Siamese cat: profilul rasei de pisica

Ciocolată Point Siamese Cat

Siamese Cat este de dimensiuni medii, scufundate și rafinate cu linii lungi și înclinate. Este lithe și musculos. Caracteristica cea mai frapantă a pisicii Siameze este "punctele", care sunt modele de culoare mai întunecate pe urechi, față (mască), coadă, picioare și picioare. Pisicile Siamese, cunoscute cu blândețe ca "Meezers", sunt populare printre cei care doresc un animal de companie pedigreed. Oficial recunoscut de Asociația Cat Fancier în 1906, Siamese este una dintre rasele originale ale pisicilor pedigree.

Privire de ansamblu de rasă

Greutate: 6 până la 14 kilograme

Lungime: Până la 14 inci

Palton: Mic de statura

Culoarea stratului: Sigiliu, ciocolată, albastru și liliac

Culoarea ochilor: Albastru

Speranța de viață: 8 până la 12 ani

Caracteristicile pisicii siameze

Nivelul de afecțiuneÎnalt
PrietenieÎnalt
Copil prietenosÎnalt
Prietenos cu animalele de companieÎnalt
Nevoi de exercițiiÎnalt
JucăușăÎnalt
Nivel de energieÎnalt
InteligențăÎnalt
Tendința de a vocalizaÎnalt
Cantitatea de vărsareScăzut

Istoria pisicii Siameze

Pisicile Siamese provin din Thailanda. În 1880, regele Siam a dat două perechi de pisici Siameze la Consulul General englez din Bangkok - le-a adus acasă în Anglia și au devenit discuții despre oraș. Popularitatea lor mirosea rapid, deoarece oamenii au căutat să dețină una dintre aceste pisici frumoase "orientale". Prima Siameză de a câștiga un titlu de campion a fost Wankee în 1898, iar rasa sa dezvoltat rapid după aceea.

Indiferent dacă crescătorii Siamese au urmat judecătorii în inelele oficiale de spectacol Siamese sau în viceversa, nu este clar, ci dintr-un motiv sau altul, Siamese Cat treptat a atins un aspect mai subțire, cu un cap mai în formă de pene. Această rasă modernă de Siameză seamănă mai mult cu pisicile egiptene originale, deoarece istoria le descrie.

În 1987, un grup de crescători Siameze, în dificultate de schimbările extreme ale aspectului rasei moderne și preocupat de problemele potențiale de sănătate, bandate împreună pentru a forma registrul internațional tradițional și clasic CAT. Unul dintre obiectivele organizației a fost să "aducă înapoi și să mențină aspectul" stil vechi "al fiecărei rase."

Oamenii sunt adesea confuzi cu privire la termenii "tradițional" și "clasic", deoarece se referă la pisicile Siameze. Fondatorul Asociației tradiționale Siameze Cat, Sheelagh Le Cocq, explică faptul că Siamese clasică este un fel de cruce între versiunile tradiționale și moderne, fără extremele fie. Ea descrie vârsta clasică ca fiind între 1945 și 1970.

Imaginile celebre ale pisicilor Siameze provin de la SI și AM în "Lady și The Tramp," Featured în cântec, "Suntem Siameză dacă vă rog, Sung de Peggy Lee pentru filmul animat Disney. O siameză a fost steaua de titlu a "acea pisică darnică!"

Siamese pisică îngrijire

Pisica Siamese are un strat scurt care are nevoie doar de îngrijire standard. Dați-vă pisicii o bună periere săptămânal pentru a diminua riscul de bile de păr. Modelul lor distinctiv vine din genele recesive care au ca rezultat producerea melatoninei de pigment întunecat numai în zonele mai reci ale pielii. Acesta este motivul pentru care vedeți culoarea mai întunecată pe picioare și urechi, precum și fața în care pielea este răcită în timpul respirației.

Ghearele pisicii tale pot avea nevoie de tăiere regulată la fiecare 10 până la 14 zile. Furnizați un post de zgâriere pentru a vă salva tapițeria și lemnul. Acordați atenție igienei dentare, începeți pisica cu periuțe de dinți obișnuite la o vârstă fragedă și programați curățarea dentară obișnuită de către un medic veterinar.

Pisicile Siamese au un distinctiv personalitate care este activă, jucăușă și curioasă, dar și cămin. Îi place să urce și ar trebui să aibă un copac de pisici sau altă structură pentru a le oferi această priză. Ei, de asemenea, ca jucăriile de puzzle și jucăriile de teaser pentru a urmări. Nu doriți ca această pisică să se plictisească când vă aflați departe de casă, sau vă puteți întoarce pentru a găsi că a fost de până la unele rele pentru divertisment.

Siamese sunt altceva decât rezervate în jurul oamenilor. Se îndreaptă spre oameni la fel ca un câine și vă va urmări în jurul casei, căutând atenție. Veți găsi pisica voastră în poala dvs. de îndată ce vă așezați. Ei doresc interacțiune constantă și vor primi deprimat Dacă le lăsați în pace pentru mult timp. Ca atare, ei sunt cel mai bine într-o gospodărie în care sunteți acasă mai mult din zi.

Siamese sunt una dintre cel mai vocal CAT rases. Veți găsi că vor vorbi cu dvs. de multe ori, vă vor difuza dacă nu vă acordați atenție și vorbiți-vă ca și cum ați putea înțelege limba lor.

Pisicile Siamese se amestecă bine în familii cu copii și rase de câine care sunt prietenoși cu pisici. Copiii mici vor trebui să fie învățați tratamentul adecvat al pisicii, astfel încât să nu provoace un răspuns defensiv de la pisică.

Pisicile trăiesc mai mult dacă sunt pisici numai pentru interior. Acest lucru împiedică expunerea la infecții de la alte animale și mediul înconjurător, precum și răniri din lupte și accidente. O curte bine fixată ar putea să țină prădătorii, dar o siameză este probabil să scală orice gard și să scape. Spaying sau neutering vor fi, de asemenea, benefice pentru orice animal de companie care nu este crescut.

Probleme comune de sănătate

Cea mai răspândită preocupare de sănătate pentru pisicile Siameze este o condiție a ochilor. Siamese cu ochii încrucișați au fost decenii comune în urmă - aceeași genă pe care le-a dat punctele colorate au condus, de asemenea, la cablarea defectuoasă a viziunii în creier. Tendința pentru ochii încrucișați a fost în mare parte rasă, dar încă mai înseamnă că Siamese au o viziune mai puțin acută decât alte pisici și sunt la riscul de a fi lovit de vehicule în afara întunericului.

Celelalte probleme principale de sănătate pe care această rasă le este predispusă la includerea:

  • Boala respiratorie: Pisicile Siameze cu capete în formă de pene sunt mai predispuse la problemele respiratorii, inclusiv astm și boala bronșică.
  • Probleme hepatice Datorită amiloidozei, care este cauzată de o proteină anormală care este depusă în organele corpului
  • Amiloidoză renală, acumularea aceleiași proteine ​​anormale în rinichi, care poate perturba funcția de rinichi normală
  • Congenital Defecte de inimă, cum ar fi cardiomiopatia hipertrofică, o condiție comună de inimă a pisicii care poate duce la insuficiență cardiacă.

Ar trebui să oferiți toate imunizările casnice obișnuite, tratamentele veterinare preventive și verificările.

Dieta și nutriția

Mâncarea de pisică uscată poate ajuta la menținerea unor dinți și gingii de pisici sănătoase, în timp ce alimentele umede oferă fluide pentru pisici care nu pot bea suficientă apă. Asigurați-vă că oferiți apă proaspătă, curată, astfel încât pisica dvs. să nu o evite. În timp ce multe pisici au moderat ceea ce mănâncă în mod natural, unii vor supraviețui dacă au acces liber la alimente. Dacă vedeți greutatea câștigului de pisică, este posibil să doriți să oferiți două mese pe zi și să luați orice porțiuni neobișnuite.

Pisica ta poate avea nevoie de o dietă modificată cu vârsta avansată. Discutați despre pisica ta Nevoile nutriționale Cu medicul veterinar. Evitarea obezității este cea mai bună modalitate de a permite pisicii dvs. să trăiască la o vârstă mai înaintată sănătoasă.

8 Imagini drăguțe ale pisicilor Siameze
PROS
  • Obligați-vă puternic familiei sale umane

  • Uită-te distinctiv, exotic cu ochi albastru, în formă de migdale

  • Ar trebui să se înțeleagă cu alte pisici sau câini și copii prietenoși cu pisici

  • Activ, energic și foarte instruit

Contra
  • Mai predispus la ochi, respiratorie, rinichi, ficat și inimă

  • Poate fi deprimat dacă este lăsat singur pentru perioade lungi de timp

  • Se plictisește ușor, are nevoie de îmbogățire și activitate constantă

  • Are o tendință de a fi tare și vocală

Unde să adoptați sau să cumpărați o pisică siameză

Este posibil să găsiți o pisică Siamese pură printr-un crescător din zona dvs., dar dacă preferați să adoptați de la o organizație de salvare, verificați:

Mai multe rase de pisică și cercetări suplimentare

Înainte de a vă decide dacă o pisică Siamese este cea potrivită pentru dvs., cercetați în continuare rasa vorbind cu alți proprietari Siameze, crescători de renume și organizații de salvare.

Dacă sunteți interesat de rasele frumoase de pisică, comparați următoarele:

Există multe diferite CAT rases Pentru a explora înainte de a vă decide care este potrivit pentru casa dvs.

Uita-te acum: Care este pisica ta spunând?

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Siamese cat: profilul rasei de pisica