Cum să vă pregătiți pentru un examen veterinar pentru câinele dvs

VET examinează un buldog

Un examen fizic este unul dintre cele mai importante lucruri pe care le face medicul veterinar pentru câinele tău. Dacă câinele dvs. este bolnav, primul lucru pe care votul dvs. va face este o examinare. Verificările de rutină sunt, de asemenea, extrem de importante pentru câinii sănătoși, astfel încât problemele de sănătate să poată fi detectate înainte ca câinele dvs. să fie chiar bolnav.

Înainte de a începe

Dacă acesta este al tău Primul examen fizic Pentru câinele dvs., asigurați-vă că sunteți pregătiți. Cereți medicului veterinar dacă există documente speciale (cum ar fi înregistrările vaccinului sau documentele de adopție) sau orice altceva care ar fi de ajutor pentru a aduce. Unii câini pot fi skittish mergând la veterinar, deci, dacă este posibil, poate doriți să le aduceți într-o cutie sau să aveți un set suplimentar de mâini pentru a vă ajuta să aduceți câinele la programare.

De ce ai nevoie

În esență, tot ce aveți nevoie este câinele dvs. În plus față de animalul dvs. de companie, este posibil să fie necesar să aduceți:

  • Documente importante
  • Crate și / sau lesa
  • Câine tratează
  • Scaune de scaun sau urină dacă este necesar
  • Orice întrebări despre câinele dvs. (poate fi greu de reținut în timpul examenului, deci scrieți-le înainte de timp)

Ia câinele tău pregătit pentru examen

Câinele dvs. va fi probabil aruncat și tras un pic la veterinar. S-ar putea să doriți să faceți un pic de practică acasă prin ridicarea și / sau căutați în urechile câinelui tău, ținându-și fața și căutând în gură. Dacă câinele dvs. nu este confortabil cu aceste acțiuni, încercați să lucrați la ele înainte de vizită. Nu stresați prea mult - un veterinar este un profesionist și este folosit pentru toate tipurile de câini. Dacă trebuie să aduceți o probă de urină sau scaun în veterinar, întrebați dacă VET are instrucțiuni speciale, cum ar fi recipientele specifice. Dacă nu, colectați-o în aceeași zi ca și numirea dvs. și păstrați-o într-un recipient sigilat.

Până la o săptămână înainte de vizita dvs., începeți să vă adresați întrebări sau vă îngrijorați (sau oricine din familia dvs.) doriți să întrebați VET. Acest lucru vă va oferi timp să vă gândiți la orice problemă și să nu uitați să întrebați ceva în timp ce aveți șansa. Ajutați câinele dvs. să se simtă confortabil. Dacă câinele îi place cutia, transportați-l la veterinarul în cutie. Dacă există anumite jucării sau chiar un pat de câine pe care îl iubește pooch, aduceți-i în mașină (și chiar în birou) cu dvs. În cele din urmă, asigurați-vă că sunteți bine stocați cu tratatele preferate ale câinelui dvs. pentru a oferi în întreaga vizită.

Știți ce căutați veterinarul dvs

Când câinele dvs. obține un examen fizic, medicul veterinar va verifica sănătatea câinelui dvs. de la nas la coadă.

  • Ochi: Veterinarul dvs. va privi ochii câinelui dvs. pentru lucruri, cum ar fi semne de pierdere a vederii, schimbările de vârstă bătrâne, evacuarea, înroșirea și cataracta. VET poate folosi, de asemenea, o lumină pentru a vă asigura că elevii răspund la lumină și că vasele și retina din interiorul ochilor par normal.
  • Urechile: Veterinarul dvs. va verifica urechile pentru resturile roșii, mirosuri sau urechii. VET poate folosi un instrument numit otoscop (un con cu o lumină interioară) pentru a vedea canalele urechii. Redness, miros sau resturi de urechi ar putea fi un semn al unui infecție a urechii.
  • Gura și sistemul digestiv: Veterinarul dvs. va privi dinții și gingiile pentru semne de Boala dentară. Veterinarul dvs. va verifica, de asemenea, membranele mucoase: culoarea gingiilor ar trebui să fie roz, dar nu roșie - când guma este apăsată, ar trebui să devină culoarea albă și roz ar trebui să se întoarcă în două secunde. VET dvs. va privi pe scurt la anusul, la sfârșitul sistemului digestiv, pentru a vă asigura că nu există semne de probleme. În unele cazuri, se face un examen rectal dacă există preocupări cu privire la rect.
  • Noduli limfatici: Veterinarul dvs. va palpa ganglionii limfatici în jurul feței, gâtului, zona axilară (Armpits), zona inghinală (unde interioarele picioarelor din spate întâlnesc abdomenul) și spatele genunchilor. Orice umflare a ganglionilor limfatici ar putea însemna o boală subiacentă.
  • Inima și circulația: Folosind un stetoscop, veterinarul dvs. va asculta inima pentru a vă asigura că ritmul este normal și nu există nici un murmur sau alte sunete anormale. VET va simți și pulsul câinelui tău.
  • Sistemul respirator: Veterinarul dvs. va asculta, de asemenea, plămânii câinelui cu stetoscopul, asigurându-vă că sunetele pulmonare sunt normale în timpul respirației. Veterinarul dvs. va privi, de asemenea, nasul câinelui dvs. pentru a verifica descărcarea, roșeața sau aspectul uscat și crăpat.
  • Abdomen: Veterinarul dvs. va palpa abdomenul câinelui dvs. să se simtă pentru anomalii și să se asigure că abdomenul nu este dureros. VET poate fi capabil să simtă structuri care nu aparțin, cum ar fi masele sau organele care sunt neregulate în dimensiune sau formă.
  • Pielea și stratul: VET dvs. va verifica probleme de piele, cum ar fi slăbiciunea, roșeața și inflamația. VET va căuta, de asemenea, semne de Fleas. Veterinarul se va uita la haina de păr pentru a vă asigura că este strălucitoare și plină, nu plictisitoare sau neuniformă.
  • Articulații, oase, mușchi și sistem nervos: Veterinarul dvs. va simți articulațiile câinelui dvs. pentru durere / rigiditate și, eventual, priviți și reflexele. VET poate, de asemenea, să urmărească plimbarea câinilor pentru a vă asigura că mersul este normal.
  • Sistemul urinar și reproductiv: VET dvs. va privi pe scurt la organele genitale pentru a vă asigura că nimic nu apare anormal. VET va nota, de asemenea, starea de reproducere a animalului dvs. de companie (spionat/neutered sau intacte). Un examen rectal se poate face în bărbații intacte pentru a palpa prostata.
  • Starea generală a corpului: VET dvs. va evalua starea totală a câinelui dvs. și va evalua probabil scorul de stare a corpului câinelui dvs., de asemenea. Scorul de stare a corpului este fie evaluat pe o scară de 1-5, fie 1-10. Capătul scăzut al scalei indică faptul că câinele este grav subponderal - capătul înalt înseamnă morbid obezitate.

Prevenirea problemelor în timpul examenului veterinar

Cele mai frecvente probleme se întâmplă atunci când vă aduceți câinele la examen. Puii dvs. poate fi skittish și nu ca plimbarea în birou, ca să nu mai vorbim să se limiteze la sala de așteptare. Amintiți-vă, vă aduceți câinele la un profesionist și pe veterinarul și oricine lucrează în birou va fi capabil să ajute. Îi pasă de animale în fiecare zi și vor fi văzut tot felul de comportament.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să vă pregătiți pentru un examen veterinar pentru câinele dvs