Vacanță și separare anxietate în pisici

Femeie sărută o pisică portocalie

Vacanțele sunt destinate să fie distractive pentru oameni, dar din cauza schimbării de rutină, pot, din păcate, să sublinieze multe pisici și să ducă la probleme de comportament și anxietate de separare. Probleme de comportament CAT pot apărea în timpul absenței proprietarului, în timp ce sunt transportate sau chiar la întoarcerea proprietarului. În timp ce unele pisici sunt de călătorie fine, rămânând în hoteluri sau fiind îmbarcați într-o canisa, majoritatea pisicilor sunt mai bine atunci când stau în propria casă cu un Sitter Pet. Acest lucru, desigur, nu este întotdeauna posibil, dar din fericire pot fi luați niște pași pentru a diminua stresul pisicii dvs. și probabilitatea unor probleme de comportament la timpul de vacanță.

Schimbări în mediul pisicii tale

Pisicile adoră rutina și se dezvoltă pe ea până la punctul în care schimbarea a ceva poate cauza să devină accentuat. Când proprietarii de pisici merg într-o vacanță, o mulțime de lucruri se schimbă pentru animalele lor de companie, inclusiv absența proprietarilor lor, diferite timpuri de hrană, mai puțină atenție, oameni noi și uneori medii noi dacă sunt îmbarcați.

Acesta poate lua pisica ta oriunde de la cinci zile la două săptămâni pentru a ajusta și a accepta o nouă rutină (uneori chiar mai lungă). Luați în considerare cât timp este nevoie de câteva pisici pentru a accepta Pisici noi în casele lor sau să se adapteze la o casă nouă. Ambele situații demonstrează cât de multe pisici inflexibile sunt potențial. Un străin, cum ar fi un sitter de companie, care nu aderă la rutină, adaugă și stres la viața pisicii tale. Doar despre momentul în care pisica dvs. devine obișnuită cu noua rutină cu Sitterul de companie pe care îl întoarceți din vacanță și schimbați din nou rutina zilnică din nou. De asemenea, nu mai mirosi familiarizat pisicii tale, deoarece nu au reușit să-și reîmprospătați marcajele de frecare în timp ce erați departe. Ca rezultat, unele pisici se ascund, devin defensive sau prezintă comportamente nedorite.

Urinând în afara casetei

Una dintre cele mai frecvente probleme de comportament observate la pisici atunci când se produce o schimbare în gospodărie este eliminarea inadecvată, în special urinare în afara cutiei de gunoi. Pisicile pot acționa cu agresiune sau se înfruntă față de Siturile de companie pe care nu le cunosc sau în medii noi, cum ar fi facilitățile de îmbarcare. Aceste emoții le pot determina să urineze în afara lor cos de gunoi În timp ce încearcă să ne spună că sunt speriat, stresați, etc. Din moment ce pisicile ca mirosul ei înșiși, marcajul de urină îi ajută să-i calmeze prin răspândirea mirosului pe elementele care mirosesc ca proprietarul lor. Urina este o provocare pentru a elimina din articole cum ar fi mobilierul, covoarele și saltelele, deci este frustrant pentru ca oamenii să se ocupe și să curețe.

Scratching excesiv în pisici

În plus față de urinarea nedorită, pisicile pot începe, de asemenea zgârierea lucrurilor mai mult dacă Sunt supărați sau stresate. Zgârierea este un comportament natural și este folosit pentru a menține sănătatea ghearelor lor și pentru a-și marca teritoriul. Dar acest comportament poate crește în timpul stresului pentru pisica ta.

Ascunderea comportamentului în pisici

Lucrurile noi sperând adesea pisici și dacă pisica voastră este speriată, se vor ascunde. Ascunderea de la Sitterul de companie, la o instalație de îmbarcare, și chiar și atunci când vă întoarceți acasă se datorează ca pisica voastră să fie speriată de situație.

Atacând comportamentul la pisici

O pisică speriată sau stresată poate se blochează agresiv sau defensiv. Acest lucru este uneori văzut în niveluri extreme de stres de pisici care se află într-o nouă situație sau mediu. Swatting, Hissing, Lunging și Micking pot fi toate semne de frică și stres în pisici.

Vacanta si scaderea stresului in pisicile

Dacă pisica dvs. stau acasă în timp ce mergeți în vacanță, cereți-i lui Sitter să le întâlnească cât mai multe ori posibil, cu mult înainte de absența voastră. Sitterul de companie ar trebui să ofere tratamente preferate la pisica dvs. sau să se joace cu ei și la favoritul lor jucării. Acest lucru vă va ajuta pisica dvs. să asocieze Sitterul de companie cu ceva pozitiv și plăcut. Dacă pisica voastră dorește să fugă, să le lase. Nu le limitează pentru a forța o întâlnire și salută.

Adu-ți valiza cu cel puțin o săptămână în avans, astfel încât pisica ta să se obișnuiască cu ea. Aruncați în tratamente sau jucării, deci este o asociere pozitivă pentru pisică ori de câte ori vă văd bagajele. Acest lucru merge, de asemenea, pentru transportatorul dvs. de pisici, dacă aveți nevoie să vă transportați pisica.

Scrieți-vă rutina zilnică și cereți-i lui Sitter să-l urmeze. Mâncărurile, joacă, îngrijirea, interacțiunile de ședere și alte criterii importante specifice pentru pisici ar trebui să fie urmate cât mai aproape posibil pentru a minimiza stresul pentru pisica ta. Dacă știți, rutina se va schimba în timp ce ați plecat, implementați unele dintre aceste schimbări cu câteva zile înainte de plecare, astfel încât pisica a început deja tranziția fără stresul ulterior al absenței dvs.

Lăsați în urmă un element parfumat, cum ar fi un tricou pe care l-ați purtat, dar nu spălat, pentru pisica voastră. Lăsând acest lucru în patul pisicii vă poate ajuta pisica să se simtă mângâiată. Unele pisici apreciază, de asemenea, vocea / mesajul dvs. înregistrat pentru a fi jucat în timp ce ați plecat, dar alții devin supărați, deci testați acest lucru înainte de a vă lăsa să vedeți dacă ar putea ajuta.

Înainte de a pleca, aveți fiecare membru al familiei că pisica dvs. iubește alege o pereche de șosete din dulapul lor. Frecați șosetele peste tot pisica și sigilați fiecare pereche într-o baghetă de plastic separată. Când vă întoarceți din vacanță, alunecați pe șosetele de pisică, astfel încât să purtați o dată identificarea semnăturii pisicii că "sunteți familia."

Dacă vă veți îmbogăți pisica, asigurați-vă că aduceți unele dintre lucrurile lor preferate și articole care miroșesc ca tine împreună cu ei în instalație. Încercați să aveți facilitatea să adere la programul dvs. normal de hrănire și să jucați timpi dacă le oferă. Spuneți personalului despre ceea ce îi place pisica dvs. sau unde le place să fie animale de companie și dacă trebuie să vă transportați pisica, asigurați-vă că faceți acest lucru într-un purtător acoperit cu un prosop. Păstrați-le calm în mașină, jucând muzică moale și stabilizând purtătorul cu o centură de siguranță sau pe podeaua vehiculului. De asemenea, puteți pune niște tratamente sau alimente preferate în transportator.

Medicamente, suplimente nutritive și feromoni sunt, de asemenea, considerații pentru pisici cu stres și anxietate. Multe dintre aceste elemente ar trebui să fie inițiate înainte de a pleca în vacanță și pot fi foarte utile.

Uita-te acum: Dacă pisica ta ar putea scrie text, ar spune asta

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Vacanță și separare anxietate în pisici