Comportamentul se schimbă pentru a urmări în pisici

Tabby pisică se întinde pe spătarul unei canapele

Știind ce comportamente CAT sunt normale este cheia recunoașterii oricărei persoane Probleme comportamentale sau schimbări în animalul dvs. de companie. Odată ce știți ce comportamente ar trebui să vă așteptați să vedeți în pisica dvs., veți fi mai bine capabili să identificați orice modificări care pot fi o cauză pentru alarmă.

Comportamentul agresiv se schimbă

Unele pisici au o preace mai puternică și vor acționa agresiv spre jucării, copii, alte animale de companie sau chiar tu. Acest comportament agresiv este un lucru natural și adesea normal, o pisică de pradă va avea dacă nu are altă priză de a vâna și de a prinde. Dar dacă o pisică care în mod normal nu a fost agresivă începe brusc să acționeze, atunci aceasta este o cauză de îngrijorare.

O pisică care nu este în mod normal prey-condusă și este hissing, swatting, mușcătură și în general agresiv față de alte animale de companie și / sau oamenii probabil încearcă să-ți spună ceva. Durerea și frica sunt adesea motivele pentru ca o pisică să aibă o schimbare de comportament care are ca rezultat agresiune.Evenimentele care pot provoca o pisică care să se teamă includ vizite de instalație veterinară sau îmbarcare negativă, animale noi în gospodărie sau vizibile în afara, întâlniri negative cu oameni, mirosuri noi pe tine sau lucrurile pisicii tale și mai mult. Durerea poate fi provocată dintr-o intervenție chirurgicală recentă, un accident de inducere a traumei, cum ar fi o coadă care se blochează într-o ușă, intervenții chirurgicale vechi, cum ar fi Declarat sau altă amputare, boală dentară sau boală.

Rezolvând comportament agresiv poate însemna găsirea și eliminarea cauzei durerii sau a fricii, utilizarea medicamentelor și a suplimentelor de comportament și vă liniștește pisica. Disciplina nu este soluția pentru comportamentul agresiv în pisici.

Schimbări în comportamentul de alimentație

Pisicile sunt creaturi de obicei. Ei vor învăța rapid când este timpul de masă dacă vă alimentați de masă sau că există întotdeauna alimente disponibile dacă alegeți să lăsați un castron afară. Dacă viteza de mâncare a pisicii sau cantitatea de alimente consumate se schimbă drastic, atunci poate fi o indicație a unei probleme.

Dacă pisica dvs. mănâncă mai multă mâncare decât obișnuiau și nu câștigă greutate, poate doriți să întrebați medicul veterinar despre hipertiroidism. Aceasta este o problemă tiroidiană comună în pisicile mai mari și va provoca pisica voastră să nu se simtă niciodată plină, ci și să-i împiedice să câștige greutate. Persoanele cu pisici hipertiroid netratate descriu adesea apetitul lor pisicii lor ca fiind ravenoase și că vor încerca să mănânce tot ce nu este legat.

Dacă pisica dvs. începe să mănânce mai puțin sau să se oprească cu totul, este o bună indicație că nu se simte bine, are o boală dentară sau este accentuat. Bineînțeles, unele pisici sunt pur și simplu puțini mâncăruri și preferă anumite arome de alimente, dar dacă pisica ta nu mănâncă și este, de asemenea, vărsături, letargic, și / sau pierderea în greutate, ar trebui să-i verificați medicul veterinar. Hairballs pot lucra din organism, dar uneori ei, și alte elemente, se blochează în tractul gastrointestinal, tumorile pot provoca probleme digestive, iar alte boli pot provoca o pisică să nu mai mănânce.

Redarea schimbării comportamentului

Unele pisici sunt în mod natural mai jucaus decât altele și, la fel ca oamenii, au personalități individuale. Dar când o pisică regulată jucăușă nu vrea să se joace așa cum era obișnuită, poate fi motiv de îngrijorare. O pisică care nu se simte bine sau este în durere poate să nu vrea să sară și să urmărească jucării. O vizită veterinară poate fi în ordine dacă pisica dvs. nu se întoarce la o pisică jucăușă normală după câteva zile.

Ascunderea comportamentului se schimbă

Pisicile care nu se simt bine sau sunt speriate sunt susceptibile de a se ascunde, iar unii oameni simt chiar o pisica care se stinge pe cont propriu sa simta ca sfarsitul vietii sale este aproape. Frica este, de obicei, forța motrice din spatele de ce o pisică ascunde totuși și adesea urmează un eveniment stresant sau traumatic. Vizite veterinare, oameni care vizitează în casa pisicii dvs. că nu sunt obișnuiți, o schimbare în programul dvs. și animalele noi pot face ca toată pisica să se ascundă. Dacă ascunderea se datorează unui eveniment, pisica dvs. ar trebui să revină la normal după câteva zile, dar dacă se datorează unei boli sau unei dureri, ar putea fi necesar să fie verificate de către medicul veterinar. Suplimentele nutritive și feromonii pot ajuta la stres și frică, dar pot fi necesare medicamente pentru a trata o boală sau durere.

Modificarea comportamentului de eliminare

Eventual, numărul unu motiv pentru ca pisicile să fie renunțate, eutanasiate și abandonate este o problemă de eliminare. Modificările comportamentale ale obiceiurilor de urinare și de defecare ale pisicii dvs. sunt cel mai adesea legate de stres, frică sau o lipsă de opțiuni adecvate, curate și de gunoi.

Unele pisici aleg brusc să deserveze și / sau urinați în afara casetei lor Și acest comportament este pisica ta încercând să-ți spună ceva. Poate că nu-i place dimensiunea cutiei, felul de așternut, cât de murdar este gunoiul, plasarea casetei sau numărul de opțiuni cutia de gunoi pe care le au. Ei pot încerca, de asemenea, să vă spună că nu se simt bine și că au o infecții ale tractului urinar sau durere dintr-o problemă de tractare digestivă.Motivele medicale pentru eliminarea schimbărilor de comportament ar trebui să fie întotdeauna excluse înainte de a stabili orice probleme de mediu.

Multe alte lucruri pot provoca schimbări de comportament de eliminare și chiar experții nu înțeleg pe deplin toate motivele din spatele lor. Dar dacă observați aglomerări anormal de gunoi de la urină, pete de sânge în cutia de gunoi, nu sau foarte puține aglomerări de gunoi de urină sau pisica ta se întinde, plângând sau eliminând în afara casetei de gunoi, nu ar trebui să ezitați pentru a le aduce în medicul veterinar. Pisicile de sex masculin pot deveni incapabili să urineze și acest lucru creează o problemă care pune viața în pericol într-o perioadă scurtă de timp.

Zgârierea comportamentului

Zgârierea este un comportament normal de pisică, dar dacă pisica dvs. începe brusc zgârierea mai mult, mai ales într-un anumit loc, ar putea fi o indicație că acestea sunt stresate. Suplimente nutritive concepute pentru a vă relaxa pisica fără a sedura, precum și a feromonilor, pot ajuta la scăderea nivelului de stres al pisicii. În caz contrar, gândiți-vă la orice schimbări din mediul înconjurător care ar fi putut să vă influențeze negativ pisica și să faceți tot posibilul pentru a le corecta.

Zgârierea este o formă de marcare și lasă un miros de pisică pe element. Unitatea de zgârietură și marcă este naturală, dar dacă o pisică este subliniată, aceasta va fi exacerbată.

Comportamentul de dormit se schimbă

Pisicile care nu se simt bine pot dormi mai mult decât de obicei. Există, bineînțeles, simpla posibilitate ca pisica ta să fie doar leneșă și / sau supraponderală, dar dacă o pisică începe să dormi mai mult decât obișnuiau să programeze o vizită la medicul veterinar.

Comportamentul comportamentului de îngrijire

Îngrijirea este un lucru natural pisicile. Ele se mândresc de obicei și ei înșiși alții când sunt relaxați sau simt ca și cum blana lor era într-un fel încurcată. Pisicile care opresc îngrijirea sau au o scădere majoră a auto-îngrijirii sunt de multe ori bolnavi și ar trebui verificate de un medic veterinar.

Uneori pisicile care câștigă în greutate nu sunt în măsură să ajungă la anumite zone pe corpul lor, de aceea nu pot să se mireze singuri. Acest lucru poate fi fixat prin încurajarea pisicii dvs. să piardă greutatea suplimentară.

Articulațiile și mușchii dureri sunt, de asemenea, un factor care contribuie la îngrijire. Pisicile care au osteoartrita sau leziuni nu pot ajunge la anumite zone la mirele pe care le-au folosit pentru a ajunge.

Comportamentul de vocalizare se schimbă

Pisicile au multe vocalizări și motive pentru a le face. Plânsul și Yowling sunt indicii de primejdie, confuzie, frică sau durere și dacă pisica ta face aceste zgomote, există de obicei ceva greșit. Dacă pisica dvs. începe să vorbească mai mult pe timp de noapte, se poate datora disfuncției cognitive. Dacă încep să vocalizeze prin hissing sau mârâie, este cel mai probabil din cauza durerii sau a fricii. Evaluați situația și gândiți-vă la ce modificări ar putea provoca vocalizările. Dacă nu vă puteți gândi din motive pentru zgomotele bruște pisica dvs., luați în considerare planificarea unei vizite cu medicul veterinar pentru a vedea dacă există un motiv medical care provoacă primejdie în pisica voastră.

Unele pisici vor vocalizați Înainte de a vărsa un pilot de păr, la masă, în timpul altor activități regulate sau deloc, dar schimbarea vocalizărilor, nu neapărat regularitatea, este ceea ce ar trebui monitorizat.

Uita-te acum: Care este pisica ta spunând?

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Comportamentul se schimbă pentru a urmări în pisici