Cum de a rezolva problemele de comportament la pisici

Pisicile pot avea probleme de agresiune și pot mușca și zgâria proprietarii

Ca oamenii, experiența pisicilor frică, Plăcerea, foamea, anxietate, frustrare și multe alte emoții care pot afecta comportamentul lor. Mai multe comportamente comune Kitty sunt văzute ca nedorite și pot afecta calitatea vieții atât pentru proprietari, cât și pentru animalele de companie. Din fericire, multe dintre aceste comportamente pot fi corectate.

De ce pisicile au probleme de comportament?

Pisicile tind să fie misterioase, astfel încât descoperirea cauzei anumitor comportamente feline poate fi o provocare. Pentru a complica în continuare lucrurile, nu este neapărat un singur motiv în spatele unui anumit comportament, iar fiecare pisică are a personalitate distinctă.

Vocalizarea

În cele din urmă, ați adormit când dintr-o dată vă auziți pisica urlă și plângând la vârful plămânilor în afara ușii dormitorului. Acest lucru se întâmplă tot timpul cu pisicile, iar acest comportament poate fi complet normal pentru pisicile tale. La urma urmei, pisicile sunt nocturne, ca și rudele lor sălbatice, astfel încât acestea pot fi mai active pe timp de noapte În timp ce încercați să dormiți, Deși poate fi, de asemenea, un semn că ceva este greșit.

  • Urlă poate fi a semn de senilitate la pisicile mai vechi.
  • O rasă ca siamez este natural mai vocal decât alții și pur și simplu Mărește cu voce tare Pentru atenția dvs. noaptea.
  • Pisica ta poate fi plictisită în mijlocul nopții.
  • Melanele și urlele ar putea fi un semn de durere. Pisicile care plâng în timpul eliminării în cutia de gunoi se confruntă, de obicei, cu disconfort sau durere, încercând să urineze sau să defecate. Alte semne evidente de durere, cum ar fi catfights sau cozile ciupite în interior, sunt, de asemenea, motive pentru aceste vocalizări.
  • Plâns, plâns sau urlă în timpul zilei ar putea fi pur și simplu comportament de căutare a atenției.

Zgârierea

Pisicile se zgârie pentru a-și marca teritoriul. Dacă pisica dvs. este zgârierea obiectelor pe care le preferați, nu puteți redirecționa comportamentul prin furnizarea zgârierea posturilor și alte jucării pisicile tale pot să-și săpa ghearele.

Mestecând

Pisicile nu sunt cunoscute ca fiind chewersul vrăjitoare pe care câinii pot fi. Cu toate acestea, unii continuă să facă destul de mult deteriorarea cu dinții. Comportamentul de mestecat în pisica dvs. poate fi cauzată de plictiseală, agresiune, o deficiență nutrițională, Dentirea în pisoi, sau au fost înțărcate prea tânăr. S-ar putea, de asemenea, pur și simplu pentru că pisica ta joacă sau îi place textura sau gustul articolului.

Probleme urinare

Pisicile pot avea o varietate de probleme urinare. Infecții, inflamație, pietre vezice, stres, Tumorile și alți factori pot provoca o pisica pentru a urina in afara cutiei sale, pulverizați sau nu puteți urina. Conflictele între pisici sau alte animale de companie și schimbări în casă (e.G., construcții, membrii familiei plecând, noii membri ai familiei care sosesc) pot accentua pisicile și pot duce la Litter Box-uri de asemenea.

Agresiune

Pisicile pot deveni agresiv față de alte animale de companie și oameni, și este o problemă comportamentală majoră. Agresiunea poate fi cauzată de stres și anxietate sau de o problemă medicală care provoacă dureri sau schimbări hormonale într-o pisică.

Obsesiv-compulsiv lins

Lins cronic la pisici provine de obicei din durere sau stres și anxietate. În timp ce toate pisicile se linge, linsurile excesive pot fi grave și ar trebui abordate fără întârziere.

O pisică care este în durere poate linge o zonă pe corpul său până când este fără păr și crudă - și nu este întotdeauna în zonă care cauzează durere. O pisică stresată sau anxioasă își poate linge burta până nu are nici o blană sau obsesiv, în alte părți ale corpului său.

Cum să opriți problemele de comportament

Unele probleme comportamentale provin din instinctele unei pisici, dar este mai bine să începeți prin declanșarea problemelor medicale cu VET-ul dvs. Dacă bănuiți că pisica dvs. este bolnavă sau durere, căutați îngrijirea veterinară. Discutați suplimente, medicamente, feromoni, diete speciale și alte lucruri care sunt concepute pentru a ajuta pisicile mai vechi sau bordură excesivă.

După aceea, puteți începe să vă adresați și descuraja anumite comportamente ca sărind pe contoare sau ajutați pisica dvs. să depășească orice problemă este cauza.

Vocalizări excesive

Oferind pisica ta cu ceva pentru ao ocupa ocupat în timp ce dormi poate ajuta la prevenirea nopții urlă. De asemenea, ați putea oferi mai mult exerciții fizice în timpul zilei, așa că este mai puțin activ pe timp de noapte.

Pisica ta poate urla când vrea hrană, a merge afara, sau să fie mângâie. Răspunsul pe care îl dați pisicii (e.G., acordarea cererii sale de tratament) o va instrui pentru a continua să facă aceste vocalizări pentru a obține ceea ce dorește.

Zgârieturi nedorite

Atrage pisica ta să folosească un post de zgâriere prin stropirea catnip pe ea și plasând-o în fața elementelor pe care nu le doriți să zgâriați. Unele pisici, cum ar fi anumite țesături și materiale mai mult decât altele, astfel încât este posibil să aveți nevoie să încercați posturi de zgâriere care oferă diferite texturi. Dacă pisica dvs. nu-i place postul său curent, încercați unul făcut cu covoare, frânghie sau carton ondulat.

În afară de posturile de zgâriere, puteți utiliza pe bază de feromoni și capace de unghii pe o bază. Capacele de unghii sunt mici acoperitoare de unghii din plastic care sunt lipite peste unghiile pisicii dvs. pentru a vă proteja mobilierul. Feromonii sunt disponibili ca spray-uri, șervețe și difuzoare pentru a vă ajuta să vă liniștească pisica și să descurajeze orice comportament de zgâriere care se datorează stresului sau anxietății.

Declarat- care este de fapt o amputare - este un subiect controversat, dar este, de asemenea, realizat uneori pentru a preveni pisicile de la zgârierea mobilierului. Această intervenție chirurgicală nereversibilă ar trebui să fie cercetată temeinic și discutată cu VET dvs.

Problema de mestecat

Dacă mestecarea pisicii dvs. este o preocupare, priviți la cauza unei soluții:

  • Asigurați-vă că vă hrăniți pisica într-o alimentație completă cu nutriție cu AAFCO (Asociația Oficialilor de Control al Fedicii Americane) Sigiliul pe container.
  • Verificați cu VET pentru a elimina orice preocupările dentare.
  • Explorați posibilitatea ca pisica dvs. să-și ia agresiunea pe obiectul pe care îl mestecă. Produsele orientate spre scăderea stresului și a anxietății, cum ar fi feromonii și suplimentele, pot ajuta la scăderea comportamentelor agresive.
  • Dacă pisica dvs. este plictisită, furnizați-o jucării sigure pentru a juca cu.
  • Pentru pisici persistente care încearcă să mestece lucrurile pe care nu ar trebui, puteți încerca un spray amar ca un factor de descurajare. De asemenea, puteți acoperi obiectele mici și periculoase, cum ar fi Cabluri electrice, cu carcasă din plastic.

Litter Box-uri

Dacă vă aflați în formă de pisică sau în imposibilitatea de a urina, are nevoie de îngrijire veterinară imediată. Gunoi speciale, diete, feromoni, suplimente și medicamente pot ajuta toate problemele comportamentale urinare din pisica ta. Când au fost excluse motive medicale, atunci este de multe ori o problemă comportamentală care trebuie abordată.

  • Asigurați-vă că cutia de gunoi nu este niciodată murdară, deoarece pisicile sunt fastioase cu privire la toaletele lor.
  • Având prea puține cutii de gunoi poate fi, de asemenea, o problemă. Regula generală este de a avea cel puțin o cutie de gunoi pentru fiecare pisică și cel puțin o cutie pe fiecare etaj. De exemplu, o gospodărie cu o pisică ar trebui să aibă două cutii, o casă cu două pisici ar trebui să aibă trei și așa mai departe.
  • Pisica ta nu poate ca tipul de gunoi pe care îl utilizați sau poate fi prea adânc în cutie. Încercați să utilizați mai puțin, comutarea la așternuturi necunoscute sau la o marcă diferită sau folosind o alternativă la așternuturile standard de argilă.
  • Într-o gospodărie multi-pisică, asigurați-vă că o pisică nu poate vedea altul atunci când folosesc diferite casete de gunoi în același timp.
  • Căutați și încercați să eliminați potențialii stresori din jurul casei. De exemplu, atunci când o pisică interioară devine nerăbdătoare de văzut, auzind sau chiar senzația unei pisici în afara, puteți închide perdelele.

Comportament agresiv

Observați pisica dvs. pentru orice declanșator care determină să fie agresiv. Dacă vă puteți da seama ce este declanșatorul și scapi de ea, acesta este cel mai simplu mod de a face față unui comportament agresiv.

Destul de des, pisica ta poate fi nevoită să învețe să trăiască cu declanșatorul. Din nou, feromoni, suplimente, medicamente și diete speciale pot ajuta. De asemenea, puteți da pisicii dvs. alte lucruri pentru a-și concentra energia, cum ar fi jucăriile de inducere a exercițiilor. Încercați alte soluții simple, cum ar fi configurarea separatoarelor între bolurile alimentare și cutiile de gunoi.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.

Uita-te acum: 14 moduri pisicile arata dragostea lor

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Černá p, Gardiner H, Sordo L, Tørnqvist-Johnsen C, Gunn-Moore Da. Cauzele potențiale ale creșterii vocalizării la pisicile vârstnice cu sindromul de disfuncție cognitivă, evaluat de proprietarii lorAnimale. 10 (6): 1092, 2020. DOI: 10.3390 / ANI10061092

  2. Pisicile care linge prea mult. Cornell Feline Health Center, Universitatea Cornell.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum de a rezolva problemele de comportament la pisici