Repetitiv și compulsiv îngrijirea în pisici

Pisica Licking Law, Repetitive și compulsive Îngrijirea în Pisici Imagini recomandate

"Ea este din nou la ea! Lins, lins, lins, tragere și mestecare și nibbling. De ce nu se oprește? Indiferent de cât de multe ori îi spun să se oprească, ea se întoarce la ea! Ce e în neregulă cu ea?"

Auto-îngrijirea este o activitate pe care pisicile le petrec mult timp. De fapt, la fel de mult ca 30-50% din orele de veghe sunt cheltuite în mod fasidios de curățare.

Există adesea o mică secvență pe care o urmează, începând cu un anumit loc, mergând la următorul într-o ordine destul de fixă. Este mai probabil să se mirezi chiar înainte de a dormi, după ce se trezesc, după o masă sau gustare și, uneori, în vremuri, dacă au fost în ploaie sau au avut o rolă în frunze.

Aceasta face parte din a fi o pisică. Dar ceea ce se întâmplă atunci când se îngrijesc mai des, cu o intensitate mai mare sau pentru o durată mai lungă?

Ce este îngrijirea compulsivă în pisici?

Ca și în multe semne comportamentale, pot exista numeroși factori de compoziție, incluzând problemele fizice care stau la baza și problemele medicale, cum ar fi o infestare, alergii, dureri articulare, disconfort abdominal printre altele, care trebuie să fie investigate. Deci, este întotdeauna important să discutați despre schimbări în comportamentul îngrijitorului cu medicul veterinar.

Dacă nu există anomalii fizice evidente, atunci trebuie să luăm în considerare componentele emoționale și de sănătate mintală, care, de asemenea, sunt probleme medicale. Și în pisici, stres emoțional și social și suferință se pot manifesta ca un comportament de deplasare (un comportament "fidit" sau "Fidget"). Îngrijirea repetată este una dintre acele comportamente de deplasare.

Deci, când îngrijirea repetată devine o tulburare compulsivă?

Pisica situată pe partea laterală și lins laba

Poate fi o provocare pentru a face diferența între îngrijirea normală și comportamentul compulsiv sau repetitiv de îngrijire.

O tulburare compulsivă este atunci când un animal simte nevoia copleșitoare de a efectua un comportament peste și din nou. Aceste comportamente fac adesea o parte a repertoriului de comportament normal al unui animal, dar încep să fie efectuate cu frecvență, intensitate sau durată și sunt adesea inadecvate pentru contextul în care acestea apar.

În plus, performanța acestor comportamente începe să interfereze cu animalul fiind capabil să facă alte activități normale și să scadă ulterior calitatea vieții. Inițial, aceste comportamente pot apărea ca răspuns la stresori, dar se pot dezvolta în cele din urmă în comportamente care apar spontan pe cont propriu.

Pot exista componente ale gândurilor sau senzațiilor nedorite, așa cum vedem la persoanele cu tulburare obsesivă compulsivă (OCD), dar pentru că nu putem cere pisicilor ceea ce se gândesc (sau cel puțin, nu ne pot spune în cuvinte) , astfel, în medicina veterinară, vom folosi adesea termenul "comportamente compulsive", deși proprietarii îl pot descrie ca fiind îngrijirea obsesivă.

Un factor important al acestor comportamente este că nici animalele, nici oamenii nu se simt ca și cum ar vrea să facă aceste lucruri, ci mai degrabă ei "trebuie să" și nu au nici o putere să se oprească. Deci, este important să încercați să nu vă supărați sau supărați, ci să înțelegeți mai degrabă că pisica dvs. nu face cu siguranță acest "în scop".

Semne de îngrijire repetitivă și compulsivă:

  • Este pisica ta petrec o îngrijire foarte lungă? Este supra-grooming o anumită zonă?
  • Efectuează acest comportament din nou într-un model foarte fix?
  • Vă puteți atrage atenția pisicii? Sau este dificil de întrerupt?
  • Ea efectuează acest comportament uneori când nu v-ați aștepta să o facă?
  • Are mai des decât te-ai aștepta?
  • Pisica ta a încetat să facă lucruri pe care le-a plăcut?
  • Pisica ta se confruntă cu pierderea părului, patch-uri mici, sau zone mari de chelie?
  • Este blana voastră de vărsare a pisicii sau aducerea bilelor de păr?
  • Există leziuni ale pielii, cum ar fi crustele, rănile sau abraziunile?
  • Este pisica ta altfel mai anxioasă sau înfricoșătoare decât era?
  • Este ca pisica ta să se ascundă mai mult timp?
  • Există alte noi comportamente pe care pisica ta arată e.G. marcarea sau pulverizarea urină?
  • Litter Box-uri? Nu doresc să folosească tava sau să plângi când încerci să folosești tava?
  • Probleme cu alte animale de companie sau oameni din gospodărie?
  • Există schimbări în somn sau activitate?
  • Comportamentul pare a fi legat de stres?
  • Pisica ta atacă agresiv sau altcineva?
  • Comportamentul care provoacă vătămări, răni musculare sau mutilări?

Dacă ați spus da la oricare dintre aceste întrebări sau sunteți altfel preocupat de pisica dvs., merită să aveți un chat cu medicul veterinar.

Cauze comune ale îngrijirii repetitive

După cum sa menționat deja, există multe motive pentru care pisicile mormăresc mai mult decât de obicei.

Iată câteva dintre cauzele medicale care pot fi implicate, dar aceasta nu este în nici un caz o listă exhaustivă:

  • Infestarea de purici
  • Boala atopică sau alergică a pielii, inclusiv unele alergii alimentare
  • Infecții fungice (ringworm)
  • Boala articulară degenerativă (artrită)
  • Tulburări autoimune și de hipersensibilitate (e.G. Complexul de granulom eozinofil)
  • Hipertiroidism
  • Hiperaestul de feline (boala de piele rulantă)
  • Cancer de piele sau alte tipuri de cancer care s-au răspândit pe piele
  • Anxietate generalizată sau situațională (e.G. Anxietate de separare)
  • Alopecia psihogenică
  • Dizabilitate compulsivă

Tratamentul îngrijirii compulsive la pisici

Persoană cu mănuși care petrec o pisică bengală

Tratamentul îngrijirii compulsive al pisicii dvs. va depinde de cauza simptomelor care stau la baza.

Tratamentul vizează abordarea cauzei subiacente. Învață este doar un "semn clinic", cum ar fi discutăm despre "simptome" ca oameni. Nu este un diagnostic. Deci, este foarte important ca comportamentul să fie investigat într-o manieră metodică și tratată ca alte afecțiuni medicale.

Un diagnostic comportamental este de obicei atins prin furnizarea de către VET cât mai multe informații despre comportamentul de îngrijire posibil, eliminând problemele fizice ca motive și făcând observații comportamentale detaliate (fie în persoană, fie înregistrate pe video).

Uneori, aceste comportamente pot fi foarte complexe și au componente atât ale tulburărilor de sănătate fizică, cât și psihică.

Uneori, poate fi necesar ca pisica dvs. să fie văzută de un medic veterinar sau un specialist de comportament veterinar, un dermatolog veterinar și / sau un specialist în medicină internă pentru a ajunge la un diagnostic și pentru a începe tratamentul adecvat.

Ceea ce este important de reținut este că cu atât mai repede cauți ajutor pentru animalul dvs. de companie, cu atât mai bine.

Cu cât este mai mult o problemă mai complexă, cu atât este mai lungă pentru a îmbunătăți sau a rezolva.

Atunci când se face un diagnostic de tulburare comportamentală, tratamentul poate implica:

  • Management de mediu: Asigurați-vă că circumstanțele voastre de viață ale pisicii sunt "pisici prietenoase"
  • Modificarea comportamentului: Inclusiv exerciții care ajută la reducerea stresorilor; Creșteți relaxarea și calmul; și alte puncte de desfacere comportamentale care utilizează mai mult din bugetul lor de timp, le permit să efectueze o varietate mai largă de comportamente normale și să le permită să facă față mai bine (e.G. Activități de îmbogățire și de joc).
  • Medicament: Uneori pisicile sunt prescrise medicamente anti-anxietate pentru a ajuta un animal de companie să administreze anxietate, frică disproporționată, senzații neurologice anormale sau comportamente compulsive. La fel ca și alte afecțiuni medicale cronice, cum ar fi diabetul și bolile de inimă sau de inimă, unele animale de companie pot fi nevoie să rămână pe medicamente pe durata vieții. Alte suporturi pot include feromoni (cum ar fi sprayul Feliway sau difuzor) și suplimente.
  • Monitorizarea: Problemele comportamentale pot dura ceva timp pentru a rezolva și nu se vor îmbunătăți de obicei peste noapte. Monitorizarea este o modalitate importantă de a putea evalua în mod obiectiv dacă strategiile sunt eficiente în îmbunătățirea unei condiții sau nu; Dacă există noi declanșatoare care au declanșat comportamentul; și să prezicăm Vremurile în viitor când animalul dvs. poate avea nevoie de un sprijin suplimentar.

Citeste mai mult: Anxietatea de separare a pisicilor: Cauze, simptome și tratament

Prevenirea

Unele condiții comportamentale au o componentă genetică, astfel încât nu poate fi întotdeauna o modalitate de a preveni dezvoltarea condiției, dar cu siguranță vor fi modalități de a preveni exacerbarea semnelor clinice.

Veterinarul dvs. vă va oferi informații despre acest lucru, în funcție de diagnosticul care este făcut. Modalități generale de reducere a stresului pisicii dvs. sunt:

  • Păstrați pisica dvs. actualizată cu preventivii externi de paraziți.
  • Asigurați-vă igiena cutiei de gunoi, locația, dimensiunea, numărul, tipul de gunoi etc. sunt toate necesare pentru pisicile și gospodăria dvs.
  • Asigurați-vă că pisica dvs. are zone adecvate pentru a se odihni și a dormi în.
  • Protejați-vă pisica de la expunerea constantă la declanșatoare care îl fac să se simtă anxios sau înfricoșător.
  • Asigurați-vă că pisica dvs. are întotdeauna acces la apă și alimente în mai multe zone diferite.

Concluzie

Da, pisicile petrec mult timp îngrijirea! Și de multe ori este o activitate pe care pare să se bucure - un pic ca noi mergem la spa. Cu toate acestea, dacă observați modificări ale modelelor de îngrijire a pisicii dvs., este important să nu le ignorați.

Există multe motive diferite pentru aceste schimbări și ar trebui să discutați despre preocupările dvs. cu veterinarul dvs. Ea vă poate ajuta și amicul mic se simt mai bine din nou.

întrebări frecvente

Cum îmi fac pisica să se oprească peste grooming?

Pot exista multe motive pentru pisica voastră învață. Acestea pot varia de la paraziți ai pielii, infecții, boli alergice și autoimune la problemele de cancer și comportamentale. Puteți încerca să vă angajați pisica într-un joc, apelându-i numele, oferindu-i o zgârietură sau o perie. Dacă aceste opțiuni nu vă ajută, este mai bine să vă scoateți pisica de către un veterinar, astfel încât să poată ajuta la diagnosticarea oricăror cauze subiacente.

Ceea ce este considerat îngrijire excesivă în pisici?

Pisicile pot cheltui până la 30-50% din orele lor de trezire îngrijire. Dacă observați o schimbare a frecvenței sau a duratei pe care pisica dvs. este îngrijirea; sau există deteriorarea stratului sau a pielii; sau pisica ta este îngrijirea în loc să facă alte lucruri, de obicei, se bucură de a face (e.G. Redarea sau interacțiunea) Merită să discutați cu veterinarul dvs.

Ceea ce provoacă pisici să lingă excesiv?

Există multe motive pentru care pisicile pot linge, inclusiv: tulburări ale pielii, probleme gastrointestinale, probleme autoimune, durere sau inflamație. Lins poate fi, de asemenea, un comportament de deplasare i.E. un comportament de vioară sau de nervozitate pe care pisicile o fac când sunt nervoase sau înfricoșătoare. 

Lickingul excesiv și îngrijirea pot fi, de asemenea, parte din tulburări neurologice și comportamentale, cum ar fi sindromul hiperasestizării și tulburările compulsive.

De ce este pisica mea obsedată de îngrijire?

Comportamentele repetitive pot deveni tulburări compulsive. Acestea sunt comportamente pe care pisica se simte obligat sa faca. Acestea nu sunt comportamente că o pisică are "în mod intenționat", ci mai degrabă pentru că se simte că nu se poate opri, mult în modul în care oamenii cu tulburare obsesivă compulsivă se simt.

Încercați să nu vă supărați sau frustrați cu pisica dvs., dar căutați ajutor de la medicul VET GP, un medic veterinar sau un specialist de comportament veterinar.

Vedeți sursele

"Feline Comportamental Health and Welfare" 2016 Editat de S. Heath & I. Rodan

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Repetitiv și compulsiv îngrijirea în pisici