Cum să opriți agresiunea între pisici

Pisicile de luptă

Dacă aveți mai mult de o pisică care trăiește sub acoperiș, este posibil să fiți familiarizați cu catfightele, cunoscută din punct de vedere tehnic ca agresiune inter-pisică. Caturile de caturi frecvente sunt frustrante pentru proprietarii de animale de companie și potențial periculoase pentru pisici, uneori chiar desenând sânge. Există pași pe care îi puteți lua pentru a calma tensiunea, dar nu este o idee bună să permiteți pisicilor să "lupte."Acest lucru se stabilește rar conflicte și, de obicei, face lucrurile mai rău.

De ce se luptă pisicile?

Pisicile prezintă de obicei starea socială cu Postarea și comunicarea "bluffing" care nu duce la răniri. Dacă se înțeleg, ei pot învăța de obicei să tolereze sau să se evite și să se evite. Cu toate acestea, acest lucru probabil nu va fi întotdeauna cazul și luptele pot izbucni.

Luptele cat-on-pisice sunt, de obicei, rezultatul agresiunii redirecționate, joacă agresiune sau agresiune frică:

  • Majoritatea timpului, luptele implică pisici intacte de același sex și se înrăutățește în timpul sezonului de împerechere-90% din cazurile de agresiune inter-pisică pot fi scăzute sau prevenite de către Spaying sau sterilizare pisici înainte de prima zi de naștere.
  • Pisica cea mai mică, adesea o pisică mai în vârstă sau mai infirmată - poate deveni o țintă care este agresată de celelalte feline. Acționând ca o victimă prin care se învârte în jur, folosind limbajul corpului supus, ascunderea și așa mai departe îi invită pe bătăuși să-și mărească blușul.
  • Schimbări în grupul social al pisicii, cum ar fi adăugarea sau plecarea unui membru, poate provoca o creștere a faptului.
  • Modificările mediului, cum ar fi moștenirea sau rearanjarea mobilierului de pisică sau a stațiilor de alimentare și a gunoiului, pot provoca lupte.
  • Orice schimbarea în rutină poate lăsa pisicile atât de stresate încât o iau unul pe celălalt.
  • Felinele ating maturitatea socială la vârsta de 2 până la 4 ani și asta este mai întâi provocați pe alții pentru statut.
  • O lipsă de spațiu predispune pisicile la disputele teritoriale. Pisicile marchează proprietatea cu obrazul, patrularea și marcarea urinei. Unele feline diabolice pot ademeni pe alții pe teritoriul lor și apoi "disciplina"Celelalte pisici pentru încălcarea. Agresia teritorială felină este notoriu greu de corectat și Marcarea comportamentului este un semn distinctiv al agresiunii potențiale. Pisicile în aer liber sunt mai agresive pe gazonul lor de acasă, iar pisica cea mai apropiată de casă câștigă de obicei disputa.
  • Pisicile folosesc vocal și comunicarea silențioasă pentru a-și ridica statutul în ochii celorlalte feline. Se provoacă reciproc cu States, Poziția corpului cu fața în față, saste, mârâie, comportament de montare, mușcături NAPE sau prin blocarea accesului la alimente, joacă sau atenție. Unele pisici dominante folosesc Comportamentul "grooming" și linge energic o altă pisică pentru a face să se îndepărteze.

Cum să opriți agresiunea

În cazul în care casa dvs. este locul de descărcări frecvente, este important să faceți tot posibilul pentru a opri - nu numai pentru sănătatea pisicilor dvs., ci și pentru bunăstarea proprie. Acest lucru nu este o condiționare de procesare overnightă-comportamentală poate dura luni. Stick cu el, dar, de asemenea, să-și dea seama că unele pisici nu se pot înțelege niciodată.

  1. Adăugarea mai multor spațiu teritorial poate preveni ca pisicile să aibă astfel încât să se ascundă, să se ascundă și să percepe zonele în care luptele pot izbucni. Creșterea numărului de jucării, copacii de pisici, cutiile de gunoi și stațiile de hrănire reduse concurența pentru resurse.
  2. Luați în considerare o electronică pisica usa care poate fi deschisă numai de pisica victimă colată. Acest lucru permite pisicii pasive să acceseze întreaga casă în timp ce are o zonă sigură în care agresorul nu poate urma. Ușile se deschid cu o "cheie" magnetică în interiorul acestor gulere și pot fi achiziționate la magazinele de animale de companie sau online.
  3. Evitați recompensarea comportamentului slab. Oferind alimente sau atenție la Pisica agresivă poate calma furia pe termen scurt, dar aceasta recompensează bully. În schimb, prinde agresorul înainte de a deveni hissy. Redirecționați comportamentul său cu un Jucărie interactivă, cum ar fi un fascicul de lanternă, să-l ademeniți în joc.
  4. Dacă jucăria nu funcționează, întrerupeți comportamentul rău cu un aerosol Hiss. Odată ce pisica agresivă merge departe și este calmă, consolidați comportamentul său bun cu un tratament dorit, jucărie sau atenție.
  5. Du-te înapoi la elementele de bază. Tratați pisicile agresive ca și cum ar fi introducându-le pentru prima dată. Dați pisicii pasive alegerea locațiilor din casă, sechestrează pisica agresivă și apoi face introducerea.
  6. Vorbiți cu un comportaist veterinar certificat de bord pentru a vedea ce fel de terapie profesională poate fi de ajutor. Anumite medicamente pot controla comportamentul agresiv în pisica bully, în timp ce diminuează posturarea defensivă și vocalizarea pisicii amenințate. În timp ce nu este un tratament, medicamentele pot fi un instrument care permite o formare continuă să funcționeze mai eficient.
  7. Utilizați situații controlate la expuneți pisicile unul altuia. Purtătorii de pisici sau un ham și o leșie folosită într-un hol sau o cameră mare pot fi de ajutor.
  8. În timpul întâlnirilor controlate, hrăniți pisicile gustoase sau angajați în joc, astfel încât să învețe să se asocieze reciproc cu recompense distractive, pozitive.
  9. Încercați feromoni pentru a reduce tensiunile. Magazinele de animale de companie vinde produse care imită mirosul natural de pisică (oamenii nu pot mirosi) și poate reduce semnificativ stresul. Difuzoarele sunt mai eficiente decât spray-urile.
  10. Creați cel puțin o stație de alimentare și o cutie de gunoi pe pisică. Dacă aveți resursele, adăugarea unui set suplimentar este chiar mai bună.

Când toate tacticile nu au reușit să oprească două pisici interioare din luptă, o pisică poate fi necesară plasată într-o casă nouă sau segregată permanent de la cealaltă. Nu considerați că renunță - face ca viața să fie mai bună pentru pisicile tale și să se asigure că sunt fericiți indiferent unde trăiesc.

Cum să spargi o catfight

Când pisicile tale sunt agresive unul față de celălalt, este probabil că o luptă se va izbucni la un moment dat. Pentru a evita escaladarea crawlinului, rezistă tentației de ao sparge fizic. Vei ajunge doar sângeros și zgâriat și poate pierde încrederea unuia (sau ambele) a pisicilor tale.

Distragerea este o abordare mai bună a opririi unui Squabble între pisici. Zgomotele puternice pot face trucul, dar numai dacă nu vă opriți, așa că nu sunteți văzut ca un al treilea agresor în luptă. Încercați să vă bateți mâinile, lovindu-vă pe o oală sau aruncând un obiect moale, ca o pernă lângă pisici. Dacă este înspăimântător și distrag atenția, este foarte probabil că veți vedea că pisicile alergând să se ascundă.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.

Uita-te acum: Care este pisica ta spunând?

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să opriți agresiunea între pisici