Rasele de câini africane: însoțitori exotici canini!

African-câine-rase

Având în vedere numărul mare de rase cu rădăcini europene sau nord-americane, este ușor să credeți că toate rasele de câine au fost create într-unul din aceste două locuri. În realitate, câinii moderni sunt un grup cosmopolit, cu membrii care au venit de la fiecare centru de populație de pe Pământ.

Deci, în timp ce este mai probabil să vedeți a limba germana păstor, Italiană Greyhound, sau Labrador Retriever la parcul de câine local, există o mulțime de câini ale căror strămoși au trăit în alte părți ale lumii. Dogo Argentinos a provenit din America de Sud, ciobanii australieni sunt de la terenul în jos, iar terrierii negri ruși sunt, bine, veți obține ideea.

Astăzi, vom privi la unele dintre rasele care își urmăresc rădăcinile în Africa. O mână este relativ familiară iubitului mediu de câine, dar există și câteva rase africane pe care probabil că nu ați auzit niciodată. Deci, stai înapoi, bucurați-vă Muzică corespunzătoare corespunzătoare, și vom începe.

Zece rase de câine din Africa

Ca câinii originari despre oriunde, rasele africane nu reflectă doar dorințele, gusturile și preferințele proprietarilor lor, de asemenea, posedă o serie de adaptări care îi ajută să prospere în climatul local. Și în timp ce Africa are câteva regiuni răcoroase, muntoase, cea mai mare parte a continentului rămâne destul de caldă pe tot parcursul anului.

În consecință, puteți observa că majoritatea acestor câini au straturi scurte și mai multe au alte adaptări ajutați-i să se ocupe de căldură. Aceasta include lucruri precum urechile mari, dimensiunea corpului mic și picioarele Lanky.

1. Dog chinez crested

Chineză-crested-câine

Vom începe lista noastră cu un pic de enigmă. Originea câinelui crescut chinez nu este în întregime sigură, dar consensul general este că ei probabil că au provenit din Africa. Au câștigat porțiunea "chineză" a numelui lor, în timp ce slujim ca vânători de șobolani pe navele chineze de marfă.

in orice caz, au găsit cercetătorii că cele trei rase de păr cele mai notabile - chinezii crescuți, fără părul mexican și părul peruvian, # 8212; Toate împărtășesc același cod genetic care provoacă condiția fără păr. Acest lucru sugerează că toți au un american similar, probabil, relativ, care au trăit cu aproximativ 4000 de ani în urmă.

Indiferent de strămoșii lor, crestetele chinezești sunt câini destul de unici. Există două varietăți diferite & # 8212; Pulberea fără păr și blană - și ambele tipuri pot apărea în același gunoi. Trăsăturile genetice care cauzează căderea părului afectează și dinții, determinând ca toți să fie indicii ca niște canini. Versiunea pulbere, cu toate acestea, are dinți obișnuiți.

Acești câini mici de 10 kilograme pot fi un pic de mână răutăcios, dar se adaptează bine la viața apartamentului și dragostea petrecând la fiecare moment de trezire cu oamenii lor. Sunt destul de mult timp; Mulți pui ajung la vârsta de 15 ani sau mai mult.

2. Rhodesian Ridgeback

Rhodesian-Ridgeback

Acest lucru este mai mult ca acesta: o rasă incontestabil africană, numită, în parte, pentru o țară africană (deși această țară se numește acum Zimbabwe). A doua parte a numelui lor se referă la banda de blană care își împodobește spatele.

Ridgesia Ridgebacks au fost dezvoltate prin traversarea câinilor africani ferați cu mare danezi, mastiffs și câțiva alți câini de strămoșii europeni. Inițial conceput ca o rasă de spălare a păsărilor, vânătorii în curând au aflat că au fost, de asemenea, adepți la vânătoare pradă mai mare - și de mai mare, vreau să spun regele-of-the-junglă mai mare. Așa este, au fost obișnuiți să vâneze leii.

Ridgebacks iubesc să ruleze (sunt însoțitori minunați pentru joggers sau motocicliști), deși se vor adapta la viața apartamentului, dacă este prevăzută cu o mulțime de exerciții zilnice. Ridgebacks poate face animale de companie bune, dar sunt cel mai bine asociate cu proprietarii experimentați, având în vedere mărimea, puterea și natura încăpățânată.

3. Azawakh

Azawakh

Azawakh (pronunțat OZ-Ah-wok) este un pic de rasă rară pe care nu o vei întâlni foarte des la parcul de câine local. Aceasta este o rușine, deoarece acești câini africani pot face animale foarte bune, în special pentru adulții care trăiesc în climatul relativ cald (Azawakhs se răcește ușor și vor avea nevoie de un bun pulover sau haina în timpul iernii).

Ca și alte optime, inclusiv afgani, salukis și ogar, Azawakhs sunt picioare și slabe, cu fețe lungi, îndrăgite și urechi floppy. Îi place să ruleze (mai ales în căutarea veverițelor și a altor critters de preisce) și sunt la fel de repede cum ați aștepta ca ei să fie.

Cu toate acestea, Azawakhs face de fapt destul de bine în apartamente. Ele sunt liniștite și iubesc să se hrănească cu peeps, făcându-i tovarășii perfecți. Ei nu sunt cei mai simpli câini să se antreneze, dar nu provoacă adesea multe probleme grave, nici. Ele nu sunt foarte calde cu străinii, dar sunt de obicei destul de afectuosi cu proprietarii lor.

4. Basenji

Basenji

Mici, spirited, spridly, și încăpățânat, Basenji este o rasă de unică care vă va fura inima în timp ce vă conduce nebun. Basenjis sunt mai degrabă mici canini, care de obicei cântăresc aproximativ 20-25 de lire sterline și au cozile drăguțe cu coase. Capetele lor și urechile de alertă permanent par a fi puțin mari pentru trupurile lor, dar ele sunt drăguțe.

Salutând din regiunea Congo, acești câini mici au fost crescuți să însoțească vânătorii în junglă, unde vor spăla o pradă mică. Auto-dependența, independența și inteligența sunt toate premisele pentru slujbă și puteți vedea aceste trăsături în membrii moderni ai rasei. Ele sunt foarte greu de antrenat și, ca Dogtime atât de aptly o pune, "nu este nevoie să ascultați de oameni."

Basenjis are cu siguranță adepții lor, dar nu sunt o alegere excelentă pentru majoritatea familiilor, iar proprietarii ar trebui să știe ce intră înainte de a adăuga un Basenji la domiciliu. Basenjis sunt ordonați și nu au vărsat prea mult, nici coaja (dacă este deloc), dar mulți sunt chewers foarte problematici, artiști de evadare și ocazional agresiv față de alte animale mici.

5. Boerboel

Boerboel

De obicei pronunțate "boo-r-taur", Boerboelul este un mastiff masiv care a provenit din Africa de Sud. Incredibil de greu pentru înălțimea lor - unii stau doar un pic de peste 2 metri înălțime, în timp ce cântărind aproape 200 de kilograme - Boerboels au fost dezvoltate ca câini de gardă. Ei erau destul de eficienți în astfel de roluri și au fost destul de curajoși și suficient de puternici pentru a-și apăra familiile de la lei, hieni și alți prădători mari.

Ca multe alte rase de pază, Boerboels sunt foarte iubitoare și afectuoase cu familiile lor. Sunt dragi mari de slobți, care sunt blând cu și toleranți la copii. Nu le place să fie departe de familiile lor de foarte mult timp și sunt mai sensibile decât v-ați aștepta ca acești câini impunători să fie.

Dar, în ciuda tuturor acestor trăsături minunate, este important să se gândească cu atenție înainte de a adăuga unul dintre acești giganți în familia ta. Ele nu sunt deosebit de ușor de antrenat și nu sunt deosebit de calde cu străinii. Când sunt combinate cu puterea și masa lor de neconceput, aceste trăsături le fac necorespunzătoare pentru proprietarii novici.

6. Atlas Mountain Dog

Atlas Mountain Dog
img de la Wikimedia

De asemenea, a numit AIDI, câinele de munte Atlas a fost inițial dezvoltat în gama montană marocană de același nume. Deși au fost inițial o rasă de pază, au un sentiment excelent de miros, deci au fost folosite și alături de Salukis pentru a vâna. Câinii de munte Atlas s-ar mirosi să se ascundă pradă, pe care Speedy Salukis le-ar fi scurs.

Bred pentru a lucra, câinii de munte Atlas au o construcție atletică (majoritatea adulților sunt în jur de 22 până la 24 de centimetri înalți și cântăresc între 50 și 60 de lire sterline) și un strat grosier care le protejează de elemente. Majoritatea câinilor de munte Atlas sunt alb-negru, dar există prea multe pooches alb.

Câinii de munte Atlas pot face animale de companie bune dacă sunt socializate în mod corespunzător. Ele sunt sensibile și afectuoase, dar ele sunt foarte protejate de poporul și teritoriul lor. Mulți consideră că sunt printre cei mai buni paste din lume.

7. Ogar

Paturi de la Greyhound

Majoritatea cercetătorilor cred că Greyhounds au provenit din Egipt, dar rasa este atât de veche încât este dificil de a fi 100% sigur de unde provin de la. Este destul de clar că ei au fost inițial dezvoltați pentru a vâna iepurii și alte pradă rapidă, ca majoritatea celorlalte lucruri din regiune.

Greyhounds sunt una dintre cele mai bune rase de companie din lume și chiar funcționează bine pentru proprietarii de primă dată când sunt dobândite ca puii (salvarea de salvare sunt ocazional skittish sau fricos, ceea ce le face mai potrivite pentru proprietarii experimentați). În timp ce doresc, de obicei, o curte și au nevoie de exerciții regulate, cele mai multe Greyhounds iubesc dormind pe canapea mai mult decât orice altceva.

Greyhounds sunt A rasă care nu aruncă foarte mult, nici nu au nevoie de multă îngrijire. Cu toate acestea, ei pot deveni rece în timpul iernii, datorită straturilor lor scurte și construirii subțiri. Cele mai multe Greyhounds se află în intervalul de 50-65 de lire, dar cei mai mari bărbați primesc un pic mai mare și pot depăși 85 de kilograme în greutate.

8. Terrier de nisip abisinian

Abyssinian-nisip-terrier
Imagine de la Alchetron

De asemenea, numit câinele fără păr african, terrierul de nisip abisinian este o rasă mică, care are o înălțime de aproximativ 20 de centimetri și cântărește până la 35 de lire sterline. Unii sunt complet lipsiți de păr, dar majoritatea acestor câini au un pic în spatele craniului și la capătul coastei lor. Majoritatea au pielea gri până la negru, cu pete alb sau roz împrăștiate și de bloturi.

Aceasta este o rasă foarte rară, care nu este văzută în afara Africii foarte des. Ei se crede că împărtășesc strămoșii cu câinii chinezi crescuți și mexicani, dar punctele mai fine ale genealogiei lor rămân necunoscute.

Se spune că sunt prietenoși și afectuosi cu proprietarii lor, dar curajoși și îndrăzneți atunci când se confruntă cu potențiale amenințări. Terrierii de nisip abisinian sunt, de asemenea, raportate că sunt destul de energici, deci au nevoie de o mulțime de exerciții fizice și o curte mare în care să se joace.

9. Slourfi

Slourfi

Un alt confort din Africa de Nord, Slouviul este destul de similar cu Greyhound și Azawakh. Capabil să ajungă la aproape 2 ½ metri înălțime la umăr și cântărește până la 65 de lire sterline, Sloudi proiectează o aură nobilă și impresionantă. Binecuvântat cu picioare lungi și o construcție lithe, acești câini au fost crescuți inițial pentru a alerga în jos pradă rapidă.

Sloughis sunt foarte iubitoare cu familiile lor, dar nu sunt foarte îngrijorate de a face prieteni în timpul plimbări zilnice. Ei nu sunt agresivi cu străini, dar de obicei își vor păstra distanța și vor lua o abordare "așteptare-și-vezi" față de oamenii necunoscuți.

Sloughis are A Unitate de predare foarte activă, Deci, veți dori să rămâneți alertă pentru veverițe, pisici sau câini mici care rulează pe trotuar în fața ta. Acest lucru poate face dificilă luarea lui Sloughis în parcul local, astfel încât acestea sunt cele mai potrivite pentru familiile care au șantiere mari împrejmuite. Acest lucru îi va permite să obțină exercițiul de care au nevoie, fără a pune în pericol micul critters pe care îl întâlniți.

10. Coton de Tulear

Rapoartele de câine din Africa 2

Amintiți-vă mai devreme când am spus că majoritatea acestor câini au fost cu părul scurt și Lanky? Ei bine, Coton de Tulear este o excepție de la această tendință. În legătură cu Frize Bichon și Maltese, Coton de Tulear este un câine scurt, cu o haină albă lungă și shaggy. Cei mai mari pui pot ajunge la 15 kilograme, dar majoritatea sunt mai mici.

Inițial de la Madagascar, acest mic câine este la fel de prietenos ca el este jucăuș, și el iubește petrecerea timpului cu familia sa. De fapt, acest lucru nu este un câine pentru familiile care petrec perioade lungi de timp departe de casă - sunt foarte Susceptibil la anxietatea de separare.

Cu toate acestea, aceștia sunt câini excelenți pentru proprietarii de primă dată și sunt în mod rezonabil ușor de antrenat. În ciuda aspectului fantezist al straturii lor, Coton de Tulears nu necesită prea multă îngrijire. Ei nu au nevoie de foarte mult exerciții și se adaptează foarte bine la viața apartamentului.

Aveți un favorit din această listă? Cred că majoritatea sunt destul de îngrijite.

Dacă m-ai făcut să aleg câinele meu preferat african, ar trebui să merg cu câinele sălbatic african (Lycaon Pictus).

Câinele sălbatic african
Imagine de la WWF

Nu; Nu sunt o rasă de câine oficială - nici măcar nu sunt aceleași specii ca câini domestici. Și nu voi adăuga una la familie oricând în curând și în curând " ei nu fac animale de companie bune (sau legale). Dar rareori mi-e dor de o ocazie de a vorbi despre aceste cai incredibile!

Spuneți-ne care dintre aceste rase africane vă place cel mai mult în comentariile de mai jos! Și dacă nu aveți încă povestea dvs., asigurați-vă că ați verificat lista noastră de cele mai bune nume de câini africani!

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Rasele de câini africane: însoțitori exotici canini!