Kitten dental care

Pisoi care poartă dinții

Îngrijirea pentru A Kitten nou poate fi interesant, dar este, de asemenea, o mare responsabilitate. Majoritatea oamenilor știu că trebuie să aibă grijă de elementele de bază, cum ar fi hrana, apa și locuința, dar există atât de multe alte lucruri de luat în considerare. Deci, înainte de a lua o decizie pentru a aduce acasă un pisoi, asigurați-vă că știți ce este necesar pentru a le oferi cele mai bune șanse de a trăi o viață sănătoasă și fericită.

Vizite de sănătate de rutină, Vaccinări, Parazitul de screening și prevenire, spaying și sterilizare, sunt toate vitale pentru o sănătate generală a animalelor de companie. Dar ați știut că sănătatea dentară a pisicilor dvs. este la fel de importantă? Mai mult de jumătate din pisici peste vârsta de trei suferă de boala dentară. Pisicile au unele dintre aceleași probleme dentare ca și câinii, dar îngrijirea dentară felină este probabil cea mai mare privită și întrereivă. Acest articol se va concentra asupra îngrijirii dentare Kitten, inclusiv alcătuirea normală a cavității orale a pisoiului, o condiție dentară comună și modul în care este tratată și modul în care proprietarii pot avea grijă de dinții lor de pisoi acasă.

Dinți de pisici și dentiție

Pisicile, ca oamenii, au două seturi de dinți în timpul vieții lor. Dinții lor de pisoi, de asemenea, denumiți dinți primari, lapte sau foioase și apoi dinții lor permanenți sau adulți. Kittens sunt născuți fără dinți vizibili. Aproximativ trei săptămâni de vârstă, dinții lor de pisoi vor începe să erupe. Cu vârsta de patru luni, toți cei 26 de dinți primari, ar trebui să fie vizibili. Până când un pisoi ajunge la șase până la șapte luni, toți cei 30 de dinți permanenți ar fi trebuit să izbucnească.

Înainte ca dinții adulți să izbucnească prin gingii, încep să se dezvolte din mugurii dinți situați în fălcile superioare și inferioare. Pe măsură ce dinții adulți se dezvoltă, vor începe să apară împotriva rădăcinilor dinților bebelușului și apoi lucrurile primesc puțin complicate. Procesul de dentiție începe de obicei în jur de 11 până la 12 săptămâni de vârstă. În acest timp, pisicile pot prezenta somnul, dificultatea de a mânca și pot fi ușor iritabile. Majoritatea pisicilor vor avea o dorință de a mesteca lucrurile, de obicei lucrurile greșite! Se poate observa un miros de respirație caracteristică. Acest miros este normal și ar trebui să scadă odată ce procesul de dentiție sa terminat.

Bacsis

În timp ce pisoiul dvs. este dentit, încercați să redirecționați mestecarea la obiecte acceptabile, cum ar fi jucăriile de mestecat aprobate. Nu le permiteți să mestece lucrurile care ar putea să-și deterioreze dinții.

Dinții de foioase reținute

Până când este vorba un pisoi șase până la șapte luni, dinții adulți ar trebui să fie în. Uneori, dinții de pisoi nu reușesc să cadă și continuă să ocupe spațiu în care ar trebui să fie doar dinții adulți. Când dinții de foioase (pisoi) nu cad să facă loc pentru dinții permanenți, ei sunt numiți dinți de foioase reținuți. Dinții de decizie reținuți trebuie extrași chirurgical, odată ce sunt descoperite pentru a evita problemele dentare.

Atunci când dinții foioase și permanenți încearcă să ocupe același spațiu, acest rând dublu de dinți supraaglomeraau gura și mâncarea se prinde între dinți. Alimentele prinse pot provoca boală parodontală, o infecție a țesutului care ține dinții în loc. În plus, seturile duble de dinți înseamnă că vor exista seturi duble de rădăcini. Acest lucru va împiedica dezvoltarea normală a soclului dinților și va eroda în cele din urmă suportul de gumă în jurul dintelui adult. Dinții prăjiți reținuți trebuie extrași chirurgical odată ce sunt descoperite pentru a evita problemele dentare.

Acasă Îngrijirea și prevenirea dentară

Pastă de dinți și periaj

Dacă începeți periajul dinții pisoiului la o vârstă fragedă, ei pot accepta mai mult atunci când sunt mai în vârstă și dinții adulți vin. Asigurați-vă că utilizați o periuță de dinți și o pastă care este aprobată pentru pisici. Nu folosiți pastă de dinți umană. Pasta de dinți vine într-o varietate de arome pentru pisici, inclusiv pui și ton. Găsiți-vă că pisoiul dvs. îi place și încercați să vă spălați dinții de cel puțin trei ori pe săptămână, mai mult dacă vă vor lăsa!

Șervețele dentare, clătiri și tampoane

Când pisoii primesc puțin mai în vârstă, ei nu pot tolera periajul. Unele animale, în special cele cu gingii de licitație, nu vor tolera periajul, ci sunt mai ușor de susceptibil de dezinfectarea șervețelor sau plăcuțelor. Șervețele dentare, clătirile și tampoanele vor șterge depunerile de placă de pe suprafața dintelui și. Ele nu sunt utile în îndepărtarea particulelor alimentare din priza gingiilor, dar sunt probabil cel mai bun lucru cel mai bun pentru a peria. Aceste produse sunt cele mai utilizate zilnic.

Dental tratează

Tratamentele nu sunt înlocuitori pentru periajul, cu toate acestea, pisicile care au dinții lor adulți pot beneficia de mestecarea unui mestecator dentar adecvat zilnic. Ele pot reduce substanțial placa și tartrul cu până la 69%. Greenii sunt o opțiune excelentă pentru pisici și pisici. Pentru a evita creșterea în greutate, asigurați-vă că alimentați numai cantitatea recomandată de tratamente.

Scopul de a începe îngrijirea dentară acasă devreme cu pisoiul dvs. este de a preveni boala parodontală atunci când sunt mai în vârstă. O curățare profesională de către medicul veterinar poate fi necesară cândva în timpul vieții lor, dar încorporarea unei rutine de îngrijire dentară pentru pisicile dvs. în programul dvs. zilnic poate reduce numărul de curățenie necesară în viitor.

Da, puteți da pisicii dvs. un examen dentar la domiciliu

Referințe

  • Lundgren, DVM, Becky. "Dinții de copii reținuți au nevoie de extracție chirurgicală - partener veterinar - VIN". Veterinartner.Vin.COM, 2013, https: // veterinarpartner.Vin.COM / Implicit.ASPX?PID = 19239 & ID = 4952450.
  • "Smith Jr., DVM, Diplacvim, Francis W. K. și Tilley, DVM, Diplacvim, Larry P. et al ". Blackwell este de cinci minute veterinar consult: Canine și Feline 5th Edition. John Wiley și Sons, Inc. 2011. West Sussex, Marea Britanie. Kindle File

Urmăriți acum: elementele de bază ale pedepsei

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Kitten dental care