De ce pisicile bate lucrurile?

CALICO CAT pe masă bătând o floare petală în jur

Pisicile au o reputație pentru a bate lucrurile de pe contoare și rafturi. De fapt, o căutare rapidă online va aduce multe videoclipuri și comicstrip despre pisicile care rupe lucrurile făcând exact acest lucru. Acest lucru poate fi frustrant pentru orice proprietar de pisici. De ce pisicile insistă să se rupă knickknack-urile noastre? Ei bine, ca și cu cele mai multe animale de companie comportamente, Există mai multe motive diferite, pisica ta îi place să bată lucrurile peste.

Instinctele de pradă

Pisicile, chiar și cele interioare, au instincte de prădare profund înrădăcinate. Acest lucru se datorează faptului că acestea sunt considerate a fi Carnivorele "adevărate". De fapt, Jucarii de pisici cum ar fi jucăriile din Wand, pointeri laser și loviturile de lovitură sunt distractive pentru pisica dvs., deoarece acestea sunt o priză pentru aceste instincte. Prin baterea stiloului în jurul biroului dvs. încearcă să determine dacă stiloul este o pradă potențială. Pisicile vor explora, de asemenea, mediul lor, cu nu doar nasul lor, ci și labele lor. Deci, chiar și lucrurile care nu arata chiar de la distanță ca un mouse sau o bug ar putea obține o nudge perfunctorală de pe pisica ta.

Plictiseală

Pisicile sunt inteligente - mult mai inteligente decât unele le dau credit. Dacă pisicile nu sunt date proprii stimulare mentală ei se pot plictisi rapid. Multe așa-numite comportamente "neplăceri" pot apărea pur și simplu pentru că pisica ta încearcă să treacă timpul. Dacă pisica dvs. nu primește stimularea prin joc activ, el poate începe să vă îndepărteze mobilierul, urcând pe draperii și jucând cu lucruri care nu trebuie să fie jucării de pisici, cum ar fi lucrurile lăsate în jurul contoarelor.

Atenție căutarea

O pisică trebuie doar să bată ceva de pe un contra de câteva ori pentru ca ei să-și dea seama că atunci când bateau ceva, proprietarul lor vine. Dacă pisica ta vrea Atenţie de la dvs., ei pot începe să bată lucrurile de pe contoare pentru a vă atrage atenția. Pentru a nu consolida acest comportament, încercați să nu fugi imediat când pisica ta bate ceva peste. Evident, dacă pisica ta sparge o cană de cafea sau bate peste un pachet de alimente, asigurați-vă că ei nu se rănesc, dar stilourile și cheile căzute pot fi luate mai târziu.

Cum puteți descuraja acest comportament?

Din moment ce acest comportament provine dintr-un instinct natural, nu este recomandat să-ți cerșești pisica pentru a bate lucrurile. Acestea fiind spuse, există mai multe lucruri pe care le puteți face pentru a vă ajuta să minimalizați distrugerea pisicii dvs. prin lovirea lucrurilor în afara contoarelor. Având Timpuri de joc programate, Mai ales cu jucării care își folosesc instinctele de pradă, cum ar fi jucăriile de bagaje și loviturile de lovitură, pot ajuta la plictiseală. Aceste jucării oferă o priză adecvată pentru instinctul pisicii dvs. și oferă îmbogățirea mentală și fizică. Asigurați-vă că vă jucați cu pisica dvs. în mod regulat, vă puteți ajuta să le rupeți de fascinația lor cu baterea lucrurilor dezactivate. Este important ca acest joc să fie mai mult de doar câteva minute, deși. Majoritatea pisicilor vor beneficia de 20 de minute de piesă activă în fiecare zi. În plus față de play-ul programate, redirecționarea poate, de asemenea, ajuta. Dacă vedeți că pisica voastră se pregătește să sară pe un contor sau o masă care are lucruri pe ea, ar putea dori să bată peste ei, le puteți distrage cu o sesiune de joc impromptu.

O altă modalitate de a vă menține pisica interesată de jucăriile lor și nu stilourile voastre stricate este rotația jucăriilor. Este important să vă oferiți pisicii cu o varietate de jucării cu, dar este la fel de important să rotiți acele jucării, astfel încât acestea să nu se plictisească cu ei. Pentru a roti jucăriile pisicii, pur și simplu trebuie să păstrați jumătate din ele într-o depozitare din plastic cu niște catnip uscat stropit pe ele. În fiecare săptămână, colectați toate jucăriile care sunt în afara și schimbați-le pentru jucăriile din depozitul TOTE.

În cele din urmă, alimentatorii de puzzle pot fi un instrument bun pentru a fi utilizat, de asemenea. Dacă pisica dvs. bate deja lucrurile de pe blaturile dvs., utilizând alimentatoare de puzzle, în special felul care se blochează în jur, astfel încât kiblele să cadă, poate fi o priză bună pentru ei. De asemenea, puteți minimiza instinctul lor de a bate lucrurile prin minimizarea accesului lor la lucruri. Dacă doriți să păstrați KnickKNacks pe ecran, păstrați-le într-un dulap închis închis sau pe rafturile înalte pe care pisica dvs. nu le poate ajunge.

Nu poți opri pisica ta de la apucarea instinctivă la lucruri. Cu toate acestea, dacă înțelegeți de ce sunt obligați să facă acest lucru, le puteți da puncte adecvate pentru acest comportament.

Cei 8 cei mai buni copaci de pisici din 2021
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » De ce pisicile bate lucrurile?