Cum să vă antrenați pisica să fie mai puțin anxioasă

Cum de a reduce anxietatea în pisici

Caturile tipice de pisici anxioase, urină în mod necorespunzător, crește zgârierea, și / sau vocalizează excesiv. Unele pisici sunt în mod natural anxietate, în timp ce altele pot simți brusc anxietatea datorită unei cauze fundamentale.

Anxietatea la pisici poate apărea din multe probleme diferite. Veterinarii și specialiștii de comportament privesc sănătatea fizică și emoțională a pisicii, precum și trăsăturile de instinct pentru a vă ajuta să aflați ce se întâmplă și găsiți soluții. Puteți aplica H.I.S.S. Test (sănătate, instinct, stres și simptome) pentru a discuta și a afla căi de a reduce anxietatea felinei dvs.

Avertizare

Până la 70% dintre proprietari au raportat că pisicile lor au lupte ocazionale. Dacă acesta este cazul în casa dvs., încercați să plasați un guler goală pe pisica agresorului (e). Acest lucru va oferi victima avertizarea, astfel încât pisicile să poată evita întâlnirile.

Verificați cauzele de sănătate și comportament

Pisicile care nu se simt bune pot reacționa cu comportamentul anxios. Kitties au evoluat pentru a fi "mari pretendenți" și nu au lăsat niciodată că se simt rău. Pisicile stoice cu dureri ascunse arată doar semne subtile, dacă este deloc. O laba rănită poate să nu provoace o limbă, ci îi solicită ca pisica să se ascundă sau să devină agățată, de exemplu. Rezolvarea unei probleme de sănătate subiacente ameliorează adesea comportamente anxioase.

Pentru o pisică, necunoscutul este egal cu pericol. Pisicile sălbatice care nu au reușit să onoreze acest adevăr au fost scoase din piscina genetică, în timp ce "pisici prudenți" au supraviețuit să se reproducă și au trecut această "gena de prudență" generațiilor viitoare. Fiind prudentă și ascundere sunt instincte de supraviețuire, astfel încât pisica ta poate fi în mod natural un pic mai anxios decât alții.

Reduce stresul

Stresul este una dintre cauzele majore ale anxietății și una cu care aveți un anumit nivel de control asupra. Cum reacționează pisicile la stres depinde foarte mult de personalitatea lor, cât de bine au fost socializați ca pisoi și chiar genetica. Un anumit procent de pisici (și câini și oameni și alți critters) pur și simplu născut predispus să fie "mai nervos."

Orice are potențialul de a crește stresul și anxietatea, dar mediul pisicii se situează în partea de sus a listei. Stresorii de mediu includ condițiile aglomerate, clima, disponibilitatea resurselor și în special de viață și concurente cu alte pisici.

Pentru a adresa stresorilor de mediu, încercați să creați o CAT consideră mediul-Asta este, o mulțime de resurse feline care oferă puncte de vânzare sănătoase pentru comportamente normale și tipice de pisici. Odată ce vă dați seama ce pisici fac de cele mai multe ori, puteți face aceste activități și mai agreabile, ceea ce reduce potențialul stres și anxietate.

Asigura un copac de pisici

Pisicile preferă să se ascundă în locuri întunecate în care nu pot fi văzute cu ușurință. Ei, de asemenea, ca locurile inaccesibile în care nu pot fi atinse și pot apăra cel mai ușor. Pisicile încrezătoare caută adesea locuri mari de odihnă, în timp ce anxiștii pot recurge la nivelul solului. Favoritele includ sub pat sau alte mobilier low-to-la-sol, subsoluri, sub scări, în dulapuri sau cutii interioare sau grămezi de aglomerație.

Din moment ce pisicile petrec 62% din timpul lor de dormit sau odihnă, puteți ajuta o pisică anxioasă oferindu-le Pisica de pisică ideală. Oferiți o varietate de oportunități de perching în întreaga casă pentru a reduce argumentele privind proprietatea în gospodăriile multi-pisică. Pisicile au tendința de a se întinde și zgâria la trezire, astfel încât punerea obiectelor de zgârieturi lângă spoturile de odihnă pot face ca Kitty să fie mai confortabilă, de asemenea.

Combinați alimentele și distracția

Pisicile petrec 17% din timpul lor, fie că vânează sau mănâncă. Puteți aborda ambele folosind jucăriile de puzzle alimentare, fie prin crearea unei "vânătoare de comori" cu porțiuni mici pe mâncăruri așezate în jurul casei. Redarea și explorarea imobilizărilor de vânătoare și pot reduce stresul și anxietatea. Jucării de casă Motivați pisicile să exploreze, iar jucăriile rotative măresc noutatea și interesul.

Îmbunătățiți experiența cutiei de gunoi

Pisicile anxioase urinează în afara casetei, fie cu urină pulverizată împotriva suprafețelor verticale, fie prin ghemuire la suprafețe plate umede. Acest lucru are cel mai frecvent aspecte teritoriale / marcaje, cu pisica folosind mirosul de a identifica proprietatea "deținută", avertizează alte animale sau de confort de sine cu mirosul familiar al pisicii. Obiectivele comune pentru urină includ proprietatea importantă pentru pisică: obiecte parfumate de proprietar, cum ar fi patul, în apropierea ferestrelor sau alte aspecte (unde văd pisici rătăcite) sau pe ușile (unde aud sau miroase pisici rătăcite).

Pentru a preveni o mulțime de acest comportament, oferiți cele mai bune cutii de gunoi posibil și locuiți pe parcursul casei într-o varietate de locații în loc de a fi grupate într-o singură zonă. Regula One-Plus-One (o casetă per pisică plus una) reduce anxietatea, deoarece pisicile nu trebuie să le împărtășească.

Este, de asemenea, important să păstrați toate casetele de gunoi curate. O cutie murdară va descuraja eliminarea corectă și poate provoca sau spori sentimentele anxioase.

Oferă o ameliorare a anxietății naturale

O altă opțiune este de a folosi remedii de miros și natural pentru a ușura unele dintre anxietatea pisicilor. Feliway este o alegere populară care vine în butelii de difuzor sau pulverizare. Este o feromă facială fină sintetică care ajută la ușurarea tensiunii legate de stresul teritorial și de mediu.

Remedierea remedorării sau una dintre celelalte remedii mai specifice de flori BACH, pot fi deosebit de utile pentru pisicile anxioase. Există una special concepută pentru animale de companie, care pot fi găsite în multe magazine de companie.

Fiți atenți la unele produse de aromoterapie, mai ales dacă nu sunt specifice animalelor. Un numar de Uleiurile esențiale sunt potențial toxice pentru pisici. Acestea pot provoca probleme de sănătate - unele dintre ele sunt foarte grave - și care pot crește anxietatea pisicii.

Probleme și comportamente de probă

Pisicile nu se pot ajusta imediat la Orice modificări faceți, deci aveți răbdare. Dacă ați eliminat preocupările potențiale de sănătate, faceți tot posibilul pentru a vă face ca mediul pisicii să fie cât mai calm și mai important posibil. Dacă un lucru nu pare să lucreze, adăugați o altă sugestii și vedeți cum reacționează pisica la combinație.

În același timp, amintiți-vă că schimbarea poate Stresați o pisică. Încercați să nu faceți prea multe schimbări dintr-o dată. De asemenea, în cazul în care gospodăria dvs. a cunoscut o schimbare recent la o nouă casă, o nouă sau pierdere a unui membru al familiei sau chiar rearanjarea mobilierului - faceți tot ce este mai bun pentru a vă oferi pisica cu lucruri familiare. O jucărie preferată sau o piatră veche de zgâriere poate aduce o mulțime de confort pentru pisica ta.

În timp ce așteptați ca pisica voastră să vină, încercați să mențineți o casă calmă și fără stres cât mai mult posibil. Nu trebuie să mergeți pe ouă de frica de a deranja pisica, totuși și ar trebui să se obișnuiască cu casa dvs. "normală". Cu timpul, multe pisici anxioase se stau și găsesc confort.

Uita-te acum: Care este pisica ta spunând?

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Semnele și simptomele de anxietate a pisicilorSpitalul de Animale de Est Valley

  2. S, Nick și colab. Ce să faci dacă pisica ta are anxietateCentrul Veterinar Essex Middle River

  3. Jucării. Ohio University Indoorpet Initiative

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să vă antrenați pisica să fie mai puțin anxioasă