Cum să vă antrenați pisica pentru a opri marcajul de urină

Pisica internă cu părul scurt cocoțată pe umărul proprietarilor

A pisica urinând în afara casetei poate fi comportamentul de marcare, unde o pisică simte nevoia de a marca teritoriul său. Dar există unele condiții de sănătate care pot provoca urina unei pisici în afara cutiei de gunoi și unele cauze de mediu, de asemenea.

Dacă acest comportament sa întâmplat mai mult de o dată sau de două ori, poate doriți să vă aduceți pisica către VET pentru a exclude orice probleme de sănătate. Dacă este, de fapt, marcajul comportamentului, există pași pe care îi puteți lua pentru ao reduce.

Marcând gazonul lor

Pisicile folosesc urina la Mark Teritoriul E important pentru ei. Pisicile se descurcă adesea destul de bine până când ajung la maturitate socială între 2 și 4 ani. Îndepărtarea casei implică, de obicei, ghemuirea și depunerea urinei sau fecale pe o suprafață orizontală, în timp ce marcajul de urină tinde să vizeze suprafețele verticale.

Cu toate acestea, pisicile pot marca urina pe suprafețe orizontale sau verticale. Pisicile intacte de sex masculin sunt vinovate mai tipice pentru pulverizarea urinei, dar pisicile neutilizate de oricare dintre sex pot decide să boteze casa.

Verificați cutia de gunoi

Pisici Will Snub cutia de gunoi dacă este în un punct greșit (prea aproape de mâncare sau pete de dormit) - dacă nu este curat sau, uneori, atunci când trebuie să împărtășească o altă pisică. Poate că nu vor să "meargă" după o altă pisică sau doresc o cutie diferită pentru solide și altul pentru lichide.

Pisicile au, de asemenea, preferințe foarte specifice pentru tipurile de filtre sau suprafețe cu cutie și, uneori, cutia poate fi prea mică pentru a găzdui o felină cu coadă mare.

Reduce stresul

Răspândit mirosul de urină în jurul valorii de fapt ajută la scăderea pisicilor " nivele de stres. Pisicile cum ar fi rutina și orice altceva care perturbe acest lucru zilnic de zi cu zi ar putea pune cozile lor într-o răsucire. Care ar putea fi orice de la noi draperii, o pisică rătăcită care patrulează în afara ferestrei sau chiar programul dvs. de lucru este imprevizibil.

În primăvară când pisici vagaboande intrați în căldură, mirosul și sunetul pot solicita Pisicile interioare să devină mai stresat și să crească marcajul teritorial.

În plus, stresul poate face mai rău orice probleme medicale sau comportamentale. Deci, dacă problema pisicii dvs. are de a face cu problemele de sănătate sau cu marcajul teritorial strict, un program de reducere a stresului ar trebui să ajute.

Utilizați remedierea Feliway și salvare

Dacă aveți mai mult de o pisică, pisicile dvs. pot fi la vârsta când au ajuns la maturitate socială și pot fi jostling pentru poziția în gospodărie. Feliway Peromonul sintetic poate fi util deoarece semnalează pisica că mediul său este sigur. Remediere de salvare de asemenea, funcționează pentru un procent de pisici pentru reducerea stresului.

Eliminați mirosul și creați noi asociații

Fiți atenți la locul în care marcajul urinei de pisici. A lumină neagră ar trebui să facă strălucirea urină, astfel încât să puteți vedea în mod clar zonele murdare. Curățați bine cu un produs neutralizant de miros ca Anti-icky-poo, care elimină mirosul care atrage pisici înapoi la scena (și mirosul) crimei. Amoniacul și înălbitorul funcționează, de asemenea, bine. Scopul este de a elimina mirosul, astfel încât pisica nu crede că este ok pentru a "merge" acolo din nou.

Apoi, schimbați asocierea locului prin plasarea jucăriilor, a unui pat de pisică sau a bolurilor de alimente chiar pe partea de sus a locului. Pisicile nu vor dori să pulverizeze unde se joacă, dorm sau mănâncă. Pulverizarea Feliway pe locul necorespunzător poate descuraja o repetare.

Adăugați o altă cutie de gunoi

Cu mai multe pisici, este posibil să aveți nevoie să codificați de două ori mai mult (sau mai mult). Oferă cel puțin una Cutie de gunoi per pisică, și spațiu în diferite părți ale casei. Asigurați-vă că sunt foarte mari deoarece unele pisici la fel ca spațiul adăugat la manevră.

În mod similar, oferiți obiecte de zgâriere și locuri de odihnă pentru fiecare pisică într-o varietate de locuri în casă. Spațiul suplimentar vertical poate permite pisicilor să urce și să se îndepărteze unul de celălalt, în timp ce fiecare "deține" propriul loc de odihnă. Rafturi cu o singură pisică (numai spațiul pentru o pisică) pot păstra pisicile să se împartă.

Probleme și comportament de verificare

O serie de probleme de sănătate pot provoca urinarea în afara casetei, deci o excursie la veterinar este în ordine dacă nu puteți opri spray-ul.

Boală de rinichi și diabetul poate crește volumul de urină, astfel încât pisica nu poate ajunge la cutie în timp.

Feline de boală a tractului urinar inferior (Flutd) poate fi cauzată de pietre vezice, cristale, infecții bacteriene sau cancer care creează inflamația vezicii urinare (cistită).Cistita doare și face ca pisicile să se simtă ca și cum trebuie să "meargă" mai des. Uneori vor asocia cutia de gunoi cu disconfort și căutați alte locuri pentru a urina.

Pe lângă faptul că, 60% din aceste cazuri sunt idiopatice - fără cauză cunoscută, făcând condiția medicală greu de tratat. Semnele cistitei idiopatice tind să dispară singure în aproximativ cinci până la șapte zile, dar pot reveni în special în timpul situațiilor stresante.

Uita-te acum: Care este pisica ta spunând?

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Boala renală cronică. Colegiul Universitar Cornell din medicina veterinară: Cornell Feline Health Center. Actualizat 2014.

  2. Feline de boală a tractului urinar inferior. Asociația medicală veterinară americană.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să vă antrenați pisica pentru a opri marcajul de urină