Cum să socializați o pisică adultă

Ginger pisica domestica in soare

Poate fi dificil să inviți o nouă pisică adultă în casa dvs. Dacă adoptați o pisică mai mare, este posibil să nu știți exact ce fel de tratament pe care pisica a experimentat-o ​​în mâinile foștilor proprietari.

Dacă amestecați gospodăriile iubitoare de pisici, pisicile multiple va trebui să-și dea seama de o "ordine" și să decidă dacă noii lor familie sunt prieteni sau concurenți. Din fericire, majoritatea pisicilor adulți pot să-și dea seama cum să trăiască împreună - și mulți, în timp, devin prieteni.

Ce se așteaptă la socializarea pisicilor

Este un comportament normal de pisică pentru a fi precaut de ceva nou. De fapt, o pisică va rămâne în mod automat o distanță sănătoasă de oricine cu care nu a avut o experiență pozitivă. Kittens, Până la aproximativ 7 săptămâni, sunt, de obicei, destul de deschise oamenilor și experiențelor noi, dar după aceea, este nevoie de timp și răbdare pentru ca o pisică să învețe să accepte schimbarea.

Ai rabdare

Unele pisici (la fel ca oamenii) sunt pur și simplu născuți mai puțin sociali decât alții. Unele pisici sunt perfect satisfăcute fiind aproape de oameni, dar preferă să nu fie atins, ridicată sau manipulată. Asta inseamna ca, indiferent de ceea ce faci, s-ar putea sa inci cu o pisica care nu va sta in poala ta.

Dacă pisica dvs. este nouă în gospodăria dvs., începeți să interacționați încet. Dacă există și alte pisici în casă, introduceți-le treptat, oferind atât animale de companie noi, cât și cele mai vechi cu opțiuni pentru apropierea sau scăderea cu ușurință.

Permiteți ca pisica să se apropie

Dacă pisica ta rulează când mutați (de obicei un semn de anxietate), găsiți un loc unde să fiți staționari și să-l invitați să vină la dvs.

Oferta de ofertă

Folosește Tratamente / alimente că îi place și o face să merite în timp ce trebuie să fie aproape. Începeți prin aruncarea de tidbiții la o anumită distanță, astfel încât să știe că vin de la dvs. dar nu trebuie să vină prea aproape. De-a lungul timpului, ceva simplu îl poate atrage să se apropie și să fie mai dispus să interacționeze.

Ia în considerare stresul

Este stresant să fie plasat într-o nouă situație cu oameni noi și noi relații. În unele cazuri, o nouă pisică poate fi ținta agresiunii din partea pisicilor rezidente, făcându-l greu pentru newbie să arate afecțiunea proprietarilor săi. Stresul poate afecta, de asemenea, apetitul pisicii, starea de spirit și modelele de somn.

Dacă puteți identifica și scoateți stresorul sau modificați comportamentul celuilalt, pisica mai agresivă, este posibil să fiți în stare să convingeți noul venit să vă relaxați și să vă simțiți mai mult acasă.

Probleme și proiectare

Frica de pisici și comportamentul antisocial poate fi cauzat de mulți factori diferiți.

Chiar și pisicile sănătoase pot fi timide atunci când se află într-un mediu nou sau se confruntă cu noi animale care își vor împărtăși spațiul. Când pisicile nu se simt bine, instinctul lor este să găsească un colț liniștit, ascuns și să stai departe de oameni și de alte animale.

O pisică stabilită poate urina în afara casetei de gunoi pentru a "marca" teritoriul său când sosește un nou venit. Dacă acest lucru este cazul, poate doriți să furnizați cutii separate pentru fiecare pisică. Poate părea un pic de overkill, dar dacă ține pisicile fericite, merită să merite.

Dacă animalul dvs. de companie nu a fost la veterinar în ultima vreme sau afișează un comportament neobișnuit de antisocial, este o idee bună să fiți sigur că nu există o problemă de sănătate care să abordeze.

Veți cunoaște că eforturile dvs. de socializare au avut succes dacă pisicile voastre se întâlnesc reciproc fără sărăcie și să mărească. Unele pisici se pot așeza și se pot îngriji reciproc, cum ar fi prieteni vechi, dar fiți reali cu așteptările dvs. Atâta timp cât blana nu zboară, ia în considerare o victorie.

Greșeli comune

Când încearcă să socializeze o nouă pisică într-un mediu existent, unii proprietari bine înțeleși merg prea departe într-o direcție - fie supra-lăudând și codifică noua sosire, sau tratând pisica stabilită cu mănuși de copil, fretting despre cum vor ajunge împreună cu noua pisică.

Nu este ușor să găsiți echilibrul, dar dacă aveți o pisică care acționează gelos, sunt șanse, neglijați-o în favoarea celuilalt. În timp ce trebuie să lucrați pentru a ajuta noua pisică să se aclimatizeze, asigurați-vă că ați lăsat-o deoparte unu-la un moment dat cu colegul dvs. de tip feline. Poate că oferă un tratament special, sau oferind blană o periaj în timp ce oferă laudă.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să socializați o pisică adultă