De ce pisicile nu le acoperă întotdeauna poopul lor

Persană pisică Sniffing cutia de gunoi

Acoperirea poopului este o normală Cat Comportament, dreapta? Nu neaparat. Pisicile sălbatice care îi îngropă excrementele fac acest lucru, în principiu, două motive: una este de a-și păstra prezența necunoscută de posibile prădători. Cealaltă este să arate că nu sunt provocatoare pisici mai dominante. Aceste pisici mai dominante rareori îngropă fecalele și de multe ori lăsau deșeuri pe tucusuri ierboase care ridică și o fac și mai proeminentă.

Deci, se pare că singurul motiv pentru o pisică domesticită pentru a-și îngropa poopul este dacă există o pisică dominantă în casă. Cu toate acestea, excrementele de îngropare este un comportament foarte natural al pisicilor. De ce atunci pisica ta nu o face?

Oamenii plăcuți

Oamenii au încurajat comportamentul în pisicile noastre de companie, prin alegerea selectivă (și reproducerea) celor care sunt "curați."Pisicile care își părăsesc excrementele descoperite pentru lume pentru a admira nu sunt anormale - sunt doar pisici.

Dacă Kitty-ul dvs. a săpat întotdeauna și acoperit ca normal Comportamentul casetei de gunoi, și brusc face o declarație cu poop neacoperită, întrebați-vă ce altceva sa schimbat. Aceasta poate fi calea pisicii de a trimite un semnal mirositor la alte pisici (sau chiar o rătăcire agățată în afara ferestrei) că teritoriul este deținut.

Declararea teritoriului

În pisicile dominante (inclusiv jaguarii, leoparzii, leii și tigrii) care concurează pentru teritoriul nu își îngropă fecalele, trimițând un mesaj că declară acel loc la a lor. O pisică domestică poate alege să nu-și îngropă poopul să lase alte pisici - sau să știe proprietarul lor "Sunt aici."Chiar dacă o pisică a trăit în același loc pentru o vreme, poate că nu poate simți că este teritoriul său. Mirosul poopului lor arată că prezența particulară a pisicii.

Înclinații naturale

Pisicile care aleg să nu acopere, sau Lăsați un depozit în afara casetei, poate pur și simplu să facă ceea ce vine în mod natural. Deși fecalele de îngropare este, în general, un comportament modelat de la pisica maternă, unele pisici nu învață niciodată să facă acest lucru.

De fapt, un studiu a urmat pisicile de sex feminin și despre el și le-a observat că sunt de 58 de ori - și doar de două ori pisicile încearcă să scape mai întâi o gaură sau să o acopere după aceea. Pisicile de roaming pot folosi deșeuri necredincioase ca o altă formă de marcare.

Litter Box-uri

Când vine vorba de cutii de gunoi, dimensiunea face contează. Poate că cutia de gunoi a pisicii este prea mică pentru ea să se întoarcă în interiorul casetei pentru a-și îngropa poopul. Și, după cum se spune, pisicile pot fi finicate - poate că nu-i place senzația de gunoi de pisică, sau cutia este prea murdară și ar prefera să nu petreacă nici un timp suplimentar acolo. Dacă bănuiți că unul sau ambele aceste lucruri ar putea fi adevărate, dați un nou brand de gunoi o încercare sau faceți upgrade la o cutie de gunoi mai mare.

Probleme medicale

Nu există diagnostice specifice care să-i facă ca pisica să nu-și îngropă poopul, dar dacă pisica ta se confruntă cu un fel de durere - fie în labele lor, În timp ce mergeți la baie, sau doar în general - care le-ar putea împiedica să petreacă mai mult timp în cutia de gunoi. De asemenea, pisicile care au fost declarate recent ar putea alege să sări peste procesul de îngropare.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Kogan, Lori R și colab. Oncheclictomia felină: practicile actuale și percepțiile veterinarilor din Ontario, CanadaJurnalul Veterinar Canadian = La revue Veterinaire Canadienne vol. 57,9 (2016): 969-75.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » De ce pisicile nu le acoperă întotdeauna poopul lor