Cum să ai grijă de dinții câinelui tău

Aur Retriever care prezintă dinți

La fel ca oamenii, câinii au nevoie de îngrijire dentară obișnuită, dar, din păcate, igiena dentară pentru câini este uneori trecute cu vederea. Mulți oameni par să se aștepte ca câinii să aibă respirație urâtă și puțini oameni periați dinții câinilor lor Destul de frecvent.

Placa se bazează pe dinți și se transformă în tartru tare, numită și calculul. Placă și bacterii portului tartar mânca departe la dinți și gingii. Halitoză, boală parodontală, dureri orale, și pot apărea pierderi dinților. Cu toate acestea, bacteriile nu numai că provoacă boală în gură - ele pot afecta și alte părți ale corpului, cum ar fi inima și rinichii.

Igiena dentară este la fel de importantă pentru câinele dvs. în ansamblu sănătate ca lucruri ca nutriție, în mod corespunzător exercițiu, și rutină îngrijirea. Există mai multe lucruri pe care le puteți face pentru a vă menține dinții câinelui în formă bună. Începe o De îngrijire dentară de rutină cât mai curând posibil în viața câinelui tău și lipiți cu el.

Pregătiți-vă că aveți grijă de dinții câinelui tău

Capturarea Problemele dinților devreme va ajuta la evitarea bolii dentare severe. Cea mai simplă modalitate de a urmări dinții câinelui dvs. este să le privim în mod regulat și să fiți conștienți de semne care pot indica o problemă. Examinările veterinare de rutină sunt, de asemenea, importante.

Pentru a inspecta dinții câinelui tău, ridică buzele în jurul gurii, uitându-se la dinții din față și din spate cât mai aproape posibil. Fii blând și folosește prudență, astfel încât să nu vă surprindeți câinele (și vă poate fi mușcat).

Urmăriți următoarele semne:

  • Halitoză (respirație urâtă)
  • Reticența de a mesteca sau a striga la mestecare
  • Creșterea salivei
  • Roșu, pufos sau sângerare gingii
  • Tartar (Calcul), o acoperire maro sau galbenă pe dinți cauzată de placă
  • Lipsă și / sau dinți liberi

De ce ai nevoie

  • Periuță de dinți specială pentru câini
  • Câine de câine dentar
  • Aditivi dentari pentru apa câinelui

Periați dinții câinelui

Periajul dinților este cea mai bună măsură preventivă atunci când vine vorba de igiena orală și trebuie făcută zilnic pentru a fi cea mai eficientă. Începeți când câinele dvs. este un cățeluș, așa că se obișnuiește cu sentimentul de a avea dinții periat. Puii au 28 de dinți de foioase care de obicei sunt toți atunci când sunt de aproximativ opt săptămâni de vârstă și apoi sunt înlocuite cu dinți adulți cu aproximativ șase luni de vârstă. În acest moment, câinele dvs. ar trebui să fie pe o rutină obișnuită de periere dinte.

Există periuțe de dinți special concepute, care sunt potrivite pentru dinții câinilor și mai ușor de utilizat decât cei concepuți pentru oameni. Unele sunt în formă de capace de degete mici - alunecați capacul peste degetul arătător și frecați dinții câinelui cu suprafața texturată. Orice periuță de dinți mică, moale poate funcționa bine, totuși. Utilizați o pastă de dinți concepută pentru câini pentru a maximiza eficacitatea periajului dinților.

Mergeți dincolo de periere

Dacă nu sunteți în stare sau nu doriți să vă periați dinții câinelui dvs. în fiecare zi sau două, căutați o altă opțiune, cum ar fi mestecați dentari speciale sau a unui aditiv de alimentare / apă. Nu toate produsele sunt la fel de eficiente (și niciunul lucru, precum și periajul dinților), deci întrebați-vă medicul veterinar pentru recomandări.

Chews dentar ar trebui să fie ușor digerabile și adecvate. În mod obișnuit, mestecinele dentare trebuie să fie date zilnic pentru a fi eficiente și ar trebui să fie suficient de mari încât câinele dvs. trebuie să le mestece o vreme înainte de a înghiți.

Aditivii alimentari sunt utilizați zilnic, de asemenea. Dacă utilizați aditivi de apă, asigurați-vă că modificați zilnic apa sau pe instrucțiunile producătorului.

Obțineți controale regulate

Veterinarul dvs. va arunca o privire la dinții câinelui dvs. în timpul examinărilor de rutină, așa că asigurați-vă că țineți pasul cu acestea. Vizitați la fiecare șase până la douăsprezece luni pentru verificarea wellness și contactați-vă medicul veterinar dacă apar probleme cu gura. Chiar și cu o igienă orală bună, câinii beneficiază de că dinții lor curățați profesional, pe măsură ce se dezvoltă tartrul.

Când câinele dvs. devine mai în vârstă, poate avea nevoie de veterinar Curățenie dentară mai frecvent. Cu vârsta, câinii devin mai susceptibili la boala parodontală, care poate deveni gravă.

Dacă nu vă spălați în mod regulat dinții câinelui și, în schimb, bazându-vă pe mestecați și aditivi, asigurați-vă că ați verificat îndeaproape veterinarul pentru orice semne de boală dentară - în timp ce mestecții și clătiri oarecum utile, dentare și clătiri sunt de obicei doar parțial eficiente.

Cum de a împiedica câinele dvs. să obțină probleme dinte

Din când în când, medicul veterinar poate recomanda o curățare dentară profesională. Acest lucru necesită anestezie generală. În timpul procedurii, dinții și gingiile câinelui vor fi examinate îndeaproape pentru probleme. Dinții vor fi apoi scalați și lustruiți pentru a încetini reamenajarea tartrului.

În timp ce unii groomers de câine pot oferi un serviciu de curățare a dinților, nu vă așteptați să obțineți o curățare profundă. Ei pot peria dinții câinelui la fel ca și cum ați putea fi acasă, dar pentru o curățare completă, completă, dinții trebuie să fie curățați sub gumă. Acest lucru nu este ceva care ar trebui făcut în timp ce câinele este treaz.

Dacă câinele dvs. are o boală parodontală sau alte probleme dentare, VET poate avea nevoie să extragă dinții afectați sau să vă adreseze unui chirurg oral.

Unii câini au nevoie de curățare dentară de una sau mai multe ori pe an, în timp ce alții pot merge mai mult. Asigurați-vă că urmați recomandările VET.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.

Urmăriți acum: elementele de bază ale pedepsei

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să ai grijă de dinții câinelui tău