Care se ocupă de comportamentul dominant și pus de pisici

Două pisici domestice (Felis Catus), o arhivare a spatelui

Pisicile se vor lupta și se vor juca unul cu celălalt și uneori chiar primesc un pic cam dur, dar asta nu înseamnă neapărat că sunt o pisică dominantă. Pisicile care trăiesc împreună și care se înțeleg în mod normal vor expune mușcătura urechii non-dureroase, apucarea, urmărirea și alte maniere ca parte a activităților lor jucăușă. Aceste Comportamentele se dezvoltă atunci când o pisică este un pisoi foarte tânăr și sunt înțelese de pisici bine socializate, dar pisicile care nu erau bine socializate nu pot ști cum să comunice bine cu alte pisici. Pisicile dominante și pushy pot fi problematice, în special în gospodăriile multi-pisică.

Comportamentul dominant Cat

Pisicile care sunt mai dominante decât alte pisici vor afișa unele comportamente specifice în funcție de situația în care se află. Dominanța într-o pisică poate apărea la o vârstă fragedă, dar va deveni mai apreciată odată ce este matur din punct de vedere social sau când este de aproximativ doi până la patru ani. Aceasta este că pisicile de vârstă vor testa în mod obișnuit limitele lor cu alte pisici pentru a stabili o ierarhie.

Dominanța simplă va fi expusă de o pisică marcarea sau pulverizarea urinei pe teritoriu, Furtul și deplasarea jucăriilor, frecându-și fața pe elemente pe care dorește să o pretindă ca fiind proprii și să pretindă zone specifice de a dormi. Pisicile care locuiesc singure pot chiar să prezinte aceste comportamente datorită instinctelor sale naturale - și nu puteți observa nici măcar! Dar o pisică dominantă care trăiește cu alte pisici va fi mai evidentă.

Pisicile dominante pot încerca să-și stabilească dominația într-o gospodărie multiplă de pisici Hissing, lovind și mârâie. Ei pot, de asemenea, urina în zone pe care celelalte pisici frecvente, împing alte pisici din vasul de alimente până când se fac mănâncă și fac celelalte pisici să se simtă amenințate. Pisicile dominante pot, de asemenea, să vizeze Pisicile bolnave in casa. Pisicile pot simți și miroase schimbări în alte pisici, adesea înainte ca proprietarul să știe chiar despre asta. Prin urmare, ei pot fi împinși și acționează fără nici un motiv aparent față de o pisică care nu se simte bine.

Stresul poate declanșa, de asemenea, o pisică dominantă pentru a acționa. Deplasat agresiune este adesea observată în mai multe gospodării pisicilor atunci când o pisică interioară vede o pisică în aer liber printr-o fereastră și își scoate mânia pe o pisică diferită. Altele majore schimbări de uz casnic poate provoca, de asemenea, acest tip de afișare a dominanței.

Ierarhia se poate schimba cu introducerea unei noi pisici sau dacă aveți mai multe pisici care trăiesc împreună. Unele pisici vor acționa dominant într-o singură cameră, cu o pisică și brusc comută roluri într-o altă cameră cu o altă pisică. Dacă o pisică nu iese din calea pisicii dominante, atunci aleg automat să lupte. Manierele pasive agresive de la pisica dominantă, cum ar fi lins excesiv, în picioare sau așezat pe cealaltă pisică pot fi afișate, dar se pot produce și chiar mușcătura în cazul în care pisica supusă alege să stea prea mult timp.

De ce sunt câteva pisici mai dominante decât altele?

Socializarea ca pisoi este o parte importantă a creșterii. Pisicile care nu au ocazia de a juca și de a interacționa cu colegii de gunoi pot prezenta comportamente mai dominante, deoarece nu au învățat limitări sau nu au dezvoltat autocontrol. Pisoi sălbatici, pisoi care aveau nevoie pentru a lupta pentru mâncarea lor și pisoi care au fost lăsați să joace prea agresiv pot, de asemenea, să crească pentru a fi pisici dominante.

Prevenirea comportamentelor dominante la pisici

Majoritatea oamenilor nu sunt capabili să supravegheze fiecare etapă de viață a pisicilor lor, astfel încât este greu să se asigure primele opt săptămâni de viață a pisicilor nu contribuie la sau să aplicați comportamentul dominant. Dar există lucruri pe care un proprietar al pisicilor le poate face pentru a reduce comportamentele dominante în pisoiul lor sau pisica adultă. Asigurați-vă că ați descuraja orice joc agresiv și nu permiteți pisicii dvs. să muște sau să vă apucă. Dacă aveți mai multe pisici, aveți grijă să nu acordați mai multă atenție unei pisici decât un alt aspect, deoarece acest lucru va duce la acest lucru gelozie. Hrănirea multiplelor pisici în locații separate cu boluri separate este, de asemenea, încurajată să scadă afișările de comportament dominant.

Consolidarea comportamentului pozitiv în pisici

Consolidarea pozitivă a comportamentelor bune este mai bună decât încercarea de a pedepsi o pisică. Dacă pisicile dvs. petrec timp împreună, asigurați-vă că le oferiți tratamente și animalelor de companie. Jucați împreună cu ei împreună, dându-le tratamente și lăudați verbal dacă se întâlnesc bine. Asta va Consolidați tipul de comportamente pe care doriți să le vedeți în pisicile voastre, chiar dacă unul dintre ele este mai dominant sau mai pus decât celălalt.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Care se ocupă de comportamentul dominant și pus de pisici