10 Probleme comune de sănătate câine

câine la veterinar, Basset Hound

Există o serie de motive pentru că câinele dvs. se poate îmbolnăvi. În timp ce luați o bună grijă de câinele dvs., poate scădea riscul, există încă unele probleme de sănătate care pot apărea. Luând pași către Păstrați câinele sănătos poate minimiza incidența problemelor ca acestea. În plus, văzând veterinarul dvs. pentru examenele de bunăstare de rutină vă poate ajuta să descoperiți probleme de sănătate înainte de a ieși din control. Urmăriți întotdeauna câinele pentru orice semne de boală. Există multe probleme de sănătate care pot afecta câinii. Următoarele sunt printre cele mai frecvente.

01 din 10

Probleme de piele

Mulți câini experimentează o varietate de probleme de piele. Mâncărimea și zgârierea sunt semne tipice de probleme ale pielii la câini. Pielea poate părea roșie, inflamată, fulgioasă, scalabilă sau altfel anormală. Ei pot pierde, de asemenea, patch-uri de păr. Există mai multe motive pe care un câine poate dezvolta probleme cu pielea, inclusiv alergii, paraziți, infecții cutanate și multe altele. Dacă câinele dvs. este în mod constant zgârierea sau mestecarea, sau dacă pielea apare anormală, vedeți veterinarul înainte ca câinele să devină drept mizerabil.

  • 02 din 10

    Infecțiile urechilor provoacă adesea caini să-și scuture capul și să-și zgârie urechile. Adesea, există evacuarea urechii sau resturile și urechile pot avea un miros rău. Infecțiile urechilor pot fi mâncărime sau chiar dureroase. Când sunt lăsate netratate, ele pot provoca daune grave. Dacă câinele dvs. prezintă semne de infecție a urechii pentru mai mult de o zi sau două, mergeți la veterinarul dvs. Infecțiile urechilor uneori însoțesc problemele pielii. În plus, acestea pot fi legate de alergii.

  • 03 din 10

    Problemele urinare sunt comune la câini. Este atât de frustrant să se ocupe de un câine care se uită în casă. Mulți proprietari conduc la problemele comportamentale sau la lipsa de formare. Cu toate acestea, câinele dvs. poate avea o infecție a tractului urinar, mai ales dacă sunt pui sau au alte condiții medicale subiacente. Semnele UTI includ urinarea necorespunzătoare, urinare frecventă, setea crescută, urină sângeroasă și letargie. Aceste simptome pot fi, de asemenea, asociate cu alte afecțiuni medicale, cum ar fi boala renală și diabetul, astfel încât, dacă acest lucru sună familiar, aduceți câinele dvs. la veterinar, astfel încât urina să poată fi verificată.

  • 04 din 10

    Există atât de multe motive pe care un câine îl poate dezvolta vărsături. În timp ce nu trebuie să vă grăbiți la veterinar de de fiecare dată când câinele dvs. aruncă, este și ceva de ignorat. Vărsăturile pot fi un semn de toxicitate, blocaj gastrointestinal sau altele Boluri grave. Cauza poate fi, de asemenea, la fel de simplă ca o indiscreție alimentară. Nu încercați să ghiciți - dacă câinele dvs. păstrează vărsături sau are alte simptome, cum ar fi diareea, inappeții sau slăbiciune, ar trebui să vă implicați.

    Continuați la 5 din 10 de mai jos.
  • 05 din 10

    Diaree poate însoți vărsături sau pur și simplu apar pe cont propriu. Cauzele potențiale ale diareei sunt similare cu cele ale vărsăturilor. În timp ce una sau două episoade de diaree nu sunt de urgență, diareea în curs de desfășurare poate duce la deshidratare. Vedeți veterinarul dvs. dacă diareea persistă sau dacă însoțește vărsături și / sau letargie.

  • 06 din 10

    Paraziți sunt peste tot în lumea câinelui tău. Ei pot fi paraziți externi, cum ar fi Fleas și Căpușe, sau paraziți interni cum ar fi Heartworms și viermi intestinali. Din fericire, există modalități de a împiedica paraziții să atace câinele dvs., de obicei cu tratamente lunare preventive. Educați-vă despre paraziți canini, astfel încât să vă puteți proteja câinele.

  • 07 din 10

    Boala dentară (în special boala parodontală, o boală a gingiilor și a atașamentelor dinte), este o preocupare de sănătate gravă și adesea trecută pentru câini. Respirația proastă nu este normală la câini și poate fi un semn al bolii dentare. Placă și tartru în gura câinelui pornesc bacterii periculoase, provocând deteriorarea dinților și a gingiilor.

    Chiar mai rău, bacteriile pot intra în sânge, ducând la alte probleme grave din organism, cum ar fi boala cardiacă și insuficiența renală. Cheia pentru a vă proteja câinele este Prevenirea.

  • 08 din 10

    Obezitatea este o problemă comună de sănătate văzută la câini. Este, de asemenea, unul dintre cele mai prevenite. Obezitatea poate duce la probleme serioase de sănătate, cum ar fi diabetul, bolile de inimă și problemele ortopedice. Din fericire, obezitatea poate fi prevenită (și poate fi de obicei inversată) prin dietă și exercițiu adecvat.

    Continuați până la 9 din 10 de mai jos.
  • 09 din 10

    Artrita este definită ca inflamație a unei articulații comune sau multiple în organism. La câini, cea mai comună formă de artrită este osteoartrita, numită și boală articulară degenerativă. Osteoartrita cel mai adesea apare la seniori, deși poate fi, de asemenea, un efect al rănilor vechi sau tulburări congenitale cum ar fi displazia de șold. Vestea bună este că poate fi gestionată de obicei. Dacă bănuiți că câinele dvs. are osteoartrită, discutați cu medicul veterinar despre opțiuni.

  • 10 din 10

    Câinii sunt curioși și adesea condus alimentari. Deci, nu este surprinzător faptul că sunt susceptibili la otrăvirea sau toxicitatea. Toxinele vin în mai multe forme și sunt adesea (dar nu întotdeauna) ingerate. Plante, medicamente, articole de uz casnic, și chiar unele Alimentele pot otrăvi cainele tau. Aflați ce pericole pot exista în mediul câinelui dvs.

  • Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
    Surse de articole
    Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
    1. Dermatită și probleme dermatologice la câiniMerck Manual veterinar

    2. Infecții ale urechii și otita externa la câiniMerck Manual veterinar

    3. Boli infecțioase ale sistemului urinar la câiniMerck Manual veterinar

    4. Vărsături la câini. Merck Manual veterinar

    5. Tulburări dentare ale câinilor. Merck Manual veterinar

    6. Consecințele bolii parodontale. Consiliul de Sănătate Orală Veterinară

    7. Obezitatea animalelor este o problemă tot mai mare. Universitatea de Stat din Colorado Spitalul de predare veterinară

    8. Osteoartrita la câini. Colegiul American de Chirurgi Veterinari

    9. Elementele potențial periculoase pentru animalul dvs. de companieU.S. Administrarea alimentelor și a medicamentelor

    Skicka ett socialt nätverk:

    Springa
    » » 10 Probleme comune de sănătate câine