ce ei iubesc și au nevoie de în aer liber, sunt potrivite doar pentru a trăi în interior.

  • Rottweiler

Un alt câine, ca și Ciobănesc german și Doberman Pinscher, care este ideal pentru munca poliției și serviciilor este Rottweiler. Ceea ce este mai mult, Rottweilers sunt, de asemenea, câini de terapie bună și tovarăși. De fapt, această rasă este potrivită pentru multe poziții datorită inteligenței sale și, într-adevăr, Rottweilers sunt adesea mai fericiți atunci când au sarcini pentru a finaliza și a lucra pentru a realiza.

În legătură cu o postare: Cele mai bune alimente pentru câini pentru Rottweilers

Rotttweiler Smart Breed

Acest lucru dur, o natură inteligentă, la fel ca collie de frontieră, înseamnă că proprietarii de Rottweillers trebuie să fie dedicați și muncitori în mod similar pentru a oferi formarea și exercitarea pe care o solicită. Rottweilers s-ar putea să se plictisească cu ușurință dacă este necontestată prin sarcini și activitate și, astfel încât trebuie să vă angajați în bunăstarea lor cu regimuri de exerciții active și o mulțime de atenție și să jucați.

  • Câine de bovine australiene

Ultima în topul nostru 10 și încă o rasă extrem de inteligentă, sunt câini australieni de bovine. Probabil cel mai puțin popular câine prezentat în lista noastră, câinele de bovine australieni este în mod similar fericit să lucreze. Ca mulți dintre ceilalți câini inteligenți, ei sunt în mod special talentați la Herding, datorită minții lor de înaltă energie și instinctive.

Câinele de bovine australiene Smart

Această rasă are o mulțime de inițiativă datorită rolului lor în vindecarea bovinelor și sunt folosite pentru a le suporta animalelor pentru a le menține în linie. Este ceva ce este necesar să vă antrenați din câinele vostru australian de bovine și, deoarece este un comportament care va ieși numai atunci când se simt înconjurați de haosul serios și greșit, este posibil să nu fiți conștienți de faptul că o astfel de problemă ar putea exista, așa că să fie vigilenți și intoleranți când apare.

Mențiuni onorabile

Acestea au fost cele mai inteligente rase de câine. Unii sunt mai prietenoși, alții sunt mai ascultători, iar cei mai mulți sunt muncitori grei, dar toate au nevoie de dedicare, dragoste și îngrijire. Există o mulțime de alte canini inteligenți pe care doriți să o gândiți dacă vă gândiți să adoptați unul și merită să menționați o mențiune onorabilă:

  • Bloodhounds

Ele sunt celebre ca câini de detectivi pentru un motiv, și capacitatea și hotărârea lor de a mirosi și de a urmări un miros este legendar.

Bloodhounds

Mulți cred că au fost folosiți de la începutul anului 3Rd secol. Cu urechile lor superbe și ochi mari, frumoși - nu există nici o modalitate de a vă îndrăgosti de acest pantaloni inteligenți.

  • Pembroke Welsh Corgis

Ca un alt câine de herding, Pembroke Welsh Corgis sunt inteligente, prietenoase și fiabile.

Pembroke Welsh Corgis

Asociate cu familia regală britanică, acestea nu ar trebui să fie confundate cu rudele apropiate Corganul Welsh. Dacă doriți să le puteți spune în afară, verificați cozile lor ca pebroke Welsh Corgis va avea cozi scurte, iar cardiganul Welsh Corgis are cozile mai lungi.

În legătură cu o postare: Cele mai bune alimente pentru câini pentru Corgis

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Top 10 rase de câine inteligente