Cum să vă opriți pisica de a privi în afara cutiei de gunoi

Pisica peeing peste tot în casa ta

Problemele urinare sunt foarte frecvente la pisici, iar urinarea inadecvată poate fi atât de frustrantă proprietarilor de pisici că îi determină pe unii să ia în considerare retrogradarea pisicilor lor. Înainte de a merge în jos pe acest drum, ar trebui să știți că există speranță pentru pisicile tale. Nu numai că puteți învăța cum să faceți mai bine Probleme urinare în pisica ta, dar puteți afla cum să preveniți câteva probleme urinare în primul rând.

Ce trebuie să faceți atunci când pisica are o problemă de comportament

De ce pisicile pipi în afara cutiei de gunoi?

Înainte de a putea începe să corectați o problemă cutia de gunoi, este important să înțelegeți de ce pisica dvs. este în mod necorespunzător. O pisică urină în afara casetei sale de gunoi din unul din cele două motive generale: o problemă medicală sau o problemă comportamentală.

Probleme medicale

Dacă pisica dvs. se pipă în mod necorespunzător, primul pas este să vizitați medicul veterinar. VET va face un examen fizic al pisicii tale și va verifica o probă de urină. Pe baza rezultatelor, VET dvs. va recomanda tratamentul. Există o serie de probleme medicale urinare comune în pisici:

  • Pietrele vezicii urinare: Unele pisici dezvoltă pietre reale în vezica urinară care poate provoca iritații și chiar blocaje. Cristalele pot însoți pietrele vezicii urinare sau pot fi un precursor la formarea de piatră. Dacă VET suspectează pietrele de vezică urinare, vor fi necesare raze X pentru a determina dimensiunea și cantitatea pietrelor. Pietrele mai mici ale vezicii urinare pot fi dizolvate cu o dietă specială, dar pot fi necesare pietre mai mari să fie îndepărtate chirurgical (cystotomie). Este comun pentru o pisică cu pietre de vezică pentru a avea și un UTI. Dacă da, tratamentul cu antibiotice este necesar.
  • Cistita idiopatică: Termenul cistită înseamnă inflamația vezicii urinare. Idiopatic înseamnă că cauza este necunoscută. Pisicile cu cistită au adesea hematurie (sânge în urină). Testarea unei probe de urină este esențială deoarece sângele poate fi detectat numai microscopic. Dacă VET-ul dvs. determină faptul că urina pisicii dvs. conține sânge, dar nu există cristale, bacterii sau pietre prezente, diagnosticul probabil va fi cistită idiopatică. Cistita idiopatică este de obicei tratată cu o combinație de schimbare a dietei și îmbogățirea mediului. Pot fi utilizate și dureri și medicamente antiane.
  • Boala metabolică: Simptomele bolii renale cronice pot include urinare crescută.Alte boli metabolice care pot crește cantitatea de urinare Producerea pisicii dvs. sunt boala hepatică, diabetul și problemele tiroidiene. Dacă pisica dvs. a băut mai mult sau ați găsit-vă nevoia de a curăța caseta de gunoi mai des, medicul veterinar poate dori să ruleze unele lucruri de sânge pentru a verifica aceste probleme.
  • Infecția cu tractul urinar sau UTI: Infecțiile tractului urinar sunt rare la pisicile tinere, dar pot fi o cauză comună a problemelor urinare la pisicile mai mari, fie în sine, fie în colaborare cu alte afecțiuni medicale care afectează sistemul urinar. Bacteriile din urină pot provoca un răspuns inflamator în tractul urinar. Antibioticele sunt utilizate pentru a trata o infecție a tractului urinar. VET dvs. va recomanda probabil testarea ulterioară după terminarea antibioticelor pentru a vă asigura că infecția este plecată.

Atunci când una sau mai multe probleme urinare sunt cronice, starea se numește de obicei Feline de boală a tractului urinar inferior, sau flutd. Dacă pisica dvs. este diagnosticată cu flutd, veterinarul dvs. poate recomanda a Dieta specială urinară și / sau suplimente pentru a sprijini tractul urinar.

Problemele urinare pot duce la o obstrucție gravă, urinară, în special la pisicile masculine. Dacă pisica dvs. se confruntă cu probleme urinare, nu întârziați călătoria la veterinar. Dacă pisica dvs. se așteaptă să urineze și să vină mic sau nici o urină, pisica dvs. ar putea avea o blocare sau o obstrucție parțială. În acest caz, obțineți pisica dvs. la un veterinar imediat, deoarece această condiție poate deveni rapid amenințătoare.

În unele cazuri, urinarea necorespunzătoare apare atunci când o pisică are o problemă de sănătate nonurinară. Pisica ta poate pipi în afara casetei din cauza durerii sau disconfortului în altă parte a corpului. Este o idee bună să aveți o comandă completă de vedete de muncă de laborator pentru a căuta o problemă de sănătate dacă nu se găsește în timpul examenului inițial sau de urină. Lucrarea de laborator poate dezvălui probleme serioase de sănătate cum ar fi Diabet sau boala renală, permițând medicului veterinar să înceapă imediat tratamentul.

Motive comportamentale

Dacă nu se găsește nici o cauză medicală pentru urinarea nepotrivită a pisicii, atunci este important să se determine ce factori cauzează pisica dvs. să se comporte în acest fel.

Cutie de gunoi murdară

Pisicile sunt deosebite în privința toaletelor lor. Cutia de gunoi poate fi pur și simplu prea murdară pentru pisica ta. Sau poate fi perfect curat, dar altfel incomod de utilizat. De exemplu, caseta poate fi prea mică pentru ca pisica dvs. să utilizeze confortabil. Sau poate fi într-o locație că pisica ta nu-i place. Dacă este acoperit, acest lucru vă poate deranja pisica. Poate că așternutul are un miros puternic sau un simț enervant pe labele pisicii tale. Pisica ca alegere, astfel încât prea puține cutii de gunoi pot fi, de asemenea, o problemă.

Stres

Pisica ta poate încerca să-ți spună că este stresat acasă. Poate fi nemulțumit de un alt animal din gospodărie și marchează teritoriul său pentru a trimite un mesaj către celălalt animal. Sau pisica ta poate simți că este prea periculoasă pentru a accesa cutia de gunoi dacă celălalt animal este afară și despre. Pisica ta poate, de asemenea, "acționa" dacă există un nou om în casă.

Pisicile sunt sensibile la cele mai mici schimbări în mediile lor. Indiferent de ce este sursa stresului, asigurați-vă că pisica dvs. are un loc liniștit în care se poate evada. Noul animal sau om nu ar trebui să aibă acces la acest loc de refugiu.

Vechile urinare miroase

Dacă pisica dvs. a privit într-o zonă, mirosul ar putea rămâne și după ce ați curățat accidentul. Un sentiment de miros de pisică este mult mai bun decât al tău. Dacă mirosurile vechi de urină rămân în casa dvs., există o șansă foarte bună pisica dvs. se întoarce în zonă din cauza mirosului.

Cum să opriți comportamentul cutiei de gunoi inadecvate

Poate că cel mai frecvent motiv pentru pisici urina necorespunzător este că ei nu-i place cutia de gunoi. Dacă pisica dvs. se pipă peste tot și ați exclus probleme medicale, atunci este timpul să vă reevaluați cutiile de gunoi.

  • Începeți, asigurându-vă că cutiile de gunoi ale pisicii sunt cât mai curate și de dorit posibil. Alegeți cele mai mari cutii de gunoi posibile și încercați să le păstrați descoperite. Pisica ta se poate simți înghesuită în interiorul unei cutii acoperite, mai ales dacă este o pisică mare sau pufoasă.
  • Puneți cutiile de gunoi într-o zonă liniștită dar accesibilă a casei. Asigurați-vă că nu sunt plasați în zona în care pisica dvs. mănâncă sau bea. De dragul confidențialității pisicii și a propriului dvs. decor, luați în considerare un ecran decorativ pentru a separa zona cutiei de gunoi din alte zone.
  • Asigurați-vă că există o cutie pe fiecare nivel al casei dvs.
  • Pentru pisicile mai mari, cutia de gunoi ar trebui să fie ușoară pentru pisica voastră senior să intre. Luați în considerare obținerea unei casete de pisici superficiale sau plasarea unei rampe la intrarea în cutie.
  • Găsește o pisică bună că pisica ta îi place. În mod ideal, alegeți un gunoi necunoscut, care iubește pisicile, cum ar fi dr. Cat altceva atrage.
  • Mulți veterinari recomandă să aibă o cutie de gunoi pe pisică, plus un extra. Aceasta înseamnă că are două cutii de gunoi chiar și într-o gospodărie cu o pisică. Un motiv pentru aceasta este că unele pisici le place să folosească o cutie pentru urină și cealaltă pentru scaun. Celălalt motiv este de a preveni concurența între pisici pentru teritoriul cutiei de gunoi.
  • Asigurați-vă că casa dvs. este un loc fericit pentru pisica voastră. Adăugați o mulțime de spațiu vertical și îmbogățirea felină pentru a face ca mediul pisicii dvs. să fie optim. A își aminti să jucați cu pisica voastră și să furnizeze jucării. Dacă schimbările de mediu nu sunt eficiente, VET-ul dvs. poate recomanda un supliment sau un medicament de prescripție pentru a reduce stresul și anxietatea în pisica dvs.
  • Este esențial să curățați cu atenție toate zonele necorespunzătoare în care o pisică a urinat folosind a Special Cleaner, cum ar fi un curat enzimatic, pentru a eradica complet mirosul. În caz contrar, pisica dvs. poate continua să pipi acolo.

În general, cheia de a opri urinarea necorespunzătoare a pisicilor sau evitând-o cu totul este la fel de simplă ca fiind un proprietar de pisici responsabili, atenți. Păstrați pisica sănătoasă și vizitați veterinarul pentru îngrijirea de rutină și, de îndată ce problemele recoltează. Minimizați stresul în mediul pisicii dvs. și încercați să păstrați o casă prietenoasă cu pisici, cu stres scăzut.

Opriți pisica dvs. de la poarta pe covor
Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.

Uita-te acum: Care este pisica ta spunând?

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Vezică și pietre la rinichi. Cornell Feline Health Center

  2. Feline de boală a tractului urinar inferior. Cornell Feline Health Center

  3. Boala renală cronică. Cornell Feline Health Center

  4. Naarden, Blanche și Ronald J. Corbee. Efectul unei diete terapeutice de stres urinare asupra reapariției pe termen scurt a cistitei idiopatice felineMedicină și știință veterinară, vol 6, nu. 1, 2019, pp. 32-38. Wiley, DOI: 10.1002 / VMS3.197

  5. Feline Probleme de comportament: murdărirea casei. Cornell Feline Health Center

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să vă opriți pisica de a privi în afara cutiei de gunoi