Cum pot spune sexul unei pisici?

O ilustrare a unui grup de pisici care face diverse activități pe un copac de pisici

Nu este întotdeauna ușor să-i spui unei pisici masculine de la o pisică de sex feminin și este chiar mai dificil de sexul un pisoi sau un bărbat neaterat. Există totuși semne și comportamente indicative care pot facilita determinarea unui sex de pisică. Odată ce o pisică sau pisoi a fost sexizată cu succes, cu excepția cazului în care proprietarul este un crescător de pisici, este important să găsiți un veterinar bun care poate spay sau neutru animal de companie.

Sexing Kittens

Pentru cei care adoptă un pisoi, șansele sunt noul animal de companie este de doar câteva săptămâni. Copiii nou-născuți și mici sunt atât de imaturi încât este aproape imposibil de spus sexul lor. Odată ce au vârsta de șase sau opt săptămâni, genitalia lor devine mai evidentă vizuală. Penisul, cu toate acestea, nu este în mod normal vizibil în pisicile masculine și este puțin probabil ca proprietarul să fie capabil să simtă sau să vadă scrotul. Astfel, lipsa aparentă a unui penis sau testicule nu este o indicație că un pisoi este de sex feminin.

Ca regulă de bază, crescătorii folosesc "semne de punctuație" Identificați sexul pisicilor mai tineri sau pisicile neutilizate. Pentru a face acest lucru, ridicați ușor coada animalului de companie - începeți prin mângâierea ușoară și încercați să zgâriați spatele pisicii, deoarece el sau ea poate ridica coada automat ca purrcul începe.

  • Pisici de sex feminin: Când se uită la o zonă genitală a pisicii feminine, spațiul doar sub coada ei, va arăta ca un punct de exclamare cu susul în jos (!) cu flaconul lung al zonei vaginale sub anus. Anusul și vaginul sunt de obicei doar aproximativ o jumătate de inch. La pisoi, anusul și vaginul pot arăta ca niște puncte, și pot fi chiar mai aproape împreună.
  • Pisici de sex masculin: Pisica masculină are o separare mai mare între anus și penis, cu testiculele din mijloc. Ambele deschideri arată mai mult ca puncte, cercuri sau un colon (:) decât fante sau linii.

Sexul cultivat pisicile

Pentru cei care adoptă o pisică cultivată, folosiți aceeași tehnică de sex pentru pisici - aceasta funcționează, de obicei, atât pentru pisicile neaterate, cât și pentru "întregi". Dacă un animal de companie nu este spayed sau sterilizat, va fi mai ușor să determinați sexul lor bazat pe aspect și pe comportament. Odată ce pisicile sunt spayed sau sterilate, nu există nici o diferență de comportament evident între diferențele aparente, sunt probabil legate de temperamentele individuale de pisici.

  • Pisici "întregi": Tomcaturile care nu au fost neterate au evident testicule și un jowl mai larg. Ei au, de asemenea, comportamente unice care încep în timp ce ajung la maturitate. Pisicile de sex masculin neterate tind să fie mai active și agresive. De asemenea, sunt mai susceptibile de a-și marca teritoriul prin pulverizare de urină decât Toms Neutered. O pisică de sex feminin care nu a fost spionată intrați în căldură aproximativ la fiecare două săptămâni. În acest timp, comportamentul ei se poate schimba drastic în timp ce încearcă să Găsiți un partener. În acest timp, pisicile de sex feminin ONU sunt de obicei mai solicitante de atenție și vocal mai tare.
  • Pisici spionate și neatentate: Pisicile de sex feminin spulbed vor arăta în continuare cu susul în jos "!,"Dar dacă ea este adoptată ca un adult, X-Rays sau un ultrasunete abdominale pot fi necesare pentru a confirma că a fost spartă. Cu pisici de sex feminin, este important să afli dacă au fost spionați sau nu înainte de a avea un așternut neplanificat. Cele mai multe pisici de sex masculin vor arăta în continuare rămășițele vestigiale ale unui sac de testicul, iar anusul și penisul vor fi în continuare relativ apropiate. Pisicile neuterate nu vor afișa comportamente tipice masculine sau feminine. Bărbații neclintiți sunt, în general, mai pasivi decât bărbații "întregi", iar femelele spulberate nu intră în căldură.

Diferențe bazate pe sexe în aparență

În timp ce toate pisicile arată foarte asemănătoare, Unele culori și indicațiile fizice sunt unice pentru un anumit sex.

În mod specific, este extrem de rar pentru ca o pisică masculină să aibă o blană de țestoasă de calico sau orange și neagră. Pentru cei cu a stambă sau pisica tortie, șansele sunt foarte bune ca animalele de companie este o femeie.

Este rară pentru ca o pisică de sex feminin să aibă o blană de portocale sau de culoare portocalie (sau portocaliu-albă, dungi). Pentru cei cu o pisică portocalie, există o probabilitate destul de mare încât este un bărbat.

A pisica care a dat naștere este mult mai probabil să aibă sfarcuri evidente vizuale (deși atât bărbații, cât și femelele au sfârcuri).

Femelele care trec prin căldură pot avea descărcare vaginală și a Pisica gravidă va avea o burtă cu agățată scăzută.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.

Uita-te acum: 14 moduri pisicile arata dragostea lor

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum pot spune sexul unei pisici?