Cum să opriți agresiunea în pisoi

Kitten se joacă cu jucărie

Atacurile de pisici sunt fie agresive de pradă sau joacă, iar ambele comportamente pot arăta identice. Aceste comportamente la pisici variază de la minore la severă zgârierea și Biting. Este puțin probabil ca a zgârieturi sau mușcă dintr-o pisică de casă va fi fatală, dar astfel de leziuni pot fi dureroase și riscă riscul de infecție.

Există modalități de abordare a unui pisic comportament agresiv, majoritatea nu necesită nimic mai mult decât o atenție deosebită de la proprietarul său.

De ce sunt agresivi pisicile?

Instinctele de urmărire și de vânătoare ale strămoșilor lor sunt încă foarte puternici în pisicile casei moderne. De obicei, o pisică vede ceva care se mișcă într-un mod care provoacă instinctul de atac, ceea ce înseamnă că pisica consideră obiectul (o mână, un picior, un mic copil) să fie o amenințare sau pradă. Oricum, pisica este condusă să-și folosească ghearele și, eventual, dinții săi pentru a finaliza atacul.

  • În pisoi, cel mai mult agresiune este cauzat de frică sau curiozitate. La pisicile mai mari, pot exista alte motive pentru agresiunea și atacurile pisicilor, cum ar fi redirecționate agresiune, sau când o pisică oțește la proprietar, deoarece simte că ceva este greșit.
  • Un pisoi care protejează "teritoriul" dintr-o amenințare sau interlooper perceput (cum ar fi un copil mic sau un alt animal) poate deveni, de asemenea, agresiv. În timp ce acest comportament poate fi normal la început, dacă nu se află în câteva luni, poate fi timpul să luați măsuri corective.
  • Desigur, comportamentul agresiv poate veni de la o pisică mamă care îi protejează pisicile. Un animal în durere sau unul care se simte amenințat poate, de asemenea, să se afle. Dar dacă atacă în aceste circumstanțe, este ușor atribuită unei anumite cauze, care este diferită de comportamentul agresiv susținut sau frecvent.

Semne de agresiune

Atât agresiunea redată, cât și agresiunea de pradă includ Limba distinctă a corpului:

  • Orice combinație de stealth, tăcere, poziție de alertă, posturi de vânătoare și locuind sau izvoare la "pradă" care se mișcă brusc după ce a fost încă.
  • Răsucirea, plimbătorul și înălțarea coada.
  • Bluffing comportament, cum ar fi atunci când o pisică se aruncă înapoi, asta nu duce, de obicei, la o izbucnire, dar este în schimb un mod de a arăta o altă pisică pe care nu este de a nu fi încurcată.

Declanșatoare de agresiune

Majoritatea pisicilor care sunt împerecheate împreună la o vârstă fragedă învață să coexiste în mod pașnic, cu dezacordul ocazional. Este proprietarilor de pisici care sunt cele mai frecvente obiective ale agresiunii pisicilor, în special a celor care nu trăiesc cu alte pisici.

  • Aproape orice tip de mișcare, de la mers pe jos la ridicarea unui obiect, declanșează comportamentul.
  • Ceea ce începe ca "Play" se poate sfîrna în agresiune periculoasă, mușcături și atacuri directe atunci când pisoiul sau pisica devine trezită. Mâinile și picioarele proprietarilor de animale de companie sunt cele mai frecvente ținte.
  • Pisicile crescute manual și cei înțărcați devreme sunt mai probabil să se angajeze în acest tip de comportament. Ei sunt cunoscuți că terorizează pisici timid, înfricoșătoare, Pisouri mai mici mai mici și feline de ferme de pește, pe lângă direcționarea proprietarilor.
  • În timp ce mai puțin periculoase în pisoi, pisicile mai mari care acționează ca niște prădători față de copiii mici sau animalele de companie mai mici pot provoca vătămări grave, motiv pentru care este important să se pregătească pisicile din acest tip de comportament, înainte de a deveni problematică.

Cum să opriți agresiunea

Înainte de a încerca tehnicile de modificare a comportamentului, este în valoare de o excursie la medicul veterinar pentru a vă asigura că nu există o afecțiune medicală care să facă o agresiune a pisicilor. Boli cum ar fi hipertiroidism, Osteoartrita, boala dentara si problemele sistemului nervos central pot face ca pisica ta altfel docile si prietenoasa devin agresivi cu putin avertizare. O verificare pentru a vă asigura că sănătatea generală a pisicilor ar trebui să fie primul pas.

Dacă pisoiul dvs. obține o sală de sănătate curată, următorul pas este de a-și reduce comportamentul. Acest lucru poate dura ceva timp, deoarece pisicile nu sunt animale sociale ca câinii și nu răspund la același mod la terapia aversiunii. Pregătiți-vă să fiți răbdători.

Există o serie de modalități prin care puteți încuraja jocul sănătos și viguros în pisoi, dar evitați comportamentul agresiv care poate duce la rănirea.

  • Plasați un clopot pe pisica atacului pentru a oferi alte pisici sau copii mici în timpul gospodăriei pentru a scăpa și pentru a vă împotrivi astfel încât să puteți întrerupe și să oprească comportamentul.
  • Opriți un atac în desfășurare prin intermediul unui pistol de apă, spray de citronella sau sunetul de aer de la un aerosol poate. Experimentați pentru a afla care dintre ele funcționează cel mai bine.
  • Puneți un ham și leșie pe pisică pentru a vă oferi un control mai bun și abilitatea de a întrerupe comportamentul nedorit. Pur și simplu trecerea la capătul leșiei poate opri un animal de companie în următorii săi.
  • Joacă jocuri interactive cu Kitty pentru a arde energia. Un sfat este de a muta jucăriile în sus și în jos pe câmpul său de viziune, mai degrabă spre sau departe de ea, pentru a distinge cel mai mare interes. Jocul interactiv încurajează încrederea în pisici timide, astfel încât să poată învăța maniere.
  • Creați o rutină obișnuită care include un anumit moment pentru redare, astfel încât play-ul să devină o parte din așteptările zilnice ale pisicii.
  • Pisicile spay sau neutru înainte de prima zi de naștere. Acest lucru reduce foarte mult agresiunea pisică a pisicilor, în special dacă animalele adăpostite împreună sunt de sexe diferite. Uneori chiar și pisicile de sex masculin de sex feminin unul cu celălalt.
  • Un al doilea pisoi de aceeași vârstă, dimensiune și temperament poate oferi adesea o țintă și un coleg de joc și să ajute la învățarea unui pisoi feisty unele musculare și inhibare gheare. Asigurați-vă că introduceți în mod corespunzător perechea.
Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Probleme de comportament feline: agresiune. Cornell Feline Health Center

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să opriți agresiunea în pisoi