Explorați sursele personalității pisicii dvs

Kitty pisică jucăușă

Pisica ta este probabil să aibă o personalitate de bază, dar arată maniere diferite de la o zi la alta. Dacă doriți să înțelegeți mai bine ceea ce face ca pisica dvs., luați în considerare acești factori care influențează personalitățile.

Genetica și personalitatea pisicilor

Este posibilă numai cunoașterea completă a geneticii Pisici cu rasă pură. Diferitele rase de pisică au fost în jur suficient de lungă încât caracteristicile lor distinctive, cum ar fi tipul corpului și personalitățile, sunt destul de consistente. Deoarece crescătorii de pisici au depus eforturi pentru a se reproduce la tip, culorile din rase au fost, de asemenea, coerente, potrivit standardelor de rasă. Este un interesant deoparte că culorile din pisici purta uneori trăsături de personalitate.

Personalitățile dintr-o anumită rasă rămân destul de consecvente, alți factori deoparte. De exemplu, Asociația Cat Fanciers Profilul Persian Cat descrie personalitatea sa ca fiind "dulce", "blând" și au nevoie de "o atmosferă de securitate și seninătate."

Factori de mediu

De la marea majoritate a pisicile de companie sunt de la Restitoare interne sau mixte Varietatea, mediul este singurul factor cel mai important din spatele personalităților lor. Singurul factor de mediu cel mai important pentru pisici în casa lor este "Care este starea de spirit generală a casei?"O casă în care interacțiunea membrilor familiei umane este în mod normal pe un chilou, fie că este liniștită și armonioasă sau zgomotoasă și fericită, este cea mai de dorit atmosferă pentru pisici.

Unul dintre lucrurile pisicile urăsc cel mai mult este schimbarea de orice fel și care include schimbări în atitudini de la o zi la alta. Dacă oamenii sunt fericiți și activi un minut, moody și îndepărtați următorul, și poate argumentând cu voce tare, pisicile vor reflecta aceste schimbări în funcție de propriile lor personalități. O pisică timidă, retrasă se poate ascunde sub pat de zile. O pisică în mod normal activă poate brusc Întoarceți-vă casa preferată a lui Feline- de o variație a Agresivitate redirecționată Sindrom.

Exemple de modificări care pot afecta pisica dvs. includ:

Dimpotrivă, în cazul în care membrii familiei umane sunt în cea mai mare parte a unui chilou, deși nu este o garanție automată a păcii în cadrul populației de pisică, pisicile se vor simți liber să interacționeze în funcție de propriile temperamente ale acestora.

Pisicile sunt creaturi fastidioase și nu tolerează Dulapuri de gunoi murdare sau alimente rasfatate. Unitate este un lucru, dar o casă murdară, stinky este în întregime un altul. În acel fel de atmosferă, majoritatea pisicilor s-ar retrage, deprimați și probabil bolnavi fizic. Pe de altă parte, o casă curată (nu neapărat ordonată), cu mancare nutritiva, apă răcoroasă, clară, jucării și zgârierea posturilor, pune bazele pentru pisici fericite, toate celelalte lucruri fiind egale.

Istorie

Istoria pisicii joacă un rol important în personalitatea sa, precum și în comportament. Cu cele mai multe pisici pure obținute de la o cadere, un pedigree complet care se întoarce mai multe generații va face parte din prețul de cumpărare. Istoria nu este doar o pedigree, deși ... cu siguranță, a Pisica pură achiziționat de la A Bursa de curte (Kitten Mill) va avea o personalitate mult diferită de o pisică ridicată "Underfoot" într-o casă de crescător de renume.

Cu pisicile domestice, Mulți dintre aceștia au fost găsiți pe stradă sau adoptați de la adăposturi de animale, adesea foarte puțin este cunoscut de istoria pisicii. O pisică ar fi putut fi într-o situație abuzivă. Poate că a fost iubit de cineva din familia sa anterioară, dar altcineva a decis să ia un câine, iar pisica a trebuit să meargă. Sau, proprietarii anteriori ar fi putut fi evacuați sau aveau casa lor închisă de către creditor. În aceste cazuri, nu este neobișnuit pentru ei pur și simplu să lase pisica în urmă sau să-l ducă la adăpost.

Orice combinație a factorilor de mai sus va avea un efect asupra diferitelor trăsături de personalitate ale pisicilor într-o anumită casă. O pisică care a fost abuzată într-o casă anterioară va necesita probabil îngrijirea specială, dar poate deveni în cele din urmă o pisică bine rotunjită, cu o personalitate dulce, iubitoare. Dacă el este aruncat într-o atmosferă dezorganizată, disfuncțională sau într-o casă cu numeroși factori de stres, el poate fi întotdeauna o "pisică franceză."

Ierarhia între pisici

Majoritatea gospodăriilor multi-pisice au o ordine de patch-uri, care se pot schimba din timp în timp și chiar zi de zi.

  • Cat alfa: Pisicile alfa își exercită dominația față de celelalte pisici din gospodărie. Acest lucru poate duce la întâlniri agresive atunci când o altă pisică este o amenințare la adresa dominanței sale. Pisica poate prezenta șuierătoare și înghițite sau un atac din out-and-out. Pisicile Alpha încearcă, de asemenea, să-și exercite dominația față de oamenii lor, care este o situație dificilă. În timp ce nu doriți să fiți un bully, nici nu puteți permite unei pisici să vă înflorească. Eliminarea privilegiilor este o tehnică bună de antrenament aici (un privilegiu fiind compania noastră.) Învață pisicile cauze și efect, e.G., "M-ai muscati cand te dau si tu nu mai primesti animale de companie azi," sau, "incerci sa portiti vasul de alimente - te blochezi pana cand celelalte pisici au mâncat."
  • Pisica beta: De obicei, al doilea în linie la pisica alfa este pisica beta, deși acest lucru nu înseamnă neapărat ca pisica beta aspiră să fie alfa. Când pisica alfa este în afara camerei, pisicile beta pot încerca să stabilească dominanța secundară.

Îi poți da vreodată să le dai vreodată?

Pisicile sunt adesea enigme, prezentând prima trăsătură de personalitate, apoi altul. Cu oamenii, am putea numi acest tip de trăsătură comportamentală "Moodiness."Există doar trei lucruri despre ele care pot fi spuse pentru anumite:

  1. Nu le veți înțelege niciodată pe deplin.
  2. Ele sunt o sursă rară de iubire necondiționată, ceva ce oamenii doresc.
  3. Viața ta ar fi goală și plictisitoare fără ei.

Uita-te acum: Care este pisica ta spunând?

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Explorați sursele personalității pisicii dvs