Păstrați câinele sănătos

Happy Pug

Proprietarii de câini de îngrijire doresc să aibă grijă de câinii lor. Îți iubești câinele și vrei ca ea să fie sănătoasă și fericită. Ajutați-vă să vă păstrați câinele pe calea spre wellness Urmând câteva orientări de sănătate de bază.

Expert Îngrijire veterinară

Îngrijirea veterinară de înaltă calitate stabilește fundația pentru sănătatea generală a câinelui dvs. Începeți Găsirea unui medic veterinar Puteți avea încredere și vizitați acel veterinar în mod regulat. Examinările de bunăstare de rutină ar trebui să fie efectuate de către VET cel puțin o dată pe an.

Toți câinii trebuie să fie vaccinați și au dat prevenirea viermei.Cel mai mult ar trebui să fie pe prevenirea puricii și a bifați. Discutați cu medicul veterinar despre cel corespunzător Vaccinări Pentru stilul dvs. de viață al câinelui și cel mai potrivit tip de Prevenirea inimii. Adresați-vă medicului veterinar despre opțiuni Prevenirea și tratarea puricilor și Căpușe.

Puppies va trebui să fie văzută la fiecare câteva săptămâni în primele câteva luni ale vieții lor, în primul rând pentru ei Puppy Vaccinări și pentru a se asigura că acestea cresc la o rată sănătoasă. VET și personalul vă pot ajuta, de asemenea, cu sfaturi de ridicare a catelusului în timpul acestor vizite.

Câinii adulți sănătoși trebuie de obicei să vadă veterinarul anual pentru Examinări fizice, Vaccinuri și testarea pentru Heartworms și paraziți intestinali. Dacă câinele dvs. adult are nevoi speciale, o stare de sănătate cronică sau o altă boală, asigurați-vă că respectați recomandările VET despre urmărirea vizitelor și tratamentelor.

Câini de rang înalt ar trebui să fie văzute de un VET cel puțin o dată la șase luni, dar mai frecvent dacă au probleme de sănătate. Majoritatea veterinarilor recomandă testarea anuală de laborator pentru a evalua funcția de organe și numărul de celule sanguine. Deoarece câinele dvs. îmbătrânește la o rată mai mare decât dvs., multe schimbări subtile se pot dezvolta pe o perioadă de șase până la douăsprezece luni. Vizitele de rutină Permiteți medicului veterinar să monitorizeze îndeaproape modificările înainte ca sănătatea câinelui să ia controlul.

Aflați cum să comunicați eficient cu veterinarul dvs. și vă puteți aștepta la fel în schimbul. Dacă puteți dezvolta o legătură bună cu veterinarul dvs., acesta poate duce la beneficii pe termen lung pentru dvs. și câinele dvs.

Nutriție optimă

Alimentație adecvată este fundamental pentru păstrarea tuturor câinilor sănătoși. Dieta afectează în mod direct pielea și haina câinelui, greutatea, nivelul de energie și funcția gastrointestinală. Dacă apare o problemă într-una din aceste zone, aceasta poate fi legată de o dietă necorespunzătoare.

Alegeți o mâncare de câine de înaltă calitate realizate de o companie de renume sau adresați-vă medicului veterinar despre dietele complete și echilibrate de casă. Odată ce alegeți o dietă, urmăriți răspunsul câinelui dvs. la acesta în următoarele patru până la opt săptămâni.

  • Cum arata haina ei? Ar trebui să fie strălucitoare și fără fulgi, dar nu gras.
  • Ați observat o schimbare a nivelului de energie? O scădere a energiei ar putea indica o problemă.
  • A pierdut sau a câștigat greutatea? Obezitate La câini este o problemă foarte frecventă care poate fi adesea inversată cu o dietă adecvată și exerciții fizice. Pierderea excesivă a greutății poate apărea dacă câinele dvs. nu găsește alimentele gustoase.

Dacă răspunsul câinelui dvs. la dietă este slab, poate fi timpul să priviți în alte alimente. O schimbare bruscă a alimentelor pentru câini poate provoca diaree sau chiar vărsături, astfel încât comutați treptat, dacă nu se recomandă altfel de către medicul veterinar.

Exercițiul de rutină

Mulți proprietari de câini subestimează cât de mult exercițiu Câinii lor au nevoie într-adevăr pentru a rămâne sănătoși și fericiți. Un câine plictisit cu exces de energie poate acționa, adesea cu comportament distructiv. Acest lucru poate duce la un diagnostic de anxietate de separare sau alt Problema comportamentală. În unele cazuri, comportamentul nedorit este de fapt rezultatul unui excedent energetic și nu o condiție comportamentală adevărată.

Dacă vă hrăniți câinele o dietă sănătoasă, va da o mulțime de energie. Dacă câinele dvs. nu poate elibera acea energie exercițiu și activitate, ea poate să-l elibereze pe mobilierul, covorul, ușile sau chiar colecția dvs. precuperări de cărți rare.

Înainte de a vă da vina pe câinele dvs. pentru a da daune, întrebați-vă dacă obține suficient exercițiu. În general, câinii au nevoie de cel puțin una până la două ore de exerciții pe zi, dar acest lucru variază în funcție de rasă, dimensiune și vârstă. În timp, determinați regimul de exerciții ideale pentru câinele dvs. și stabiliți o rutină. S-ar putea chiar să observați o îmbunătățire a propriului dvs. sănătate între timp.

Ingrijire dentara

Este ușor să uiți de dinții câinelui tău până când vei primi o respirație urâtă. În ciuda opiniei populare, respirația urâtă la câini nu este normală - este un semn de probleme în gură. Placa și construirea de tartare pot duce la unele probleme grave de sănătate.

Nu este niciodată prea târziu să începeți să vă concentrați asupra preventivă ingrijire dentara. Puteți să vă periați dinții câinelui, să folosiți clătiri orale, hrăniți tratamentele dentare sau toate cele de mai sus - fac ceva. Este mai bine să nu așteptați până la Boala dentară amenință sănătatea câinelui. Desigur, asigurați-vă că vorbiți cu medicul veterinar despre dinții câinelui. Curățarea profesională poate fi necesară din când în când.

Îngrijirea regulată

Îngrijirea nu este doar pentru câinii de spectacol sau câinii "Fancy". Toți câinii au nevoie de un anumit grad de întreținere fizică de bază. În general, câinele tău Nevoi de îngrijire se va baza pe rasa ei. Cu toate acestea, câinele dvs. poate avea nevoi speciale datorită condițiilor de sănătate, cum ar fi alergii.

Câinele mediu va beneficia de un lunar Trimul de unghii și baie. Pentru câinii cu părul scurt, periați haina în fiecare săptămână sau două. Câinii cu părul lung trebuie să fie periat zilnic. Câinii cu părul în continuă creștere pot avea nevoie de o tunsoare la fiecare patru până la șase săptămâni.

Odată ce ați determinat câinele dvs Nevoi de îngrijire, decideți dacă veți face singur, sau dacă aveți nevoie să angajați un profesionist. Oricum, programați sesiunile de îngrijire pentru câinele dvs. în mod regulat.

Urmăriți semnele de avertizare

Pentru că câinii noștri nu ne pot vorbi cu noi în cuvinte, trebuie să ne bazăm pe semnele pe care ni le dau. Câinele dvs. poate prezenta o varietate de semne care indică a problemă de sănătate. La fel ca tine, câinele tău poate dezvolta o boală ușoară care se rezolvă singură, deci nu toate semnele sunt motivele alarmei.

Mulți câini vor încerca instinctiv să ascundă semne de boală gravă. Învăța ce să urmăriți și cum să acționăm în mod corespunzător înainte ca boala să devină sub control. Dacă câinele dvs. afișează semne de boală, contactați-vă imediat medicul veterinar.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.

Uita-te acum: De ce unele pui mănâncă poop?

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Îngrijirea medicală de rutină a câinilor. Merck Manual veterinar

  2. 2017 Ghidul de vaccinare AAHA CANINA. American Animal Hospital Association

  3. Senior Pet Care FAQ. Asociația medicală veterinară americană

  4. Probleme de comportament la câini. Merck Manual veterinar

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Păstrați câinele sănătos