Miturile comportamentului pisicilor decodificate

Pisica de castigator

Pisicile sunt una dintre cele mai populare animale de companie, dar ele sunt adesea înțelese greșit. Aceasta este, în parte, datorită numeroaselor mituri și stereotipurilor care sunt împărtășite în mod obișnuit despre pisici. Este timpul să separăm de la ficțiune prin disperarea a patru mituri comune despre pisici.

Mit: Pisicile nu pot fi instruite

Există o concepție greșită comună că pisicile nu pot fi instruiți, sau că formarea acestora este mai dificilă decât cu câinii. Ambele afirmații sunt false și pot fi dăunătoare atunci când un proprietar de pisici îl crede. Când proprietarii simt că pisicile lor nu pot fi instruiți, ei cred că problemele comportamentale ale pisicilor nu pot fi rezolvate. Acest lucru poate duce adesea la consecințe fatale pentru pisici, inclusiv eutanasia și retragerea.

Adevărul este că multe probleme de comportament feline pot fi rezolvate și sunt ușor de antrenat. Pisicile pot fi predate comportamente de fundație (vizând, atenție), comportamente de creștere pozitivă (declanșatoare de unghii, periere și manipulare) și trucuri distractive (se rostogolesc, de înaltă cinci).

Cand Formarea pisicilor, Concentrați-vă pe bine, adică, concentrați-vă asupra comportamentelor pozitive și construiți pe cei în loc de a spune unui animal ce să nu facă. Metode pozitive de instruire accelerează învățarea, deoarece animalele pot înțelege mai bine ceea ce cerem de ei în loc să le spun în mod repetat. Aceste metode ajută, de asemenea, să nu se ocupe doar de distracție atât pentru profesor, cât și pentru cursant, dar creează și cursanți entuziaști și încurajează creativitatea, împreună cu consolidarea legăturii umane a animalelor.

Folosind aventuri, adică ceva ce pisica nu-i place (eu.E. pulverizarea cu apă, șocantă, strigând, lovind), pentru a opri comportamentul nu este recomandat. Folosirea aventurilor nu învață pisica comportamentul dorit (pisica învață să aștepte până când nu sunteți în jur înainte de a vă angaja în comportament), nu comunică efectiv cu pisica dvs. ceea ce doriți, poate crește frica și anxietatea și poate provoca pisica sa se tem de voi si deteriorarea legăturii umane-animale.

10 lucruri ciudate pisica ta și de ce

Mit: Când pisica ta arată burta lor, ei întotdeauna vor să-și petreci burta

Mulți oameni văd acest lucru și o iau ca o invitație de a-ți freca burta pisicii, dar în majoritatea cazurilor nu este ceea ce vă comunică pisica când își expune abdomenul.

Pisicile uneori se rostogolesc pe spate pentru a arăta o postură defensivă. Când o pisică simte că nu poate scăpa, ea se va întoarce pe spate pentru a-și folosi mai bine ghearele și dinții împotriva unui prădător. Abdomenul pisicii este o zonă foarte vulnerabilă, deoarece deține multe organe vitale. Nu o luați personal dacă pisica voastră zgârieturi sau vă mușcă când vă freci burta.

O pisică care o pune pe spatele ei expunând abdomenul într-un cadru familiar ca acasă, poate, de asemenea, să comunice adesea că este relaxată și se simte în siguranță în mediul ei. Pisica se simte atât de confortabilă încât să se întindă pe spate și să-și expună organele vitale în loc să se uite la prădători.

În plus, pisicile pot minți pe spatele lor atunci când vor să joace. Acesta este momentul să scoateți bagheta de pene sau de kickerul lor preferat de catnip. Evitați să vă folosiți mâinile și picioarele pentru a vă juca cu pisica, deoarece vrem să-i învățăm jocul adecvat și că mâinile și picioarele nu sunt niciodată jucării pentru a ataca.

Cea mai bună abordare atunci când vă vedeți pisica care arată că abdomenul ei este să vă păstrați mâinile clare. Dacă faci PET pisica ta în timp ce abdomenul ei este expus, evitați mângâierea abdomenului și anima umerii, capul și bărbia, mângâind doar animalele de companie de câteva ori. Monitorizați limba corpului pisicii dvs. și la prima vedere a agitației sau a supra-excitare, dați-i spațiul și opriți mângâierea. Semnele comune de supra-excitare sunt răsucirea cozii și loviturile, urechile și mușchii înapoi, răsucirea pielii, părul în picioare pe corp sau coadă și un aspect fixat.

Mitul: pisoiul nu au nevoie de socializare

Contrar credinței populare, este la fel de important ca pisicile să fie socializate și instruite în mod corespunzător, deoarece sunt pentru cățeluși.

Pisicile au o perioadă de socializare în primele săptămâni de viață, căzând între 2 și 7 săptămâni de vârstă. În această perioadă, ei învață ceea ce este sigur și nesigur în mediul lor. Unii consultanți certificați de comportament CAT, spitale veterinare și adăposturi de animale oferă chiar clase de socializare Kitten, numite adesea Kitten Gradingentă.

Socializarea slabă poate duce la ascunderea de la vizitatori, temându-se de alte animale, adaptându-se lent la medii noi și simțind teamă și agresivă cu manipularea la vizitele veterinare. Aceste pisici sunt mai susceptibile de a deveni stresate și / sau înfricoșătoare și de a începe urinarea din cutie, ceea ce poate duce la deteriorarea legăturii pe animale umane și proprietarii care renunță la pisicile lor.

Cu toate acestea, pisoii bine sociali care au primit experiențe pozitive în jurul multor oameni diferiți, pisoi necunoscuți, medii și proceduri de manipulare sunt mai susceptibile de a fi ieșite, sociale și au o mai bună abilitate de coping, ceea ce va duce la o legătură mai puternică pe animale și mai puțin Probleme comportamentale. Aceste pisici sunt, de asemenea, mai multe șanse de a primi îngrijire veterinară anuală, deoarece proprietarii nu se vor teme să-și ia pisicile.

Mitul: pisicile acționează din ochi

Spre deosebire de oameni, pisicile nu acționează din plin. Antropomorfism este definită ca atribuirea caracteristicilor umane la un animal sau un obiect. Noi interpretăm în mod obișnuit sentimentele animalelor pe baza a ceea ce vedem ca limbă corporală umană și nu limbajul corpului pisicilor.

Este natural pentru ca noi să facem acest lucru pentru că vrem să ne referim la pisicile noastre și acest lucru poate contribui la crearea de obligațiuni la animale, dar poate fi, de asemenea, dăunătoare.

De exemplu, dacă un proprietar crede că pisica lor se îndreaptă spre baie în afara casetei de gunoi din ciuda, ele sunt mult mai probabil să se apropie de această problemă negativ, ceea ce va escalada problema și va afecta legătura cu pisica lor.

Dacă se adresează cauzelor reale (stres, frică, anxietate, chestiune medicală), proprietarii vor aborda problema empatice și vor primi pisica ajutorul de care au nevoie pentru a rezolva problema.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Miturile comportamentului pisicilor decodificate