Pisicile au emoții?

Pisicile au emoții?

Dacă ați deținut vreodată o pisică înainte, veți fi cu siguranță în acord că au emoții și vor trece prin dispoziții diferite. Cu toate acestea, se întreabă întrebarea: care emoții se confruntă? Și cum arată aceste emoții într-un mod pe care îl putem înțelege oamenii.

Femeie și pisica ei

Pisicile au sentimente?

Este cu siguranță adevărat că pisicile au sentimente, dar avem doar tind să le înțelegem prin prisma propriilor noastre emoții. Și în timp ce felinele se confruntă cu schimbări emoționale, sunt foarte puțin probabil să fie aceleași ca și propria noastră. Emoțiile umane tind, de asemenea, să se afișeze mai clar prin expresii faciale, limbajul corpului etc. Pisicile și-au dezvoltat răspunsurile emoționale pentru a fi clare la alte feline, motiv pentru care ne putem lupta pentru a înțelege ce se întâmplă.

Pisicile se simt dragoste?

Problema pisicilor iubesc proprietarii lor este una care este de dezbatere. Ei nu își afișează dragostea în același mod în care oamenii fac - sau chiar alte animale de companie ca câinii. Cu toate acestea, știm că pisicile pot face legături pozitive cu proprietarii lor pe baza lucrurilor cum ar fi hrăniți și mângâiați. La rândul său, ele arată această afecțiune prin multe moduri diferite, cum ar fi purtring, se vor așeza pe poala ta și să-ți bată capul cu tine. Multe pisici vor arăta doar acest tip de comportament cu proprietarii sau persoanele care au încredere, dar uneori există excepții de la regulă!

Ce emoții se confruntă cu pisicile?

Acum, venim pe secțiunea în care ne uităm la emoțiile pe care le afișează pisica.

  • Furie

Studiile au arătat că pisicile sunt mai rapide pentru furie decât câinii, și ați putea să fiți pe o parte greșită a prietenului dvs. cu patru picioare din când în când. Poate că încercați să efectuați o procedură complicată Clipping unghiile lui Kitty sau le-ați atins pur și simplu în mod greșit. Sau își pot afișa semnele furioase față de alte pisici ca o modalitate de a le spune să se retragă. Câteva semne comune de furie includ scufundarea coada, blana în picioare în sus la capăt, șuieră, Yowling, Baring dinții și urechile lor au tras până la spatele capului. Dacă vedeți aceste semne, sunteți mai bine să vă sprijiniți de la animalul dvs. pentru a evita antagonizarea acestora.

  • Fericire

În timp ce pisicile nu pot experimenta același tip de fericire ca și noi, ei pot simți cu siguranță un nivel de mulțumire. Adesea, acest lucru se întâmplă prin interacțiunile proprietarului, dar poate fi în egală măsură când au găsit un loc minunat pentru a minți în soare. Purriring este cel mai evident semn de mulțumire și puteți observa că pisica dvs. pare să aibă o expresie fericită pe fața lor atunci când vă zgâriați obrajii sau sub bărbia dreaptă. Pisicile mulțumite se vor ridica adesea în sus cu capul ținut înapoi și cozile la sfârșit. În timp ce se relaxează, de asemenea, puteți observa că ochii lor începe să închidă puțin.

  • Tristeţe

Pisicile sunt creaturi de obicei, iar o schimbare de circumstanță îi poate duce adesea să se comporte într-o manieră neobișnuită. Ar putea fi că ați mutat într-o casă nouă și ei își plâng mediul vechi. Mulți proprietari raportează, de asemenea, o schimbare a comportamentului atunci când două pisici au locuit împreună pentru o lungă perioadă de timp și unul moare. Și nu există nici o îndoială că pisicile pot suferi anxietate de separare Dacă nu li se dă dragostea și atenția că au nevoie atât de mult. Deci, luați timp să interacționați cu pisica dvs. zilnic.

  • Frica și anxietatea

Frica este un sentiment de protecție pe care toate animalele o trăiește să le țină din pericol, dar acest lucru se poate manifesta, de asemenea, ca anxietate chiar și atunci când nu pare să fie o amenințare directă la adresa bunăstării lor. De exemplu, acest lucru poate apărea în timpul unui eveniment deosebit de zgomot, cum ar fi un afișaj de artificii sau furtună. Poate chiar să fie simplă vederea lor Carrier de pisici Pe măsură ce o asociază cu excursii neplăcute la veterinar. Când pisica ta se teme, pot să-și piardă coada între picioare, elevii lor se dilau adesea, iar urechile se vor trage spre dreapta.

  • Gelozie

Este mult mai greu să spui dacă pisica ta trece sau nu prin emoții mai complexe, cum ar fi gelozia, dar unii proprietari cred că ei recunosc acest lucru în prietenul lor felin. Poate că aveți un copil tânăr care vă ia toată atenția și pisica voastră este mai puternică decât cea normală sau încearcă să se blocheze între voi doi. Sau poate că cealaltă pisică sa bucurat de a Pisica de tratament înainte de primul. Bineînțeles, semnele așa-numitelor gelozii sunt susceptibile de a se manifesta ca mânie, astfel încât să nu fie același tip de diferență ca și cu emoțiile umane.

Proprietarul cuddling pisica

Pisicile pot citi emoțiile umane?

Te-ai găsit vreodată întrebând întrebări cum ar fi pisicile să simtă tristețe sau fericire la om? Există multe dovezi care sugerează că câinii pot spune ce se întâmplă în interiorul capului nostru, dar unele studii au arătat că pisicile pot răspunde la lucruri precum indiciile faciale. Ei pot face asociații pe baza stărilor tale și ce înseamnă pentru ei, dar este mai puțin probabil ca ei să știe să te mângâie când te simți un pic albastru.

Gândurile finale

Există o mulțime de dovezi care sugerează că pisicile se simt emoții de bază, deși este foarte puțin probabil ca ei să aibă complexitatea propriei noastre. Plătind o atenție deosebită, puteți începe să citiți emoțiile de pisici și să ajustați circumstanțele în consecință. Uită-te la lor limbajul trupului, indiciile vocale și orice alte modificări ale comportamentului lor normal. De exemplu, dacă știți că pisica voastră se simte supărată, acest lucru ar trebui să fie momentul să le dea un pic mai mult spațiu. Și dacă apreciați că se simte speriate sau anxioși, puteți face tot posibilul pentru a elimina cauza problemei.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Pisicile au emoții?