Cum să opriți agresivitatea în pisici

Pisica domestică

Iubitorii de pisici solicită frecvent ajutor în oprire comportament agresiv în pisicile lor - dar există multe tipuri de agresiune, iar un program de o singură dimensiune nu funcționează.

Din Mai multe tipuri de agresiune pisică, nici unul confuză, frustrări și înspăimântătoare Majoritatea proprietarilor la fel de mult ca agresivitatea, de asemenea, numiți Agresiune legată de statut. Pisica cere pentru atenție și iubește mângâierea, dar apoi vă mușcă după doar câteva lovituri.

Aceste pisici folosesc mușcătura "lăsați-mă singură" pentru a opri interacțiunile, cum ar fi mângâierea, ridicându-se sau abordați sau mișcați dintr-un bulet. Este un comportament foarte comun în pisici, dar puteți lucra cu animalul dvs. de companie pentru ao opri.

De ce pisica ta este agresivă în timpul pescuitului?

Spre deosebire de câini, pisicile au adesea o toleranță scăzută pentru a fi mângâie și pot deveni suprasolicitați rapid. Durata timpului este necesar pentru a merge la plăcere de la inconfortabil, variază de la pisică. Dar când ajunge la acel punct, pisica reacționează aproape ca și cum ar fi rănit sau este în durere. Bevioriștii animalelor se referă la acest lucru Agresiune indusă de mângâiere.

Agresivitatea atrăgătoare pare cea mai frecventă la pisicile tinere, energice luate devreme de la gunoiul lor și lăsate singuri pentru perioade lungi de timp în timpul zilei.

Smacking pisica poate face agresiunea mai rău, deoarece majoritatea pisicilor văd corecția fizică ca o provocare și poate deveni și mai agresivă în timpul sesiunilor ulterioare.

Agresiunea de agresiune poate fi explozivă și periculoasă, în special pentru copiii mici. Învață să identificați și să evitați situațiile care ar putea duce la acest comportament.

Exclude cauzele medicale

Există câteva afecțiuni medicale care pot provoca o pisică să devină agresivă și ar trebui să regleți aceste lucruri înainte de a încerca să modificați comportamentul animalului. Aveți verificarea medicului veterinar pentru semne de artrită, un prejudiciu, sau Probleme dentare pentru a vă asigura că nu este nici o durere fizică care cauzează pisica dvs. să respingă agresiv mângâierea.

Semne comune

Comunicarea CAT variază într-o oarecare măsură în rândul pisicilor, la fel cum discursul uman poate include accente diferite sau colocvialisme. Dar limbajul trupului oferă indicii cu privire la ceea ce intenționează ca pisica dvs. să facă:

  • O coadă activă și urechile rătăcite indică un atac venitor.
  • Dilatarea bruscă a elevilor pisicilor indică excitat.
  • Creșterea ritmului cardiac (pe care îl puteți simți dacă pisica în poala ta) indică faptul că pisica este în alertă.
  • Purrs că tranziția la mârâile mici avertizează să vă retrageți.
  • Ripling pielea pe spate sugerează agravare sau iritare.
  • Orice semn sau combinație de semne înseamnă zgârierea sau mușcarea este iminentă.

Prevenirea

Atâta timp cât munca de mușcătură și zgâriere, pisica dvs. va continua să le folosească pentru a controla interacțiunea. Face aceste comportamente inutile prin evitarea situațiilor care le solicită și / sau gestionează circumstanțele astfel încât pisica să nu primească niciodată o șansă Bite sau să-și pună ghearele.

Fiți consistenți, totuși, și practică dragostea dură. Dacă renunți înainte de a stabili regulile de bază pentru mângâiere și agresiune, este posibil să trebuiască să porniți Condiții de condiționare de la prima pătrată.

Și amintiți-vă, obiceiurile proaste de animale de companie se înrăutățesc adesea chiar înainte de a pleca, deoarece pisica dvs. încearcă mai greu să obțină comportamentul de succes de succes pentru a lucra din nou. Beoniștii numesc acest lucru Extincția a izbucnit, și când se întâmplă, înseamnă că ești pe drumul cel bun.

Pragul de mângâiere

Pisicile acceptă îngrijirea de la alte pisici de pe cap și gât. Dar corpul total al corpului se aplică un om se poate simți inacceptabil și face ca pisica să fie neliniștită sau incomodă. Este acest sentiment de neliniște care stimulează mușcătura.

Limitați-vă mângâierea la capul pisicii sau pe spatele gâtului. Apoi identificați pragul de petting. Cu alte cuvinte, numărați numărul de lovituri pe care pisica dvs. le permite înainte de agresarea - acordați o atenție deosebită limbajului corpului, astfel încât să vă puteți opri în fața mușcăturii pisicii.

Poate fi trei lovituri, cinci sau mai multe. Odată ce ați identificat limita, opriți-vă înaintea atacurilor de pisică, astfel încât tu Controlați interacțiunea. Aceasta este cheia de a inversa acest comportament: lăsând pisica să știe că sunteți responsabil de situație.

Când ajungeți la pragul de mângâiere, dacă pisica stați în poala ta, nu-l împingeți sau se poate ghemui în încercarea de a-ți ataca mâinile. Pentru a termina mângâierea, pur și simplu ridicați-vă și scoateți pisica fără să o atingeți. Nu interacționați cu pisica, care poate plânge să vă atragă atenția. Alte pisici din această situație pot pur și simplu să fugă și să smulse.

Utilizați armarea pozitivă

Scopul în aceste situații este de a învăța pisica că toate lucrurile bune din viață (joc, mâncare, atenție) trebuie să fie câștigate și că numiți fotografii. Apoi, recompensele și resursele pot fi folosite pentru a motiva pisica să răspundă corect.

De exemplu, învață pisica să "vină" folosind diniurtime în avantajul dvs.

Înainte ca pisica să devină castronul alimentar, spuneți "Vino" într-o voce veselă și puternică și apoi porniți deschizatorul, scuturați sacul de Kibble sau ridicați tratați jar. Pisica ta a învățat deja aceste indicii și la ce oră să fugi la castron, așa că tocmai o învață să asocieze comanda HEM cu acțiunea. Când pisica se supune, recompensați-o cu tratamentul sau castronul alimentelor.

De asemenea, puteți să vă antrenați pisica prin împerecherea recompenselor de alimente cu un clicker care face un zgomot. În cele din urmă, pisica dvs. va începe să se gândească la clocker ca recompensă și tratamente nu mai pot fi necesare.

Utilizați un tratament sau jucărie pentru a atrage mobilierul dvs. de pe loc sau în afara drumului, în loc să împingeți sau să-l ridicați, ceea ce vă pune mâinile în zona de grevă. Spuneți "mișcați" și aruncați tratamentul pe podea sau atrageți pisica cu o pene.

Dacă pisica este în scaunul tău, sfat sau o scutură pentru a obține pisica să plece singur. În cele din urmă, trebuie doar să spui cuvântul mișcare și oferă un gest măturat pentru ca pisica să se supună - și ați evitat o întâlnire care altfel ar putea duce la o mușcătură.

Desensibilizare

În cele din urmă, dacă doriți, puteți desensiiza pisica și să vă îmbunătățiți toleranța la mângâiere. Dacă permiteți trei lovituri înainte ca urechile sale și stresul semnalului coada, adăugați încă un accident vascular cerebral, asociat cu o recompensă, cum ar fi clocker - apoi opriți și dați pisica de pe poală înainte de a putea mușca. Adăugând un accident vascular cerebral în fiecare săptămână, în timp puteți crește pragul său, evitând dinții.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.

Uita-te acum: Care este pisica ta spunând?

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să opriți agresivitatea în pisici