Cum să vă disciplinei pisica

pisica zgârierea

Probabil că aveți o așteptare realistă pentru dvs Comportamentul pisicii. Dacă face ocazional ceva nu ar trebui să facă, Probabil că nu sunteți surprins de ea. Cu toate acestea, s-ar putea să vă întrebați dacă este bine să disciplați o pisică pentru consecință comportament rău.

Jumping pe partea de sus a contoarelor, mestecând cu firele, urinând în afara casetei de gunoi, și zgârierea articolelor de uz casnic care nu sunt concepute pentru a fi zgâriate sunt toate comportamentele de pisică nedorite. Unele dintre aceste comportamente sunt reacții naturale la mediul unui pisică, în timp ce altele sunt pur și simplu obiceiuri proaste. Indiferent de ceea ce comportamentul rău sau nedorit, pisica dvs. demonstrează, probabil că doriți să o opriți. Din fericire, acest lucru este în întregime posibil.

Antrenează pisica ta

Pisicile sunt mai inteligente decât mulți oameni cred și au o mare memorie. Experții afirmă că pisicile au memorie pe termen lung și pe termen scurt, astfel încât să fie instruiți. În același timp, înseamnă, de asemenea, că știu ce pot scăpa în mod repetat.

Animalele de companie, ca și oamenii, reacționează bine la armarea pozitivă, așa că pisicile își vor aminti când primesc ceva ce se bucură. Cele mai multe pisici precum atenția, alimentele, jucăriile sau toate cele trei. Alegeți un motivator pe care îl puteți utiliza pentru a vă atrage pisica să facă ceea ce vrei să faci și să o furnizeze o formă de armare pozitivă. Dacă este posibil, recompensați pisica dvs. cu acest element special numai atunci când instruiți pentru acest comportament special. Prin rezervarea elementului dorit pentru instruire, acesta va adăuga la valoarea recompensei și va face acest lucru mult mai atrăgător pentru pisica dvs.

Dacă vă luptați să găsiți un articol pe care pisica dvs. este motivată, luați în considerare lucrurile cum ar fi tonul, brânză de pulverizare conservată, creveți și jucării catnip. Acestea pot fi elemente pe care pisica dvs. nu a mai experimentat niciodată, astfel încât să vă ajute să obțineți atenția pisicii dvs.

Descuraja comportamentul rău

Pisicile sunt mult mai receptive la recompense și tratează atunci ele sunt la pedeapsă. Dar puteți descuraja comportamentul rău încercând câteva trucuri:

  • Scuturați un zgomotos: Dacă vedeți saltul de pisică pe contoare sau undeva nu ar trebui să fie, scuturați o cutie cu niște bani în el pentru a vă spăla pisica.
  • Utilizați descurajarea: Unele pisici nu doresc mirosurile citrice, fulgi de piper roșu și spray-uri disponibile în comerț, concepute pentru a menține pisicile departe de anumite zone. Există, de asemenea, spray-uri speciale care au un gust rău pentru a descuraja animalele de mestecat pe lucruri.
  • Folosește o Sticlă de pulverizare cu apă: Nimeni, inclusiv pisici, îi place să fie squird cu apă. Încercați o spritz rapidă la pisica dvs. dacă acestea sunt undeva sau făcând ceva ce nu ar trebui să fie. Este probabil ca după câteva ori, ajungeți doar pentru sticla de pulverizare, îi îndeamnă la comportamentul rău.
  • Utilizați o bandă cu două fețe sau folie de aluminiu: Aceste lucruri simple pot fi plasate pe suprafețe pe care nu le doriți pisica dvs. sau zgârierea. Pisicile nu-i plac textul.
  • Spune ceva: Surprindeți pisica dvs. cu un "Ouch" puternic sau un alt cuvânt pentru a pune capăt unui comportament dur. Acest lucru este eficient pentru pisicile care sunt agresive cu oamenii și pot mușca sau apuca pe braț sau picior.
  • Dați un timp: Puneți ușor pisica într-o baie sau altă cameră fără nici un popor în el timp de 20 de minute dacă este greșit. Destul de des, va ieși din cameră cu o atitudine diferită.
De ce nu ar trebui să nu strângeți o pisică pentru a descuraja comportamentul rău

Încurajați un comportament bun

Ori de câte ori este posibil, da Tratamente, Lăudați și atenție la pisica voastră dacă se comportă frumos. Dacă observați că se află lângă ceva ce obișnuia să mestece, recompensați-l. Dacă observați că zgârierea polului de zgâriere în loc de canapeaua dvs., recompensați-o. Pisica ta va învăța rapid diferența dintre comportamentul bun și rău.

Probleme și comportament de verificare

Este important să nu vă rănești niciodată fizic pisica. Aceasta include spanking, lovind, lovind sau răniți pisica dvs. intenționat. Încercarea de a preda o pisică o lecție prin mijloace fizice nu funcționează și poate duce la comportamente mai perturbatoare, chiar agresive, agresive.

Nu vă curățați pisica. Acest lucru nu mai este recomandat ca o metodă de reținere sau de transport pentru pisicile adulte. Scrufarea este dureroasă și când provoacă o durere de pisică greșită, va exacerba doar o problemă. Se crede, de asemenea, că ceea ce părea a fi relaxare pentru unele pisici care sunt curățate este de fapt teama de paralizie.

O alternativă la apucarea unei pisici de către scruff este o pătură peste el și scoate pisica în interiorul ei. Acest lucru vă va păstra pe tine și pisica în siguranță și vă va permite să transportați pisica fără a sublinia mai departe.

Uita-te acum: Care este pisica ta spunând?

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să vă disciplinei pisica