Surse de stres în pisici

Fotografia a două pisici Tabby Lupte

Stresul și anxietatea pot avea efecte debilitante asupra sănătății umane. Stres în pisici acționează mult în același mod. Nu numai că poate exacerba condițiile fizice existente, dar poate duce la un număr de Probleme adesea considerate comportamentale, cum ar fi evitarea cutiei de gunoi, comportamentul agresiv sau depresia și retragerea.

Cand Probleme comportamentale Dintr-o dată apar, proprietarii de pisici savvy învață în curând să privească mai întâi semne de probleme de sănătate, cum ar fi infecțiile tractului urinar cu Dispozitiv de evitare a cutiei de gunoi, și în continuare pentru factorii de stres, cum ar fi schimbările în mediul înconjurător.

De ce pisicile au anxietate?

Pisicile nu se ocupă bine cu schimbarea. Chiar și schimbările subtile într-un mediu de pisică pot duce la stres. Schimbări substanțiale, cum ar fi mișcarea sau introducerea unui nou copil, soț sau un alt animal la gospodărie, pot avea efecte devastatoare. Cauzele externe care ar putea provoca anxietate includ:

  • Vizite veterinare. Multe pisici sunt înspăimântate și stresate în timpul vizitelor VET. Folosind o cutie pentru a transporta pisica dvs. este esențială și puneți o pătură ușoară peste cutie până când vă aflați la biroul Veters, puteți ajuta la masca pașii călătoriei.
  • Noi membri ai familiei (umane sau animale). Pisicile pot reacționa în mai multe moduri către noii membri ai familiei. Prin înțelegerea acestui lucru și planificarea înainte, îngrijitorul în cauză poate ajuta pisica să evite stresul de o introducere bruscă, lăsând pisica să știe că este încă importantă. Introducerea unui nou soț / soție sau un coleg de cameră uman solicită înțelegerea și răbdarea. Noul venit trebuie să permită pisicii să vină în ritm propriu și să evite să încerce să grăbească relația.
  • Mutarea la o nouă reședință.Mutarea apelurilor de îngrijire în a vedea că viața pisicii dvs. este perturbată cât mai puțin posibil. În timpul unei mișcări locale, ea vă ajută să vă închideți felina într-o cameră separată cu un jucărie favorit "Blankie", cutie de gunoi, mâncare și pat, în timp ce restul casei este mutat. Aduceți pisicile și toate lucrurile lor la noua casă sau apartament, unde o veți pune într-o "cameră de siguranță" în timp ce despachetați și rearanjați restul gospodăriei. Având propriile lucruri în jur, vă va ajuta pisica să înțeleagă că aceasta este acasă. O mișcare lungă de distanță este mai bine manipulată cu ajutorul. O persoană continuă să meargă la noua reședință și să înființeze camera de siguranță a lui Kitty. Celălalt va însoți pisica într-un transportator cu o jucărie preferată sau "blankie", fie prin avion, tren sau de automobile.
  • O schimbare în rutina zilnică. Un nou loc de muncă sau altă schimbare în rutina zilnică ar trebui, de asemenea, să fie tratată prin planificarea înainte. Cu o săptămână înainte de a începe munca, începeți să plecați în ziua treptată a perioadelor de timp. La întoarcere, faceți timp să jucați cu pisica dvs. folosind unele dintre jucăriile lor preferate.
  • Părți și zgomote puternice. Sărbătorile sunt deosebit de stresante pentru pisici, în special cele care se concentrează pe focuri de artificii, cum ar fi al patrulea iulie. Părțile mari cu soneria constantă, însoțite de muzică puternică, vorbind și râde vor trimite de obicei chiar și cea mai sanguină pisică care rulează pentru acoperire.
  • Vederea prin fereastră. O revizuire a stresorilor externi nu ar fi completă fără a menționa Agresiune redirecționată, un fenomen brusc și adesea inexplicabil, care este mai frecvent decât realizat. Agresiunea redirecționată se întâmplă adesea atunci când o pisică de uz casnic stă pe bârfa preferată, privindu-se pe fereastră. Dintr-o dată se vede o pisică ciudată, un raton sau o altă plimbare pe animale prin curte. Frustrat pentru că nu poate intra afară pentru a apăra teritoriul, pisica va ataca brusc cea mai apropiată ființă, fie că este o altă pisică rezidentă sau un om nefericit. Care se ocupă de această formă de agresiune necesită gândirea creativă, care include păstrarea pisicii dvs. departe de acea fereastră sau, cumva să blocheze vederea, în timp ce luați măsuri pentru a descuraja animalul ciudat din explorarea ulterioară în curtea dvs. Pentru circumstanțe grave, puteți lua în considerare utilizarea unui a Pisica comercială repellent. Pisicile noi sau critterii sălbatici în curte pot provoca, de asemenea, stres general care se poate manifesta în moduri, cum ar fi marcajul.

Strângeri emoționale la pisici

Majoritatea modificărilor de mediu au avut ca rezultat stres emoțional la pisici. O modalitate de a înțelege acest lucru este că schimbările de mediu sunt cauză și stresul emoțional efect. Există și alți stresori emoționali, inclusiv:

  • Frică. Incendiile, cutremurele, uraganele și tornadele sunt exemple clasice de stresori care rezultă din frică. Deși mulți dintre acești factori de stres ecologici nu pot fi prezis, este încă esențial să existe un plan de abordare a unei situații de urgență înainte de a se întâlni cu pregătirea pisicilor pentru dezastru. Stresorii asociați previzibili, cum ar fi festivitățile zgomotoase, cum ar fi Halloween, 4 iulie, Anul Nou, pot fi planificate înainte de timp. Păstrați pisicile limitate la o cameră interioară în astfel de ocazii, cu lumini mici și muzică moale. Frica este uneori expusă atunci când o pisică este "ales" de altul. Un exemplu clasic al factorului este pisica "prins" într-un atent limitat cos de gunoi de către o altă pisică. Rezultatul final, desigur, este evitarea cutiei de gunoi. Puteți ajuta la ameliorarea acestei situații, oferind "Cat victimei" propria cutie de gunoi descoperită, cu o mulțime de oportunități de evadare.

Stres în pisica mai mare

Stresul este un factor mare în gestionarea sănătății a Pisica superioară, sau orice pisică cu o condiție fizică gravă. Pisicile cu sisteme imune slabe, cum ar fi FIV sau Felv Pacienții, nu prosperă sub stres.

Pisicile mai mari și pisicile cu o boală cronică și / sau terminală fac mult mai bine într-un cadru liniștit, cu un minim de schimbări de mediu. Ar fi foarte înțelept să aducă acasă un nou pisoi sau un câine zgomotos în aceste circumstanțe. Un spital sau o situație de hospice cu voci de vârf și de voci nu este necesară, dar zgomotele puternice și mișcarea bruscă ar trebui evitate, dacă este posibil. Dacă există copii în casă, o discuție ar putea fi în ordine, nu numai să-și înscrie ajutorul în reducerea stresului la pacientul de felin mai vechi, dar și să-i pregătiți pentru ceea ce va veni în mod inevitabil.

Cum să scizi o anxietate a pisicii

Dacă puteți determina sursa stresului, luați măsuri la ușurați anxietatea pisicii. Prin eliminarea stresorului, veți opri anxietatea în pisică. Aceasta poate fi sub forma unei casete noi de gunoi, închiderea nuanțelor ferestrelor sau nu mai găzduiește petreceri puternice în casa dvs.

Remedii naturale, cum ar fi ierburile, esențele de flori sau remedii homeopatice, pot contribui la reducerea stresului și anxietății pisicilor. Introduceți doar un singur remediu la un moment dat și verificați mai întâi cu medicul veterinar înainte de a încerca oricare dintre aceste produse.

Feromonă care conține spray-uri, gulere și plug-in-uri pot fi, de asemenea, foarte utile în reducerea stresului. Aceste produse imită pisicile de feromoni pentru a-și marca teritoriul, făcându-le să se simtă mai sigure.

În cazuri severe, medicul veterinar poate fi necesar să prescrie medicamente anti-anxietate pentru a vă ajuta să vă simțiți mai calme și să fie mai deschisi la alte metode sau să reduceți anxietatea,.

Amintiți-vă că unul dintre cele mai importante lucruri pe care le puteți face pentru a minimiza stresul în pisica dvs. este să vă păstrați propriul nivel de stres în jos. O ceașcă caldă de ceai din plante, un pahar de vin sau o baie fierbinte ar putea fi doar lucrul în care aveți nevoie în unele dintre acele zile când vă aflați "telegraful" propriul stres la pisica voastră.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.

Uita-te acum: Care este pisica ta spunând?

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Pisicile care linge prea multColegiul Universitar din Cornell din Medicina Veterinară

  2. Evenimente în și în jurul caseiOhio State University Indoor Pet Inițiativă

  3. Nevoile speciale ale pisicii seniorColegiul Universitar din Cornell din Medicina Veterinară

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Surse de stres în pisici