De ce unele pisici își asumă părul proprietarului lor?

Pisica care se joacă cu părul de proprietari

Pisicile sunt diligente în îngrijirea lor, dar unele pisici își asumă, de asemenea, părul proprietarului lor. O "pisică cosmetică" ar putea săvârșită pe spatele unui scaun sau deasupra capului în pat și pieptene prin părul cu dinții și labele sale. Uneori pisica va ține chiar capul în mod constant sau obiect dacă vă îndepărtați la îndemână.

Pisicile de îngrijire a pisicilor poate fi o problemă fizică și socială. Sănătatea lor fizică și emoțională, precum și trăsăturile instinctului, influențează modul în care o pisică acționează și reacționează. Gândiți-vă la acest lucru ca H.I.S.S. Test, care reprezintă solverii de sănătate, instinct, stres și simptome.

Sănătate

Îngrijirea păstrează pielea și blană sănătoasă și curat. Pisicile cheltuiesc aproximativ 50% din timpul trezit într-o formă de comportament îngrijire.

Instinct

Pisicile încep să se încurce ca tineri. O mare parte din comportamentul îngrijirii este instinctiv, dar este, de asemenea, influențat de mediul înconjurător. Dacă mama este un neatnik, atunci șansele sunt bebelușii vor crește, de asemenea, cu cattitudini curate."Dar pisicile mamelor slovenice pot transmite indiferența lor îngrijitoare față de descendenți. Mama-pisicile se îngrijesc, de asemenea, bebelușii lor pentru a le menține curat, iar pisicile sociale se mită reciproc și împărtășesc mirosul comunal.

Stres

Pisicile folosesc, de asemenea, grooming la reduce stresul. Ați putea compara auto-îngrijirea pentru ameliorarea stresului la un om care obține un masaj relaxant. Alteori, pisicile pot folosi "groomingul de putere" ca o modalitate de a intimida alte feline și de a le urmări de pe un teritoriu preferat.

Simptome, semne și soluții

Dacă pisica dvs. își îngrijește părul, este probabil să folosească îngrijirea ca comportament social. Pisicile s-au grăbit alte pisici în grupul lor de familie atunci când se plac reciproc și au relații prietenoase. lins de asemenea, se răspândește mirosul, astfel încât pisicile care dorm împreună și se îngrijesc reciproc miros deopotrivă. Acest lucru creează un fel de "parfum de familie" care se identifică reciproc la fel de sigur și prietenos. Dacă pisica începe brusc din albastru, poate că îi place mirosul noului tău șampon.

Când pisicile voastre se mândresc, ei nu sunt interesați să creeze coafura felină adecvată (bine, poate niste pisicile au un stil în minte). Mai probabil, pisicile care vizează părul unui proprietar pur și simplu declanșează pe "partea blană" a omului și doresc să împărtășească mirosul familiei cu îngrijire adecvată.

Pisica ar putea primi un fel de armare care îi încurajează să repete comportamentul. Vorbiți cu pisica și animați-o în timpul acestei îngrijiri? Sau poate fi suficient doar pentru a răspunde în cazul în care pisica dvs. rotit capul dvs. pentru a vă deplasa pentru a vă deplasa în interval dacă vă îndepărtați.

Comportamentul poate deveni un pic agravant atunci când depășește. Unele pisici trag părul proprietarului sau l-au bucurat, la fel ca ei se înmulțesc de stres. Comportamentul de tragere / mestecare poate fi o extensie a lână-suge sortimente de direcționare Pisici de patrimoniu oriental adesea par să se răsfățească. Care pot avea o bază în deficite nutritive (uneori anemie) să nu mai vorbim de potențialul de păr de păr dacă înghită firele lungi de păr uman. Dacă o pisică pare să vrea să mănânce părul, este un motiv bun pentru a merge la medicul veterinar pentru o verificare.

Puteți oferi lui Kitty un înlocuitor, cum ar fi o jucărie umplută fuzzy și shoo pisica departe de capul tău pentru a preveni să fie smuls chel. Dar, în cele mai multe cazuri, ia în considerare o pisică îngrijirea părului omului să fie un compliment imens și un gest de afecțiune, un fel de echivalentul Kitty a unei sesiuni de petting. Nu vă faceți griji, pisica nu se va aștepta să deveniți cosmeici de pisici cu o lingură și o promisiune. PETTING va face.

Uita-te acum: 14 moduri pisicile arata dragostea lor

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » De ce unele pisici își asumă părul proprietarului lor?