5 Lucruri proprietarii de câini ar trebui să știe despre căpușe

Tânăr care are grijă de un câine

Căpușe sunt externe paraziți care se atașează și se hrănește cu sângele gazdei lor. În America de Nord, există cel puțin opt specii de căpușe care se hrănesc în mod obișnuit pe câini. Aceleași căpușe pot afecta, de asemenea, oamenii.

Căpușele sunt în creștere în prevalență. În 2014, Consiliul de Parazitare al Animalelor de companie a anunțat că teritoriile de captare ar fi trebuit să se extindă și că bolile suportate de căpușe ar reprezenta o mai mare Amenințarea la adresa animalelor de companie peste orar.

Ca proprietar de câine, iată ce trebuie să știți despre căpușe:

01 din 05

Căpușe de boală

Căpușele sunt vectori cunoscuți pentru unele boli potențial periculoase. Nu toate căpușele transmit boala, dar amenințarea este reală. Simptomele celor mai multe boli suportate de bifare includ febra și letargia, deși unii pot provoca, de asemenea, slăbiciune, lamerie, umflarea articulațiilor și / sau anemie.

Bolile comune ale cărnii includ boala Lyme, Ehrlichioza, Rocky Mountain Spotted Fever și altele. Căpușele pot provoca, de asemenea, roșeață localizată, infecție și chiar paralizie temporară.

  • 02 din 05

    Căpușe sunt experți în găsirea gazdei

    Căpușele sunt hardwired pentru a simți mișcarea, căldura corporală și dioxidul de carbon (care este expirat de animale). Ei se ascund în ierburi înalte, perii și în zone similare, așteptând o serie bună de abordare. Atunci când urcă la bord. O dată pe gazdă, bifați găsește un loc pentru a atașa piesele gurii. Tick ​​bea sângele gazdei până când devine încurcat. În acest timp, agenții patogeni periculoși pot intra în sângele gazdei.

  • 03 din 05

    Căpușele nu trăiesc doar în pădure

    Căpușe tind să se ascundă în iarbă înaltă sau plante până când se găsește o gazdă. Deși există o mulțime de căpușe în zone împădurite, acesta nu este singurul lor habitat. Căpușe pot trăi în curtea dvs., chiar și în zonele urbane. Păstrarea ierburilor scurte și plantele îngrijite pot ajuta la minimizarea prezenței căpușelor, dar nu există nici o garanție. Verificați-vă câinele în mod regulat pentru căpușe ca măsură de precauție.

    De asemenea, amintiți-vă că unele căpușe pot să vă plimbați în casa dvs. pe câine, atunci, dacă nu au fost încă atașați, săriți pe dvs. sau pe un alt animal de companie. Dacă ați fost într-o zonă în care căpușele ar putea să se ascundă, să se dezlănțuiască manșetele pantalonilor și să le scuture înainte de a intra în casă. Verificați-vă și pe copiii dvs. (uman și non-uman) pentru căpușe doar în caz.

  • 04 din 05

    Nu este atât de dificil să eliminați o bifă dacă știți cum să o faceți în mod corespunzător. Primul pus pe mănuși, dacă este posibil. Utilizați pensete sau un instrument special conceput de eliminare a căminului. Poziționați vârful sau instrumentul de douăzeci pe site-ul în care gura de bifare îndeplinește pielea. Trageți bifați direct. Aveți grijă să nu strângeți corpul căpușei, deoarece acest lucru poate injecta bacterii care cauzează boala în câine. Trucuri cum ar fi arderea bifați cu un meci sau o sufocare cu jeleu petrolier nu funcționează și sunt potențial periculoase. De asemenea, dacă capul rămâne în piele, scoateți-l ușor cu pensetele sau lăsați-l singur pentru a-și exercita propria cale de ieșire. Urmăriți zona pentru următoarele câteva zile. Contactați VET dacă observați o iritare semnificativă sau semne de infecție.

    Continuați la 5 din 5 de mai jos.
  • 05 din 05

    Cea mai bună modalitate de a vă proteja câinele de căpușă este de a le împiedica în primul rând. Există o varietate de eficace Tick ​​Prevenirea produse care vă pot ajuta să vă păstrați câinele în condiții de siguranță (multe, de asemenea, previne purici). Discutați cu medicul veterinar despre cel mai bun produs pentru câinele dvs. Cu toate acestea, știți că nici unul nu este de 100% eficient. Dacă locuiți sau călătoriți într-o zonă în care căpușele sunt predominante, ar trebui să vă verificați frecvent câinele. Îndepărtarea căpușelor înainte de a atașa (sau la scurt timp) va ajuta la prevenirea bolilor.

  • Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
    Skicka ett socialt nätverk:

    Springa
    » » 5 Lucruri proprietarii de câini ar trebui să știe despre căpușe