Cum să vă opriți pisica de la overgrooming

Pisica maro înverșunând prin lingerea labei

Feline au fost numite comportamente care nu au o bază medicală alopecia psihogenică. Deși pisica ta nu se ocupă de politica de birou și ajunge să doarmă 16 ore pe zi, stresul și problemele de comportament pisică tind să meargă mână în mână. Multe pisici se transformă în epave nervoase în fața prea multor stres. Ci mai degrabă decât să dezvolte ulcere așa cum fac unii oameni, Pisicile stresate poate recurge la overgrooming.

Există un motiv pentru care majoritatea pisicilor nu miroase

Ce este învață în pisici?

Învață este atunci când o pisică petrece o cantitate anormal de mare de timp obsesiv îngrijirea însăși. Acest lucru poate duce la Pierderea parului și răni pielea. Când o pisică se linge în sine, endorfine, care sunt naturale "simt bune" neurotransmițători făcute de creier, sunt eliberate. Aceste endorfine sunt substanțele chimice care fac senzația de auto-îngrijire se simt confortabil. Prin urmare, dacă pisica dvs. este subliniată, aceasta poate recurge la acest comportament reconfortant.

Proprietarii de pisici spun de obicei că nu văd niciodată pisicile să se răsucească în Lick-Fests. Acest lucru poate fi pentru că Kitty se simte mai confortabil atunci când persoana sa este în vedere și nu simte nevoia de a se auto-calme prin lins.

Când proprietarul nu este prezent, pisica poate începe să se simtă incomod și să participe la overgrooming. Dacă vă întâmpinați să vă mărturisiți pisica învață, nu o pedepsiți. Acest lucru va crea doar stres suplimentar și poate exacerba problema.

De ce pisicile overmroom?

Tipul de stres pervasiv care, de obicei, provoacă alopecie psihogenică este probabil să fie cronic și constă dintr-un număr de factori de stres combinat, cum ar fi schimbările permanente în rutină și mediu. Acest lucru ar putea include absența unui anumit membru al familiei din cauza morții, divorțului, orelor de lucru mai lungi, vacanței sau plecării la colegiu, în plus față de:

  • Sosirea unui a Noua furry sau membru al familiei umane
  • Trecerea la un apartament sau o casă nouă
  • Rearanjarea unora sau a tuturor mobilierului
  • Mutarea casetei de gunoi într-o altă locație
  • Lipsa îmbogățirii mediului pentru Kitty
  • A trăi într-o gospodărie haotică

Alte pisici pot să treacă din motive medicale. De exemplu, dacă ceva provoacă pisica ta să fie mâncărime, poate să treacă într-o încercare de a scuti mâncărime. Pisicile pot avea alergii la alimente, purici sau alte elemente ale mediului lor. Ia în considerare orice schimbări recente dietetice sau de mediu care ar putea sta la baza acestui comportament. Dacă credeți că pisica dvs. ar putea avea o alergie, luați în considerare o întâlnire cu un dermatolog specializat veterinar, care vă poate testa Kitty pentru a determina dacă aceasta este cauza.

Semne

Dacă pisica dvs. este învertiere, veți vedea o linie sau o bandă de miriște foarte scurtă, care arată ca o tăietură de buzz.Se poate întâmpla oriunde pe corpul pisicii tale, dar este cel mai frecvent pe o coapsă interioară, o coapsă interioară sau pe burtă. Dacă comportamentul este sever, pielea de dedesubt poate deveni deteriorată, care apare roșu sau dureroasă.

Cum să opriți înverșunat

Veți avea nevoie de un medic veterinar pentru a exclude orice afecțiuni medicale și pentru a confirma diagnosticul de alopecie psihogenică.Între timp, încercați să vă dați seama de motivul pentru care pisica dvs. se simte anxietate. Dacă puteți identifica cauza și eliminați-o, comportamentul poate dispărea treptat pe cont propriu. De asemenea, puteți încerca câteva sfaturi pentru a vă ușura anxietatea pisicii și comportamentul înverșunat:

  • Dacă pisica dvs. este subliniată de absența unei persoane, cereți persoanei să părăsească o cămașă sau o pătură nesfârșită într-o pungă de ziplock sigilată. Acest lucru ar putea oferi pisicatului tău supărat un pick-me-up parfumat.
  • Introduceți treptat o pisică nouă pentru a reduce nivelurile de stres în ambele. Chiar și pisicile încrezătoare pot suferi de stres ascuns care se manifestă ca fiind nervos lins.
  • Joacă terapia este, de asemenea, un mare ameliorator de stres. Acesta vă poate ajuta să vă construiți încrederea în sine a pisicilor și să o ajutați să asocieze o experiență pozitivă cu noua casă sau un animal nou sau o persoană. Jocurile interactive sunt cele mai bune, cum ar fi Chase-The-Pole-Pole Lure sau Tag Laser pentru pisici.
  • Un produs de pulverizare sau plug-in, cum ar fi Feliway, poate fi utilă pentru ameliorarea stresului. Feliway și alte produse sintetice-feromone sunt similare cu pisicile de miros produse naturale. Puteți pulveriza sau frecați-l pe obiecte și are un efect calmant.

În timpul unei vizite de VET, medicul va exclude orice motive medicale pentru pisica dvs. învinoși. Aceasta ar putea include alergii, infestație de purici, acarieni de piele, infecții cu ringuri, bacteriene sau fungice sau condiții metabolice, cum ar fi hipertiroidismul. Biopsiile cutanate, munca de laborator și un examen fizic aprofundat pot fi utile pentru veterinarul dvs. în a face diagnosticul corect. Orice tratament medical va varia în funcție de rezultatele veterinarilor.

În majoritatea cazurilor, fără un diagnostic medical, comportamentele excesive de lins necesită terapie anti-anxietate prescrisă de un veterinar pentru a sparge ciclul de lins. În mod obișnuit, pisica nu trebuie să fie pe aceste medicamente întreaga sa viață, doar pentru o perioadă de timp pentru a ajuta animalele să se ocupe de stres. Urmați întotdeauna instrucțiunile medicului veterinar dacă pisica dvs. este plasată pe orice medicament anti-anxietate. Orice medicament sau instruire pentru acest comportament necesită timp și răbdare pentru a vedea un efect.

Știți că orice soluții de tratament pentru alopecia psihogenă nu poate fi permanentă. Dacă pisica dvs. are o tendință de a depăși, acest lucru se poate repeta în orice moment și ar putea fi un indicator că pisica dvs. se simte din nou subliniată.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.

Uita-te acum: Care este pisica ta spunând?

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Titeux, Emmanuelle și colab. De la dermatita ulcerativă idiopatică a felinei la dermatita ulcerativă de comportament felină: comportamente repetitive de îngrijire a bunăstării slabe la pisiciFrontiere în știința veterinară, vol 5, 2018. Frontiers Media SA, DOI: 10.3389 / FVETS.2018.00081

  2. Pisicile care linge prea multColegiul Universitar din Cornell din Medicina Veterinară, 2020

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să vă opriți pisica de la overgrooming