Boala gingiilor la câini: simptome și tratament

boala gingiilor la câini

Boala gingiilor (boala parodontală) este din păcate foarte frecventă la câini și provoacă o mulțime de durere și disconfort. De asemenea, este prevenită cu măsuri de igienă adecvate. Ca Proprietarul câinilor, Acesta este un subiect pe care ar trebui să-l cunoașteți, astfel încât să puteți lua măsuri pentru a preveni dezvoltarea în prietenul dvs. cu patru picioare și pentru a căuta ajutor dacă credeți că câinele dvs. a dezvoltat boala gingiilor. Iată un ghid rapid pentru informațiile esențiale pe care ar trebui să le cunoașteți.

câine periaj dinți

Originile, etapele și implicațiile bolii gingiilor

Bacteriile sunt cauza bolii gingiilor la oameni și animale. Principalii vinovați la câini sunt bacteriile Streptococcus și Actinomyces. De îndată ce alimentele intră în gură, bacteriile se amestecă cu particule de alimente și saliva pentru a forma un film subțire care aderă la suprafața gingiilor și dinților. Aceasta se numește placă. Bacteriile trăiesc fericit în placă, dar Sistemul imunitar al câinelui încearcă să le elimine prin dispecerarea celulelor albe din sânge în zonă pentru a le lupta. Celulele albe din sânge livrează enzime pentru a distruge bacteriile, dar aceste enzime deteriorează, de asemenea, țesutul moale și chiar osul și aceasta este boala gingiilor.

Boala gingiilor este o problemă de sănătate umană, dar pooch-ul dvs. este de cinci ori mai multe șanse de a ajunge decât tine! Acest lucru se datorează faptului că câinii au o gură mai alcalină (mai puțin acidă) și acest lucru încurajează mai multă plăci de format. De asemenea, nu fac periați dinții În fiecare zi, astfel încât placa este permisă să se construiască. Este foarte probabil să o vedeți într-un câine mai în vârstă Dar cel puțin 80% din toți câinii au un fel de boală de gumă până când au vârsta de trei ani, deci câinii tineri sunt prea afectați!

Când placa se bazează pe o perioadă prelungită de timp, se numește un calcul. Minerale combină cu ea pentru a face mai greu. Inflamația în curs de desfășurare a gingiei se numește gingivită și provoacă gingiile să pară roșii în cazul în care se înghită dinții. Este prima etapă a bolii parodontale.

Odată cu trecerea timpului, calculul se bazează și provoacă gingiile să se separe de dinți, determinând un spațiu pentru a forma în cazul în care și mai multe bacterii pot crește. Acesta este stadiul avansat al bolii gingiilor și este ireversibil. Din păcate, următoarea etapă este pierderea osoasă și distrugerea țesutului moale ca forme PU în cavitățile dintre gumă și dinți.

Etapele bolii gingiilor se bazează pe semne vizibile:

  • Etapa I: Gumele sunt un pic roșu și umflat
  • Etapa II: Cavități (numite buzunare parodontale) se formează între gumă și dinte care sunt de peste 3 mm adâncime
  • Etapa III: buzunare parodontale mai adânci de o formă de 5 mm
  • Etapa IV: Mai mult de jumătate din os este pierdut și gingiile se retrag

Toți câinii pot obține boala gingiilor, dar rasele de jucărie care au guri mici și dinți aglomerate sau câini cu alinieri slabe dinte sunt mai predispuse la boala care indică faptul că genetica are un rol de jucat aici. Cu toate acestea, există factori comportamentali, cum ar fi auto-îngrijirea excesivă și obiceiuri de mestecat care poate face ca boala gingiilor să fie mai probabilă. Puteți reduce șansele de a obține o boală de gumă Selectarea dietei corecte și face sanatate dentara o prioritate.

Simptomele bolii gingiilor la câini

Inflamația și eroziunea bolii gingiilor determină pierderea țesutului moale (gumă), osul și dinții. Vor fi schimbări vizibile în gură și câinele dvs. va fi în disconfort, dar dacă nu vă uitați în mod regulat în gură, nu veți ști asta. Ei nu vă pot spune că sunt într-un pic de disconfort! Ca rezultat, stadiile incipiente ale bolii gingiilor merg de obicei nedetectate. Până când există simptome pe care le veți observa, boala este avansată. Boala gingiilor provoacă dureri cronice și este foarte tulburător pentru câinele dvs.

Simptomele bolii parodontale avansate pot include:

  • Sângerare și roșeață a gingiilor. Este posibil să observați sânge în apa sau în bolurile alimentare sau să observați urme de sânge pe jucăriile de mestecat și alte elemente pe care le-au mușcat
  • Dificultate de preluare a alimentelor. Ei se pot lupta pentru a obține alimente în gură și astfel mănâncă mai puțin. Ei pot pierde în greutate ca rezultat.
  • Dinți liberi. Dinții lor pot fi vizibil pierduți și în cele din urmă cad.
  • Respiratie urat mirositoare (halitoză). Câinii nu sunt cunoscuți că au cea mai parfum respirație! Cu toate acestea, dacă respirația lor este chiar mirositoare decât normală, ar putea indica boala gingiilor.
  • Când un câine își deschide în mod repetat gura și face un zgomot, proprietarii spun uneori că vorbesc "vorbind". Cu toate acestea, aceasta ar putea fi o modalitate de a încerca să scape de disconfortul bolii gingiilor. Același lucru este adevărat atunci când fac un zgomot când mănâncă sau căsca. Poate că deschiderea gurii lor este dureroasă.
  • Oameni evidente sau bulgări. Dacă puteți vedea sau simți zonele strânse în gingiile, ar putea indica boala gingiilor.
  • Schimbări în saliva. Saliva câinilor care au boală de gumă este adesea plină sau are sânge în ea.
  • Evitând contactul fizic în jurul capului. Cel mai Câinii iubesc să fie mângâiați oriunde pe corpul lor. Dacă au început să arate timiditate cap (evitarea voastră atingeți capul), ar putea însemna că acestea sunt dureroase cauzate de boala gingiilor.
  • Schimbări în modul în care mestecau. Observați cum poochează-ți mâncarea. Dacă aceștia mestecă pe o parte a gurii, ar putea însemna că cealaltă parte este foarte dureroasă.
  • Schimbări în nas. Boala gingiilor la câini pot afecta nasul, precum și gura. Puteți observa străzuarea excesivă sau descărcarea nazală. Acest lucru se datorează faptului că boala avansată a gingiei în partea superioară a gurii poate afecta osul dintre gură și cavitatea nazală.

În cele din urmă, osul maxilarului poate deveni atât de slăbit de decăderea că fracturile. Aceasta se numește fractură patologică și poate necesita o intervenție chirurgicală cu plăci și fire pentru a le fixa. Boala gingiilor la câini crește, de asemenea, riscul de inimă, rinichi și probleme hepatice. Dacă bănuiți că Doggy-ul dvs. are boală de gumă, este cu siguranță un timp pentru a vedea un veterinar.

Câine zâmbet

Consultarea unui medic veterinar despre boala gingiilor

Cu cât vedeți mai devreme un Vet, cu atât mai bine, deoarece prognosticul (rezultatul) pentru pooch-ul dvs. va fi mai pozitiv dacă tratamentul este începutul devreme. Consultarea dvs. cu veterinarul dvs. despre boala gingiilor îi va implica având o discuție cu dvs. pentru a afla câteva informații despre câinele dvs., o examinare fizică (orală) și, eventual, câteva teste suplimentare.

Informații de la dvs

VET dvs. vă va întreba despre simptomele câinelui dvs., astfel încât să fie mai ușor dacă scrieți o listă a preocupărilor dvs. De asemenea, vor întreba despre dieta lor și obiceiurile alimentare, obiceiurile lor de mestecat și întrebările generale despre vârsta lor și istoricul medical. S-ar putea să vi se solicite despre măsurile de igienă dentară, dacă este cazul, pe care îl utilizați în prezent pe câinele dvs. și este important să fiți adevărați.

În legătură cu o postare: Cel mai bun jucării de mestecat pentru pui

Examen oral

Boala parodontală este diagnosticată atunci când există mai mult de două milimetri între guma afectată și dintele. O examinare fizică inițială va fi efectuată pentru a vedea dacă există o acumulare de tartru și dacă gingiile sunt inflamate. Cu toate acestea, pentru a efectua o examinare corectă, câinele dvs. va avea nevoie de un anestezic general.

Înainte de procedură, acestea vor avea unele teste de sânge și pot primi unele antibiotice. Câinele dvs. va fi rezervat pentru o altă numire atunci când vor fi anesteziați și o examinare dentară completă efectuată. Orice dinți care nu pot fi salvați vor fi extrași. Acumularea de tartru va fi răzuită și dinții vor fi curățați și lustruiți temeinic.

O sondă parodontală specială va fi utilizată pentru a măsura prezența și adâncimea buzunarelor dintre dinți și gingii pentru a determina dacă este de peste două milimetri.

Teste suplimentare

Chiar și o examinare orală detaliată în anestezie nu va dezvălui întreaga problemă a problemei, deoarece mai mult de jumătate din daunele sunt ascunse sub linia gingiei. Prin urmare, razele X dentare sunt necesare pentru a vă oferi VET o imagine completă a ceea ce se întâmplă. Razele X vor arăta orice pierdere de densitate a osului datorită bolii parodontale și va arăta claritatea socket-ului rădăcinii. Când boala este mai avansată, va arăta cât de mult a fost pierdut osul.

Tratamentul bolii gingiilor

Începerea majorității regimurilor de tratament este procedura de extracție și scara și poloneză sub anestezie generală. Cu toate acestea, poate fi necesară o muncă chirurgicală suplimentară. Aceasta ar putea fi efectuată în timpul operațiunilor inițiale sau în timpul operațiunilor ulterioare. Planul de tratament pentru boala parodontală în stadiul I sau II este pur și simplu un dentar profund curat atât deasupra cât și sub linia de gumă pentru a îndepărta placa. Un canal cu ultrasunete poate fi folosit pentru a elimina tartrul care este mai greu. Un polonez dentar este folosit pentru a umple crevii pe dinți, astfel încât bacteriile și placa să nu se acumuleze la fel de ușor.

Dacă medicul veterinar descoperă că câinele dvs. are o boală a gingiilor de stadiu III, acestea ar trebui să expună osul prin tăierea gingiilor și curățarea osului bolnav și a țesutului moale. Există tehnici de vârf care pot acum să crească țesut și os nou pentru a înlocui ceea ce a fost tăiat.

Pentru etapa IV, există mai multe opțiuni de tratament. VET dvs. poate alege să planteze zona bolnavă sau poate tăia soclul bolnav (chiuretajul subgingival). Tartarul, dintele bolnav și țesutul bolnav vor fi îndepărtate. O gingivectomie poate fi efectuată care este îndepărtarea excesului de țesut sau a țesutului gingiilor bolnave.

După operație, poochia dvs. poate avea antibiotice cu eliberare lentă, agenți de etanșare și stimulente de creștere a oaselor pentru a ajuta la vindecare și reparații. Veți avea aproape sigur că trebuie să participați la câteva întâlniri de urmărire pentru a vedea cum merg lucrurile. În primele câteva săptămâni după intervenția chirurgicală, câine va avea nevoie de medicamente pentru durere pentru a le menține confortabile și antibiotice pentru a vă asigura că infecțiile nu apar în gură și în altă parte a corpului.

Probabil vor avea nevoie de o dietă moale pentru o vreme sau ați putea încerca înmuierea lor obișnuită în apă caldă pentru a face ușor să mestecați. Ei nu vor putea juca cu jucării din greu de mestecat timp de aproximativ o lună după operație, în timp ce gingiile vindecă.

Dog dinți

A trăi cu boala gingiilor câinelui

Nu este posibilă inversarea daunelor care au fost deja cauzate de boala gingiilor. Cu toate acestea, odată ce tratamentul corespunzător a fost efectuat de către medicul veterinar, vă puteți face partea dvs. pentru a controla situația și pentru a vă asigura că boala ulterioară nu stabilește.

Măsurile de igienă dentară preventivă pentru boala parodontală pot include:

  1. Dieta sanatoasa. Alimentele zaharoase și lipicioase pot deteriora dinții câinelui la fel ca la om. Porniți câinele pe o "dietă dentară" care îi va curăța dinții în timp ce mănâncă și se îndepărtează de placă. Alte alimente au aditivi care împiedică placa de la întărire pe dinți. Veterinarul dvs. vă poate sfătui în cea mai bună dietă.

Ați putea dori, de asemenea: Câine mestecând

Periaj regulat dinte. Va trebui să vă spălați dinții câinelui de două ori pe zi cu specială Pastă de dinți de animale și a Pălărie de dinți de câine moale. Pasta de dinți este făcută în arome pe care câinii se bucură atât de speriat încât vor veni să se bucure de această activitate! Începeți cu doar câteva secunde de periere și apoi construiți timpul când se obișnuiesc cu ea.

  1. Chew toys. Mestecarea regulată pe o jucărie adecvată va ajuta la răsturnarea plăcii.
  2. Dental tratează. Acestea sunt special concepute pentru sănătatea dentară și mult mai bine pentru câinele dvs. decât tratamentele nesănătoase.
  3. Verificări dentare regulate. Este important să vă luați pooch-ul pentru examinări periorale obișnuite. VET dvs. vă va rezerva, de asemenea, pentru sesiuni de curățare anuale pentru a elimina orice acumulare a tartarului. Este posibil să fie nevoie de alte raze X.

În legătură cu o postare: Cea mai bună chews dentară pentru câini

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Boala gingiilor la câini: simptome și tratament