Pisica exotică de scurte: informații, caracteristici și fapte

Pisica exotică de scurte: informații, caracteristici și fapte

Venirea completă cu personalitățile din spate și o față expresivă, pisica exotică de scurtă durată - cunoscută și sub numele de pisica persană exotică - și-a găsit repede drumul în inimile noastre. Salutând de la original persană și Pisicile britanice de scurte, există multe de iubit despre aceste creaturi mici. Cu toate acestea, atunci când analizați dacă această scânteie luminoasă se va potrivi bine în casa dvs., merită întotdeauna o mică cercetare suplimentară. Mai jos, ne uităm la tot ce trebuie să știți despre pisica persană de păr exotică și ce fel de gospodărie este o potrivire bună pentru rasă.

Ginger EXOTIC SHORTHAIR PISTA pe scaunul negru

Istoria pisicii exotice scurte

Pisica exotică de scurtă durată a venit prin reproducerea pisicilor americane de scurtă durată și a pisicilor persane. Se crede că crescătorii au vrut inițial să introducă ochii izbitoare și colorarea de argint a rasei persane la American Shorthair, pentru a crea o rasă nouă cu adevărat frumoasă.

În schimb, scurtul exotic a luat mai multe asemănări din persane, menținând în același timp părul scurt al pisicii americane. În mod similar, Rusia Blues și Pisicile birmanese au fost, de asemenea, crescute cu pisicile persane - și toate acestea au avut o privire similară și personalitate persană, în loc de orice altă linie.

Așa cum se află în prezent, standardele de rasă necesare atât pentru pisicile persane, cât și pisicile exotice scurte rămân exact aceleași pentru ambele - bar lungimea stratului, care este mai lungă pentru persani. Acest lucru face ca exoticii să fie mult mai ușor de îngrijit în ceea ce privește îngrijirea, deși au luat, de asemenea, unele dintre predispozițiile la problemele de sănătate pe care le pot avea persanii.

Cu o expresie unică, o natură iubitoare, și o mulțime de inteligență la boot, veți găsi că aceste pisici dulci sunt o bucurie de a avea în jurul casei. Toate acestea au dus la pisica exotică scurtă de păr devenind una dintre cele mai populare rase - venind al doilea numai la pisica persană.

Fapte rapide despre pisica persană exotică

Doriți să vă spălați cunoștințele generale sau doriți doar să învățați câteva fapte răcoroase despre părul pericul de păr scurt? Citiți mai departe pentru câteva fapte rapide despre persan exotic!

  • Ei au fost inițial crescuți în anii 1950, făcându-i una dintre cele mai recente rase care vor fi introduse lumii.
  • Sunt întreținerea incredibil de scăzută și necesită foarte puțin în calea îngrijirii și îngrijirii generale.
  • Îi place să se ridice în jurul valorii și pot să stea fericit pe toată ziua.
  • Pisicile exotice de scurte sunt o alegere excelentă dacă aveți alte animale în casă, deoarece ei iubesc compania și sunt foarte răbdători cu alții.
  • Garfield se crede că este o pisică exotică de scurtă durată.
  • Ele pot fi puțin mai mici cu străinii, dar se vor încălzi în curând dacă membrii familiei lor arată că sunt confortabili cu noua persoană fiind în jur.
  • Ei au o durată medie de viață de până la 15 ani.
  • În timp ce sunt foarte asemănătoare cu persan, această rasă este puțin mai jucăuș decât strămoșii lor, precum și având păr mai scurt.

Pistoi de scurte exotice

Lucruri pe care ar trebui să le cunoașteți

Sănătate

Una dintre cele mai frecvente probleme cu pisica exotică de scurtă durată se datorează fata lor plană, care poate crea probleme de respirație pentru unii. Din păcate, nu există nici o modalitate de a evita aceste probleme dincolo de asigurarea faptului că amelioratorul le-a eliminat de orice problemă prin părinți. Supra-reproducerea poate face această problemă mult mai rău, deci asigurați-vă că cereți crescătorului înainte de a vă aduce pisicile exotice de scurtă durată acasă.

Exoticele au tendința de a suferi de boală de rinichi polichistică, ceea ce poate provoca rinichi măriți sau disfuncții renale. Cu toate acestea, testarea ADN-ului este disponibilă, pe care crescătorii responsabili vor profita de, astfel încât această trăsătură să poată fi înscrisă din linia de sânge.

În legătură cu o postare: Cat alimente pentru boala renală

Hrănire

Tabby-ul exotic de scurte poate fi predispus la obezitate - mai ales datorită naturii lor de lades. Pentru a evita problemele legate de aceasta, este important să vă hrăniți pisica cea mai potrivită pentru greutatea lor. Acest lucru poate fi diferit de marca la marcă, deci asigurați-vă că citiți întotdeauna liniile directoare aici.

De asemenea, este important ca pisica ta de păr scurt să primească multă apă, mai ales atunci când considerați predispoziția lor la problemele de rinichi. Oferiți întotdeauna o aprovizionare cu apă împreună cu mâncarea lor, că pot accesa în orice moment.

În legătură cu o postare: Cat fântâni de apă

Îngrijire și îngrijire

În timp ce scurtul exotic face după numele său, există încă unele îngrijire necesare pentru o pisică fericită și sănătoasă. Aceste pisici au tendința de a rupe, datorită feței lor mai apoase, astfel încât șervețele regulate în jos cu o bucată proaspătă de bumbac sau tifon medical poate ajuta la restituirea colorării lacrimilor.

De asemenea, au vărsat sezonier și vor necesita periaj regulat pentru a-și menține haina sănătoasă. Dacă le vedeți în plâns mai mult decât de obicei, atunci le dați o baie în apă TEPID pentru a vă ajuta să eliminați părul mort. Puteți urma acest lucru cu o perie, asigurându-vă că vă uscați bine pisica persană exotică înainte de a le lăsa afară, din nou.

În legătură cu o postare: Pensulă pentru pisici

Pisica exotică de scurtă durată pe canapea

Temperament

În general, pisica exotică de scurtă durată este un prieten felic plăcut și amabil să aibă în jurul casei. Personalitățile lor de lades și dorința de a fi aproape de familia lor le face unele dintre cele mai bune alegeri din rasele de pisică pentru familii. În timp ce aceasta este o rasă care se bucură de șederea în poala ta și a obține o agitație bună, asigurați-vă că petreceți destul de mult timp jucând cu prietenul tău blând - și în curând veți vedea o parte jucăușă și ciudată!

Veți găsi că pisica persană exotică poate fi, de asemenea, foarte vocală și va plânge adesea pentru atenție și pot deveni cu ușurință singuratic dacă sunt lăsați singuri pentru perioade lungi de timp. Din acest motiv, ele sunt mai potrivite pentru o casă în care există întotdeauna cineva din apropiere. Acestea fiind spuse, mulți proprietari notează cât de adaptabilă această rasă este la noi situații și - mai des decât nu - se vor potrivi cu stilul tău de viață, mai degrabă decât în ​​altă direcție.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Pisica exotică de scurte: informații, caracteristici și fapte