Este felyway eficient în modificarea comportamentului pisicii?

Unghi mare vedere portret de pisică de ghimbir așezat pe stradă

De mai mulți ani, FeliWay a fost disponibil la magazinele de animale de companie, spitalele VET și comercianții cu amănuntul online. S-ar putea să știți că are legătură cu comportamentul pisicilor, dar este posibil să nu știți mult mai mult decât atât. Vă poate surprinde să știți că Feliway este de fapt un produs de feromoni formulați de pisici.

Cum să identificați sursa anxietății pisicii

Ce este Feliway?

Classic Feliway este o replicare exactă a feromonului facial al familiarizării în pisici. Când pisica îți frecă obrajii pe un obiect, un comportament numit bâzire, ea frecați acest feromon pe obiect. Este calea pisicii tale de a spune: "Aceasta este a mea, acesta este spațiul meu, mă simt în siguranță aici."Classic Feliway vine în formulări de difuzoare plug-in, spray-uri și chiar șervețele. Difuzoarele pot acoperi până la 750 de metri pătrați. Ft. și poate dura până la 30 de zile, făcându-le cele mai economice produse de uz casnic. Spray-urile pot fi folosite pe purtători și lenjerie de pat. Dacă vă oferiți voluntar cu adăpost sau cu pisici favorabile, puteți aplica chiar și șervețele pentru a vă liniști pisici noi și înfricoșătoare.

După lansarea inițială a Classic Feliway, Feliway Multicat a fost lansat pe piață. Feromonul din Multicat este nu la fel ca și feromonul din Feliway Classic. În schimb, este o formulare sintetică a lansării pisicilor mamei de feromoni în timp ce își asumă pisicile.

Lucrează Feliway?

De la început, Feliway a fost comercializat pentru a ajuta la comportamente nedorite, la domiciliu care se manifestă din cauza stresului. Comportamente ca mergând în afara casetei, agresiune inter-pisică, sau comportament distructiv / zgâriere pot fi toate rezultatele preocupărilor medicale, dar pot fi, de asemenea, probleme de comportament, de asemenea. Cercetătorii au făcut studii de-a lungul anilor pentru a testa pretențiile lui Feliway. Aceste studii au arătat că nu există fiziologice (adică referitoare la ritmul cardiac, rata respiratorie, tensiunea arterială etc.) Diferențele în pisicile care sunt expuse la Feliway versus un placebo.

Cu toate acestea, cei mai mulți behaviori veterinari învață despre comportamentul pisicilor (și câine), cu atât mai mult se înțelege că nu există niciun produs care este de 100% eficient. Nu există nici un "bullet magic". Mai degrabă, medicina de comportament este mai eficientă atunci când se ia o abordare multi-modală de tratament. Cu alte cuvinte, cel mai bun tratament pentru o preocupare comportamentală implică mai multe căi terapeutice.

Ce pot folosi pentru a îmbunătăți rezultatele cu Feliway?

Deși Feliway pe cont propriu nu poate arăta o schimbare discertabilă a comportamentului pisicii, împerecherea Alte terapii anti-anxietate vă pot ajuta să vedeți mai mult un efect pozitiv. Nutraceuticals sunt alternative farmaceutice excesive care pretind că au beneficii farmaceutice. Nutraceuticalele comportamentale includ produse cum ar fi zilkene (proteine ​​din lapte hidrolizate din vaci), anxitan (L-theanină, un aminoacid găsit în frunze de ceai verde) și mestecați de calmare (tratamente care conțin un amestec de colostru, L-theanină și tiamină). Există, de asemenea, diete speciale pe care votul dvs. le poate prescrie. Diete precum Royal Canin`s Calm și Stress C / D Hill poate ajuta pisica dvs. cu anxietățile ei acasă. Stresul C / D Hill ajută în mod specific la pisicile care suferă de Sindromul Pandora (uneori, de asemenea, numită flutd sau fic). Desigur, există și produse farmaceutice reale care pot ajuta la problemele de comportament. VET dvs. poate alege să prescrie un medicament comportamental pentru pisica ta.

Ajunge la rădăcina problemei

Determinarea cauzei pisicii tale stres ar fi, evident, cel mai bun loc pentru a începe în stabilirea problemei. Pisicile pot merge în afara casetei pentru ceva la fel de simplu ca nu plăceau tipul de așternut, cutia fiind prea murdară, sau chiar nu este capabilă să intre, deoarece părțile sunt prea mari pentru articulațiile lor artritice. Veți putea vorbi cu dvs. despre caseta dvs. de gunoi Configurați-vă și ajutați la depanarea oricărui lucru pe care îl puteți încerca să ajustați. Oferind mai multe resurse, adică mai multe boluri de apă, mai multe zone de dormit mai confortabile și mai multe suprafețe de zgâriere pot ajuta atât cu agresiunea inter-pisică, cât și cu zgârierea distructivă.

Pisicile se bucură de a fi în afara podelei. De aceea sari pe contoare și mese tot timpul. Astfel oferind "suprafețe verticale", care sunt lucruri cum ar fi copacii de pisici, rafturi de pisică etc. poate ajuta la descurajarea jumping-ului, precum și asigurarea unor resurse și mai multe resurse în casă. Suprafețele verticale pot furniza, de asemenea, "rute alternative" în zone care pot fi aglomerate într-o casă multi-pisică. Dacă vă luptați cu agresiunea inter-pisică în casa dvs. multi-pisică, încercați și identificați-vă unde apar majoritatea scufundărilor. Dacă este o zonă care poate obține un pic aglomerată dacă este prezentă mai mult de o pisică (i.E. Holurile și scările) Furnizarea de suprafețe verticale poate face ca zona să pară mai puțin aglomerată pentru pisicile dvs.

Dacă nu vedeți rezultatele pe care le-ați dori cu Feliway în casa dvs., discutați cu medicul veterinar despre ceea ce puteți adăuga la amestec. Uneori ceva la fel de simplu ca oferind o altă cutie de gunoi sau mutarea unei zgârieturi de pisică într-o locație mai stabilă și mai accesibilă este suficientă pentru a rezolva o problemă comportamentală. Veterinarul dvs. este acolo pentru a vă ajuta pe dvs. și pisica voastră să vă dați seama cum să trăiți fără stres.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Este felyway eficient în modificarea comportamentului pisicii?