Boala lyme la câini

Un cerb de cerb de cerb

Boala Lyme prezintă foarte diferit la câini decât la om. In timp ce Oamenii Dezvoltați simptome grave și uneori de lungă durată de la o infecție a bolilor Lyme, doar aproximativ 10% dintre câinii infectați cu Lyme vor dezvolta orice simptome care necesită tratament.

Nu există dovezi că boala Lyme este răspândită la om prin contact direct cu animalele infectate. Cu toate acestea, rețineți că căpușele pot călca o călătorie acasă pe animalele de companie și să se deplaseze la oameni din gospodărie. Deoarece boala Lyme este mult mai periculoasă pentru oameni decât câinii, ținând un ochi pentru căpușe pe câinele dvs. poate reduce riscul pentru dvs. și familiei dvs.

Ce este boala Lyme?

Boala Lyme este o afecțiune cauzată de o bacterie numită Borrelia burgdorferi care este răspândită prin căpușe. Aceste căpușe devin infectate cu bacteriile prin hrănirea pe șoareci infectați și alte animale mici. Când o bifină infectată mușcă alte animale, poate transmite bacteriile la aceste animale.

Boala Lyme este transmisă în primul rând de către Deer bifați (bifați cu picioarele negre) și un grup mic de alte căpușe strâns legate. Căci cerbul este mic și poate mușca animalele și oamenii fără a fi detectați vreodată. Boala Lyme afectează o varietate de specii, inclusiv câini, pisici și oameni.

Factorii de risc pentru boala Lyme

Câinii care petrec mult timp în aer liber, în special în pădure, tufișuri sau zone de iarbă înaltă, sunt cel mai frecvent infectate cu boala Lyme. Cu toate acestea, căpușele pot fi transportate în metri pe alte animale, iar câinii pot deveni infectați oriunde se găsesc căpușele.

Infecțiile apar în timpul tichetului sezon - de obicei de primăvară până la cadere timpurie - dar timpul dintre infecție și apariția simptomelor bolii Lyme poate fi de două până la cinci luni. Boala Lyme a fost raportată în fiecare stat din Statele Unite și în multe alte părți ale lumii.

Deoarece căpușele pot purta alte boli, în afară de Lyme, asigurați-vă că ați verificat blana câinelui după ce ați petrecut o mulțime de timp în aer liber. Este deosebit de important ca câinii cu părul lung să aibă blana periat și, după caz, tratați cu remedii anti-bifați și anti-purici.

Semne si simptome

Atunci când semnele clinice ale bolii Lyme se dezvoltă la câini, ele pot fi greu de distins de alte virusuri sau boli și pot include:

  • Febră
  • Scăderea apetitului
  • Umflate, răcitoare dureroase, câinii pot fi reticenți în mișcare
  • Lmenă-limpet care poate fi ușoară la început, apoi se înrăutățește și poate trece de la un picior la altul
  • Letargie
  • Noduli limfatici umflați

Dacă boala Lyme nu este tratată, unii câini pot suferi, de asemenea, probleme renale. Simptomele problemelor renale, care sunt grave, includ letargia, vărsături, pierderea apetitului și creșterea setei și urinare și, uneori, o lipsă de urinare se va dezvolta. Câinii care dezvoltă insuficiență renală pot deveni foarte bolnavi și nu pot răspunde la tratament.

Boala neurologică, inclusiv schimbările comportamentale și convulsii și complicațiile cardiace, care sunt uneori văzute la omul care contractează boala Lyme, sunt rare la câini.

Diagnostic

Diagnosticul bolii Lyme se bazează pe o combinație de factori, inclusiv istoricul expunerii bifați, semne clinice, găsirea de anticorpi la B. burgdorferi bacterii și un răspuns rapid la tratamentul cu antibiotice. Un test pozitiv de anticorpi nu este suficient pentru a face un diagnostic pe cont propriu, deoarece nu toți câinii expuși B. burgdorferi se îmbolnăvesc, iar anticorpii pot persista în sânge pentru o lungă perioadă de timp după expunere.

Alte teste de diagnosticare, cum ar fi testele de sânge și urină, razele X și eșantionarea fluidului articular, pot fi efectuate pentru a verifica semnele de boală renală și pentru a exclude alte condiții cu semne și simptome similare.

Tratament

Tratamentul cu antibiotice produce, de obicei, o îmbunătățire rapidă a simptomelor, deși antibioticele vor continua câteva săptămâni. Tratamentul nu poate clarifica complet bacteriile, dar produce o stare în care nu există simptome similare cu condiția la câini care nu au simptome de la infecție.

Dacă este prezent o boală de rinichi, un curs mai lung de antibiotice, împreună cu medicamente suplimentare pentru a trata bolile renale, este de obicei necesar.

Prevenirea

Bifați controlul extrem de important pentru prevenirea bolii Lyme și multe alte boli care pot fi transmise prin căpușe. Verificați câinele zilnic pentru căpușe și inlatura-le cât mai curând posibil, deoarece căpușele trebuie să se hrănească timp de cel puțin 12 ore și, eventual, de 24 până la 48 de ore, înainte de transmiterea bacteriilor care cauzează boala Lyme.

Acest lucru este deosebit de important în sezonul de vârf de vârf și după ce câinele dvs. petrece timp în bush sau în înălțime - luați în considerare evitarea acestor zone în sezonul de bifare. Produsele care împiedică căpușe, cum ar fi preventivii lunar de paraziți sau gulere de bifare, pot fi folosite, dar asigurați-vă că urmați sfatul veterinarului atunci când utilizați aceste produse.

Păstrați iarba și peria tăiată în curte și în zonele în care căpușele sunt o problemă serioasă, luați în considerare tratarea curții pentru căpușe.

Vaccinuri

Vaccinarea pentru a preveni infecția și boosterele adecvate pot fi recomandate de către medicul veterinar dacă locuiți într-o zonă în care boala Lyme este comună. Mulți specialiști nu recomandă vaccinarea de rutină deoarece atât de puțini câini dezvoltă simptome de boală Lyme, iar când boala Lyme apare la câini, este de obicei tratată imediat.

În plus, deoarece artrita și problemele de rinichi asociate cu boala Lyme sunt cel puțin parțial legați de răspunsul imun la bacterii, mai degrabă decât bacteriile în sine, există îngrijorare că vaccinarea poate contribui la probleme.

Vaccinarea nu este, de asemenea, 100% eficientă și este doar utilă la câinii care nu au fost deja expuși B. burgdorferi. Cu toate acestea, vaccinarea înainte de expunere poate ajuta la prevenirea câinilor să obțină boala Lyme și, de asemenea, să le împiedice să devină un transportator al bacteriilor.

În cazul în care sunt utilizate vaccinuri, se recomandă, de obicei, să începeți vaccinarea câinilor ca puii tineri la aproximativ 12 săptămâni, cu un rapel de două până la patru săptămâni mai târziu. Vaccinul nu oferă imunitate de lungă durată, astfel de re-vaccinare anuală, în mod ideal înainte de a bifa sezonul, este necesar.

Cum să identificați, să tratați și să prevină leptospiroza la câini
Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Boala Lyme. CORNELL Colegiul Universitar din Medicina Veterinară

  2. Boala Lyme (borrelioza Lyme) la câini. Merck Manual veterinar

  3. Prezentare generală a borreliozei LymeManualul veterinar

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Boala lyme la câini