Cum să vă antrenați pisica pentru a elimina agresivitatea fricii

Pisica speriată ascunzând în jurul unui colț

Frica de agresiune este cel mai comun tip de agresiune felină. Un procent din pisici moștenesc pur și simplu "gena timidă" și acționează agresiv de fiecare dată când devin speriat. Socializarea slabă duce, de asemenea, la agresivitatea fricii. Pedeapsa proprietarului poate face mai rău. Pisicile se pot dezvolta "Pericol străin"Frica de oameni, locuri, alte pisici, anumite zgomote sau chiar mirosuri și reacționează cu agresiune. Ei pot generaliza o experiență înfricoșătoare (cum ar fi o plimbare cu mașina la veterinar) cu toate plimbări cu mașina viitoare. Un singur episod "rău" cu un prieten felin lung poate transforma relația acru și promite agresiunea inter-pisică.

Recunoscând pisica teamă de agresiune

Pentru a-ți instrui pisica înfricoșătoare să nu fie agresivă, trebuie să-ți recunoști declanșatoarele. Pisicile speriate învață repede că comportamentul agresiv face ca "chestia" înfricoșătoare să dispară. Odată ce acest comportament este învățat, ei o vor folosi în mod repetat pentru a evita declanșatorul. Pisicile afectate se pot întoarce de la infracțiune la apărare și înapoi în timpul excitării. Acestea afișează un amestec de semnale de culoare defensivă (urechile aplatizate lateral, coada, crouchingul și înclinarea) și semnale agresive (blănuri puftate, arătând dinți, șuierătoare, mârâind, bătăi, mușcături și zgârieturi). De obicei, elevii ochiului lor dilatează larg fără nici o legătură cu cantitatea de lumină prezentă.

Dacă puteți determina declanșatorul, veți avea mult mai ușor să liniștiți pisica și să vă ajutați să eliminați agresiunea de frică la pisici. Dacă agresiunea de teamă a pisicii este ușoară și puteți evita declanșatoarele care fac obiectul agresiunii pisicilor, nici un alt tratament nu poate fi necesar. Dacă acest lucru nu este cazul și declanșatoarele nu pot fi evitate sau identificate, va trebui să lucrați pentru a difuza frica.

Verificați cu un veterinar

Primul pas ar trebui să fie de a programa o vizită VET pentru o verificare. Uneori comportamentul agresiv poate indica o afecțiune medicală în pisică, chiar dacă nu pare rău. Acest lucru este valabil mai ales dacă pisica prezintă o schimbare bruscă comportamentală. Dacă pisica dvs. nu a fost spartă sau neterată, acesta este ceva ce ați putea lua în considerare. Schimbarea fizică ar putea influența comportamentul lor (devenind mai puțin agresiv), dar ar trebui discutate cu un VET înainte de orice decizie.

Înțelegeți declanșatoarele

Dacă pisica dvs. a fost eliminată de orice probleme medicale, este important să se dizolvă nivelurile de toleranță ale pisicii și la distanța reactivă. De exemplu, pisicile dvs. poate fi bine atâta timp cât declanșatorul rămâne la șase metri distanță, dar reacționează cu teama la cinci picioare. Evitați situațiile prin menținerea unei distanțe adecvate între pisica înfricoșătoare și declanșatoarele potențiale. Apoi lucrați încet până la reducerea distanței sau creșterea ușoară a timpului petrecut cu declanșatorul, arătând pisica că nu există niciun motiv să se teamă. Cum vă ușurați în declanșator poate depinde de ceea ce este declanșatorul exact. Vorbiți cu medicul veterinar pentru a vă ajuta cu sugestii, mai ales dacă declanșatorul pisicii este ceva ce absolut nu poate fi evitat.

Creați spații sigure

Creșteți numerele de zone liniștite și ascunderea petelor disponibile pentru pisica dvs. în casă. Perchele crescute, cum ar fi spațiul de raft și cutii mici pentru a ascunde pisicile să se simtă mai sigure. Creați o casă de o mulțime oferind o mulțime de jucării, zgârierea posturilor, și cutiile de gunoi (cel puțin una per pisică plus una) pentru a reduce concurența cu alte pisici.

Ușurați stresul

Contact vizual sporește excitarea pisicii și poate crește episoadele agresive sau poate să le facă mai rău. Dacă o altă pisică provoacă stres, separă pisicile cu ușile solide pentru a calma furia. Utilizare Feliway sau un produs de feromoni asemănători pentru a ușura stresul pe teritoriul pisicii. Remedierea salvului sau alte esențe de flori pot ajuta animalele de companie timide și înfricoșătoare, astfel încât să adăugați mai multe picături în apa lor.

Concentrați-vă pe joc și instruire

Utilizare Joc interactiv pentru a construi încrederea felină. O jucărie de pescuit a polului sau fasciculul unui indicator ușor permite pisicii să se distreze cu dvs., dar de la o distanță, care nu este probabil să declanșeze un atac. Formarea pisicilor pentru a face trucuri construiește încrederea și ajută la îmbunătățirea obligațiunii pe care o împărțiți. Poți să folosești Curs de antrenament de clicker pentru a comunica cu pisica dvs. și a arăta aprobarea. Când agresiunea de teamă a pisicii se concentrează pe o altă pisică, folosește tehnicile de armare pozitive și de contra-condiționare pentru a reduce agresiunea pisică-pe-pisică.

Probleme și comportament de verificare

O greșeală obișnuită este să vă așteptați ca agresiunea de frică să fie eliminată imediat. Dacă puteți recunoaște declanșatorul, va mai avea timp, practică și consistență pentru a vă ajuta pisica să elimine agresivitatea fricii. Nu fi surprins dacă au recidive și nu-ți certă pisica, așa cum o va face mai rău. Dacă agresiunea de frică nu poate fi eliminată sau aveți un timp deosebit de greu, identificând declanșatorul, poate fi timpul pentru ajutor profesional. Un specialist de comportament Feline Vet sau Feline va fi capabil să vă ajute pe dvs. și pe pisica voastră.

Uita-te acum: 14 moduri pisicile arata dragostea lor

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să vă antrenați pisica pentru a elimina agresivitatea fricii