Cum să vă pregătiți pisoiul pentru prima vizită veterinică

Mâinile veterinare care examinează pisoiul

Adăugarea A Kitten nou la familie este întotdeauna interesant. Uneori este un eveniment pre-planificat și foarte anticipat, uneori este o adopție spontană sau salvare. Oricum, împreună cu cumpărăturile pentru toate noile necesități cum ar fi alimentele, mâncărurile și cutiile de gunoi, asigurați-vă că faceți timp pentru prima vizită veterinară și verificările ulterioare.

Prima vizită VET poate dezvălui probleme de bază care vă pot afecta, familia și alte animale de companie. Unele boli pot deveni brusc serioase, deci este cel mai bine să aflați imediat dacă pisoiul dvs. are nevoie de tratamente speciale. Pentru sănătatea tuturor în casa dvs. - inclusiv noul Kitty - este important să nu puneți acest lucru.

Inainte sa pleci

Noul dvs. pisoi trebuie să vadă un veterinar cât mai curând posibil, astfel încât sănătatea sa generală poate fi verificată. Nu există o vârstă stabilită pentru prima vizită VET, deși este recomandată să existe un examen în decurs de 24 până la 72 de ore după adoptarea pisoiului. Dacă aveți deja pisici în casa dvs., este mai bine să mergeți la veterinar inainte de aducând noua casă de pisoi. Pisoiul dvs. nou poate avea o boală care nu este evidentă pentru dvs.

Circumstanțele cum ar fi un pisoi salvat sau o altă adopție urgentă pot face imposibilă o vizită de pre-adopție. În această situație, păstrați noua sosire în carantină într-o baie sau un spațiu similar care este separat de celelalte animale de companie. Pisoiul ar trebui să aibă propria cutie de gunoi, castron alimentar și castron de apă. Acest lucru va reduce șansele de a răspândi boala sau paraziți oricăror pisici rezidente.

De ce ai nevoie

Indiferent dacă mergeți direct la veterinar de la ridicarea noului dvs. pisoi sau după o zi sau două acasă, va trebui să aveți unele lucruri gata înainte de prima verificare.

  • Orice informație și documente furnizate de adăpost sau ameliorator
  • Note despre orice preocupare pe care o aveți despre pisoi
  • Mostră de scaun
  • Carrier de pisici
  • CAT tratează

Furnizați informații despre sănătate

Este important ca Veteria dvs. să știe dacă există și ce tipuri de tratamente și vaccinări au fost deja date pisoiului. Când luați pisoiul la veterinar pentru prima dată, asigurați-vă că aduceți-vă de-a lungul oricărei documente pe care le-ați primit la adoptare. Dacă acest lucru nu este disponibil, scrieți informațiile pe care vi le-ați spus, astfel încât să nu uitați. Apelați persoana pe care ați adoptat-o ​​de la Kitten și întrebați orice întrebări, dacă este necesar.

Examenul fizic

Personalul și VET vă vor vorbi despre istoria pisoiului dvs. și vor efectua o examinare fizică. Pisoiul dvs. va fi cântărit și poate avea nevoie de un test de sânge pentru a verifica anumite boli. Ei vor căuta, de asemenea, alți paraziți cum ar fi puricii sau acarienii.

VET va examina ochii pisicilor, urechile, gura, pielea, stratul și întregul corp. Aceasta include palparea abdomenului pentru a simți organele și a asculta inima și plămânii cu un stetoscop.

O probă de scaun poate fi colectată pentru a verifica și paraziți intestinali. Este adesea recomandat să aduceți un eșantion fecal cu dvs. dacă este posibil.

În mod ideal, pisoii ar trebui să fie adoptați la vârsta de 8 până la 10 săptămâni (sau chiar mai în vârstă) pentru o sănătate optimă, timp de înțărcare și socializare. Dacă pisoiul dvs. este tânăr, în special 6 săptămâni sau mai puțin, VET va trebui să evalueze statutul de nutriție și hidratare a pisicilor și să ofere asistență cu orice suplimente necesare.

Vaccinări

Primul Vaccinarea pisicilor este administrat în mod obișnuit între vârsta de 6 și 9 săptămâni. O pisică maternă sănătoasă, care este actualizată la vaccinările sale, îi va permite pisicilor cel mai bun început în viață. Dacă pisoiul tău este strănut Sau având alte probleme de sănătate, VET va aștepta să vă vaccinați până când este sănătos.

Pisicile de vaccin pentru pisici vor trebui să se facă la intervale de aproximativ trei săptămâni până când pisoiul dvs. atinge vârsta de 16 până la 20 de săptămâni. Vaccinul rabiei se face, în general, o dată la vizita finală a pisicilor. Kittenul dvs. va primi, de asemenea, un Desewormer la mai multe vizite pentru a trata pentru paraziți intestinali ai pisicilor, cum ar fi viermii rotunzi.

Încercați să obțineți aceste vizite programate în prealabil, astfel încât pisoiul dvs. nu ratează vaccinuri sau tratamente esențiale.

Tratamente

Veterinarul dvs. va discuta despre sănătatea și nevoile preventive ale pisoiului dvs., cum ar fi prevenirea inimii și puriciul și controlul bifați. Recomandările privind vaccinurile și măsurile preventive vor fi făcute pe baza mediului pisicilor dvs. Veterinarul dvs. este, de asemenea, acolo pentru a vă ajuta să vă călăuzească prin lucruri precum Formarea casetei de gunoi, nutriție, spay / neutru și comportament.

Prevenirea problemelor cu pisicul dvs. în timpul vizitelor VET

Ca întotdeauna, dacă aveți întrebări despre pisica sau minunea dvs. când ar trebui să programați un examen, apelați-vă medicul veterinar pentru a le discuta. Dacă pisoiul dvs. se îmbolnăvește în orice moment, este important să vă contactați fără întârziere. Bolile din pisoi pot deveni foarte rapid foarte repede.

Stabilirea unei relații cu medicul veterinar și un animal nou este întotdeauna mai fină într-o situație non-de urgență. Aflați orele clinice și care să solicite urgențe vă va pune înainte de joc.

Primul vizită veterinică a pisicilor
Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.

Uita-te acum: Care este pisica ta spunând?

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să vă pregătiți pisoiul pentru prima vizită veterinică