Azawakh: profil de rasă de câine

Adult Azawakh Dog

Azawaha antică și elegantă provine din deșertul din Africa de Vest Sahara. Ele sunt, în general, înfricoșătoare loiale și calme în jurul casei, dar pot fi înlăturate sau îngrijorate în jurul străinilor și au o mașină de înaltă pradă.

Grup: Câine
Înălţime: 25-29 inci (bărbați) - 23 până la 27 de centimetri (femele)
Greutate: 45 la 55 de lire sterline (bărbați) - 33 până la 44 de lire sterline (femele)
Coat și culoare: Haina scurtă, care vine într-o mare varietate de opțiuni de culoare
Speranța de viață: 12 până la 15 ani

Caracteristicile Azawakh

Nivelul de afecțiuneÎnalt
PrietenieMediu
Copil prietenos Mediu
Prietenos cu animalele de companie Înalt
Nevoi de exerciții Mediu
Jucăușă Înalt
Nivel de energie Mediu
TrainitateMediu
Inteligență Înalt
Tendința de a bloca Mediu
Cantitatea de vărsareScăzut

Istoria Azawakh

Azawakh este un conflict care provine din deșertul din Africa de Vest Sahara. Ei au fost crescuți în primul rând pentru a proteja animalele proprietarilor lor pastoralici nomade, în special oamenii Tuareg. Ei au fost, de asemenea, foarte apreciați pentru abilitățile lor de companie și de vânătoare și au lucrat adesea în pachete. Creșterea lor înseamnă că sunt bine adaptate pentru a trăi în climele deșertului dur.

Numele lor vine din valea Azawakh, care se află în deșertul dintre Mali și Niger, și se traduce în "Țara Nordului."

În 1970, un diplomat iugoslav a fost înzestrat cu un bărbat Azawakh de la oamenii nomazici cu care a dezvoltat o relație, iar apoi el a bătut și pentru a primi o femeie. Acestea au fost considerate a fi prima dintre rasele care au fost exportate.

Alții câini au fost apoi exportați de funcționari publici francezi și de forțele militare staționate în regiune. Apoi au început să fie introduse în alte părți ale Europei și în Statele Unite.

Ele sunt strâns legate de un alt confort african numit Sloudi și, când au fost exportați mai întâi, ei au fost numiți ca Sloudi-Azawakh. În 1980, ei au fost recunoscuți numai ca Azawakhs.

Ei au fost recunoscuți doar ca o rasă oficială de către Clubul American Kennel din 2011 și sunt încă relativ rare în afara regiunii lor natale Sahel.

Azawakh Îngrijire

Azawakh sunt cunoscute pentru a fi inteligente și afectuoase și extrem de loiale cu membrii familiei lor. Ei sunt încă adesea independenți în spirit, deși.

Probabil nu sunt cel mai bun câine pentru proprietarii novici. Personalitățile lor unice înseamnă că pot necesita o mulțime de formare suplimentară și nu se potrivesc întotdeauna case cu copii mici.

Ele pot deveni uneori protejarea excesivă a teritoriului lor și a oamenilor dacă se simt amenințați. Reacția lor față de străini poate varia de la prietenos, la neinteresat, la precaut sau agresiv. Socializarea timpurie și adecvată și în curs de desfășurare Formare pozitivă de armare în jurul unor noi oameni vor fi importante pentru a le evita dezvoltarea unei reacții extreme la străini.

Dacă aceștia iau rolul de protector, ele pot fi destul de vocale.

Azawakh are de obicei o afinitate puternică față de cele ale aceleiași rase. Nu este neobișnuit ca iubitorii lui Azawakhs să aibă mai mult de unul, și de obicei au o legătură foarte strânsă. De multe ori se descurcă bine într-o gospodărie multi-câine, deși pot fi dominanți.

Instinctele lor de vânătoare înseamnă că pot avea o mașină de înaltă pradă. Deși pot obține bine cu pisicile, introduceri atente ar trebui să fie făcute pentru a se asigura că instinctele lor de urmărire nu sunt declanșate.

Este posibil să trebuiască să lucrați foarte greu realizați o rechemare solidă Dacă sunt condusi la urmărire. Nu trebuie să le permiteți să le încadrați în spații deschise până când nu ați obținut acest lucru.

Ca și alte lucruri, ele pot fi menționate ca cartofii de canapea rapidă. Oferind că au suficient exerciții zilnice, iar posibilitatea de a elibera o parte din energia lor, ei vor fi adesea fericiți să laze pe canapea.

Ei au un regim de îngrijire cu întreținere redusă, iar haina lor va avea nevoie doar de o frecare în jur de o dată pe săptămână pentru a păstra strălucirea și în stare bună. Stratul lor subțire, grăsimea minimă a corpului și originea deșertului înseamnă că nu-i plac frigul. În lunile de iarnă, va trebui să vă asigurați că sunt a fost cald de plimbările lor.

Probleme comune de sănătate

Azawkhs sunt considerate ca o rasă, în general sănătoasă și robustă. Având în vedere raritatea lor, înseamnă că există o piscină genetică mică. Ar trebui să găsiți un ameliorator care efectuează teste de sănătate asupra părinților pentru a minimiza șansele ca catelusul dvs. să dezvolte o condiție moștenită la care sunt predispuși la.

Unele dintre condițiile pe care le cunosc pentru dezvoltare includ:

Hipotiroidismul: Aceasta este atunci când tiroidul câinelui este subactiv și rata lor metabolică scade. Acest lucru poate duce la creșterea în greutate, pierderea stării generale, oboseala și modificările comportamentului. Odată diagnosticat, acesta poate fi gestionat bine cu medicamentele.

Idiopatic Epilepsie: Azawakhs sunt predispuse la convulsii bruște, aparent spontane. Acestea pot varia în viteza lor de severitate și reapariție. În funcție de natura lor, ele pot fi adesea gestionate cu succes prin medicamente și schimbări în stilul de viață și dieta. Ar trebui să vă consultați întotdeauna medicul veterinar dacă câinele dvs. suferă de o confiscare.

Bolile mediate automat imune: Rasa poate suferi de mai multe boli declanseaza de un raspuns anormal din partea sistemului imunitar. Acestea pot include starea pielii Demodectic mange, pierderea musculară și chiar poate declanșa hipotiroidismul lor.

Dieta și nutriția

Este important să hrăniți niciun câine o dietă de înaltă calitate și în mod corespunzător. Rasa este în mod natural foarte subțire și poate exista o tendință de a le depăși pentru a le "îngrămădi". Doar pentru că puteți vedea coastele lor, nu înseamnă că sunt supraponderali. Dacă le-ai suprasolicitat, asta poate duce la obezitate. Acest lucru poate duce la o întreagă serie de probleme de ajutor în continuare și poate pune o presiune asupra articulațiilor lor delicate. Dacă aveți îndoieli, merită să căutați sfaturi de la veterinarul dvs. sau de un nutriționist canin calificat.

10 cele mai bune rase de câine pentru alergători
PROS
  • Foarte afectuos cu membrii familiei lor

  • Calm în casă dacă li se dăruiește suficient exercițiu

  • Regimul de îngrijire a întreținerii reduse

Contra
  • Poate fi departe, chiar precaută în jurul străinilor

  • Poate fi teritorial și predispus la lătrat

  • Poate avea un instinct de hase mare

Unde să adoptați sau să cumpărați un azawakh

Ca și în cazul oricărui câine, dacă cumpărați un catelus, ar trebui să faceți cercetările și Găsiți un crescător bun. Asigurați-vă întotdeauna că puteți vedea mama și puii ei împreună într-un mediu securizat de acasă. Puii nu ar trebui eliberați în noile lor case până când nu au cel puțin opt săptămâni și înțepenite pe deplin.

Din cauza deficitului de rasă, este posibil să trebuiască să fiți pe o listă de așteptare sau să călătoriți mai departe pentru a asigura un catelus.

Un loc bun pentru a începe cercetarea dvs. ar fi cu American Azawakh Association.

Ar fi neobișnuit să găsim un azawakh într-o salvare. Nu uitați că există o mulțime de alte lucruri minunate care caută casele lor pentru totdeauna în adăposturi din întreaga țară. Mulți ar putea slot în viața de familie mai bine pentru un proprietar de primă dată decât provocând Azawakh.

Mai multe rase de câine și cercetări suplimentare

Dacă sunteți interesat de câini similare cu Azawakh, puteți lua în considerare și următoarele:

Există o mulțime de minunați rase de câini Out acolo - făcând cercetarea dvs. veți găsi unul care va fi cel mai potrivit pentru a avea o casă pentru totdeauna cu dvs.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Azawakh: profil de rasă de câine