Cum de a rezolva anxietatea de separare la câini

Câine care privește fereastra unei uși

Anxietatea de separare este o tulburare care determină ca câinii să se panică la ideea de a fi lăsată acasă singur. Panica poate fi atât de copleșitoare încât atunci când plecați, câinele dvs. devine distructiv, salivate, pași, latră neîncetat, și / sau demonstrează problemele de lux. Când vă întoarceți acasă, saluturile puilor sunt adesea frenetice. Această condiție este stresantă atât pentru câini, cât și pentru proprietari, mai ales pentru că Instruirea de frecare de rutină nu sparge ciclul. Este important să excludem o cauză medicală a semnelor de anxietate de separare. De exemplu, murdărirea casei se poate datora unei infecții ale tractului urinar, o problemă medicală care provoacă o mai mare sete și urinare, boală gastrointestinală sau chiar durere care afectează mobilitatea animalului. Căutați atenția veterinară la debutul semnelor pentru a exclude orice preocupări medicale care stau la baza.

Câinii primesc depresie? Cum să vă ajutați câinele trist

Ce este anxietatea de separare la câini?

Anxietatea de separare (sau suferință legate de separare) se referă la suferință pe care câini simt în absența unei persoane (sau uneori un alt animal) la care sunt atașate exagerat. Există câteva întrebări care vă pot ajuta să determinați dacă câinele dvs. suferă de anxietate de separare.

  • Face ca câinele dvs. să fie panică când o lăsați acasă singur?
  • Ați obținut vreodată plângeri de la vecinii voștri despre câinele dvs. în mod constant vocalizarea (lătrarii, whining, sau urlă) când ai plecat?
  • Te întorci acasă pentru a afla că câinele tău ți-a deteriorat lucrurile?
  • Câinele dvs. pare să uite totul despre formarea casei când sunteți departe?

Aceasta este o condiție care solicită un câine de companie să prezinte probleme de suferință și comportament atunci când este separat de proprietarul său. De obicei se manifestă imediat (sau în termen de 30 de minute) de plecare a proprietarului. Oamenii adesea greșesc plictiseala pentru anxietatea de separare, deoarece ambele sunt însoțite de comportamente problematice, cum ar fi mestecarea distructivă și excesivă lătrat. Diferența este că plictiseala poate fi depășită prin adăugarea mai mult exercițiu și stimularea mentală pentru rutina câinelui tău. Aceste acțiuni au un impact puțin sau deloc asupra anxietății de separare.

Dacă câinele dvs. afișează semne de anxietate de separare, încercați să adăugați o plimbare suplimentară, jucând jocuri de preluare sau remorcherie de război, înscrierea în clasele de ascultare sau o furnizare de animale de companie cu o varietate de jucării de câine sigure. Dacă plictiseala este motivul pentru care acționează, ar trebui să vedeți o schimbare mare în comportamentul câinelui tău. Dacă niciunul dintre aceste lucruri nu vă ajută, atunci trebuie să luați în considerare anxietate de separare ca diagnostic.

Vestea bună este că, dacă determinați câinele dvs. suferă de anxietate de separare, există modalități prin care puteți reduce anxietatea câinelui. Una dintre cele mai eficiente metode este numită Desensibilizarea sistematică. Aceasta implică treptat, permițând ca câinele să se obișnuiască să rămână acasă singur.

De ce câinii au anxietate de separare?

Nu este înțeles de ce câțiva câini suferă de anxietate de separare. Ar putea exista o afecțiune medicală subiacentă. Sau ar putea fi declanșată de o schimbare de mediu, cum ar fi adăugarea unui nou copil, o mișcare la o nouă casă sau moartea unui proprietar sau al unui alt animal de companie. Alte cauze ar putea fi dintr-o schimbare în program (proprietarul câinelui este mai departe), sau pentru că câinele petrec mai mult timp în cutie, canisa sau biroul lui Vet.

Cum să opriți anxietatea de separare

Oprirea anxietății de separare în câinele dvs. are răbdare și muncă atentă din partea dvs. Va trebui să vă petreceți timp să recunoașteți rutinele și să lucrați pentru a le schimba. O mulțime de modificări se bazează pe comportamentele de schimbare a proprietarului și de lucru pentru a dezafirma câinele la declanșatoare.

Schimbați rutina de dimineață

Majoritatea oamenilor au o rutină pe care o urmează înainte de a părăsi casa: duș, rochie, pus pe haina, apuca cheile, ieșiți pe ușă. Odată ce canina dvs. v-a recunoscut rutina, anxietatea sa poate începe să construiască din primul pas. Aceasta înseamnă că anxietatea nu începe doar când ieșiți la ușă. În schimb, începe când ceasul de alarmă se stinge sau porniți dușul. Anxietatea se escaladează pe măsură ce vă angajați în rutina dvs. tipică. În momentul în care părăsiți casa, câinele poate fi deja într-o panică plină.

Pentru a preveni această anxietate de montare, faceți unele modificări ale propriului dvs. comportament. Fiți atenți la lucrurile pe care le faceți înainte de a părăsi casa și începeți să le faceți la întâmplare pe tot parcursul zilei. De exemplu, puteți să vă luați cheile și să vă așezați să vizionați televizorul sau să vă puneți haina și să vă hrăniți câinele. În câteva săptămâni, câinele dvs. nu mai ar trebui să-și mai vadă aceste activități ca semne legate de care sunteți pe cale să plecați, iar unele dintre anxietate ar trebui să fie ușurată.

Păstrați comingurile și galeria necorespunzătoare

Mulți proprietari le-au generat câinii cu afecțiune și atenție înainte de a pleca acasă și imediat când umblați în ușă. Din păcate, acest lucru poate contribui la anxietatea câinelui dvs. Pentru a preveni acest lucru, cel mai bun lucru pe care îl puteți face este să ignorați câinele înainte de a pleca și la câteva minute după întoarcere. Acesta este modul dvs. de a demonstra câinele dvs. că venirea și galeria dvs. nu este într-adevăr nici o afacere mare.

Învățați câinele că comportamentul calm și al pacientului este recompensat. Acest lucru înseamnă atenție atunci când sunt soluționate și relaxate. Dacă un câine se angajează într-un comportament liniștit pe cont propriu (e.G. se retrage în patul sau cutia fără instrucțiuni) ar trebui să fie recompensată cu atenție sau un tratament.

Pentru cazurile ușoare până la moderate de anxietate de separare, aceste mici modificări pot fi suficiente pentru a reduce anxietatea câinelui. În cazuri mai severe, va trebui să faceți o muncă suplimentară.

Lucrați treptat până la perioade mai lungi

Acest pas necesită o cantitate mare de timp și energie pe o parte proprietarului și un angajament real față de animalul dvs. de companie. Odată ce acest proces este pornit, este important ca câinele dvs. să nu fie niciodată lăsat singur pentru perioade lungi de timp până când anxietatea sa este complet plecată. Poate dura câteva săptămâni pentru a ajunge la acest punct, astfel încât este posibil să aveți nevoie să faceți ceva timp de vacanță, Închiriați un Sitter Pet, sau înscrieți-vă câinele în Doggie Daycare Până când ați terminat acest pas. Cu excepția cazului în care câinele dvs. vede cutia ca un loc de relaxare și confort, veți dori să evitați să vă loviți câinele în această perioadă, deoarece aceasta poate exacerba anxietatea.

Odată ce aveți un plan în loc pentru a vă asigura că câinele dvs. nu este niciodată singur, este timpul să începeți să vă folosiți câinele. Încercați să petreceți cel puțin 30 de minute în fiecare zi pe fiecare sesiune de instruire.

Cum să vă antrenați câinele să vă obișnuiți să fiți singuri

  1. Pasul din afară pentru o perioadă scurtă de timp, apoi pasi înapoi

    Trebuie să evitați să fiți suficient de lungă pentru anxietatea câinelui dvs. să înceapă construirea, astfel încât în ​​cazurile de anxietate severă de separare, este posibil să fiți capabil să ieșiți din afară pentru o secundă. Când vă întoarceți înăuntru, păstrați lucrurile liniștite și dați câinele dvs. câteva minute să vă relaxați. Odată ce este relaxat, ieșiți din nou și repetați acest pas până când câinele dvs. nu prezintă semne de anxietate, cum ar fi gâfuirea, stimularea, zgomotul, agitarea sau vocea.

  2. Creșteți încet durata de timp în care vă aflați din vedere

    Din nou, acest lucru ar putea însemna să stați afară pentru doar două secunde, apoi trei și așa mai departe pentru cazurile severe. Odată ce începeți să adăugați timp, puteți amesteca intervalele în care ieșiți într-o anumită sesiune de instruire. De exemplu, dacă puteți rămâne în afara timp de cinci minute, primul pas afară timp de cinci minute și apoi timp de trei minute. Schimbați-l, dar nu mergeți dincolo de cinci minute până când câinele dvs. nu prezintă semne de anxietate. Continuați până când câinele dvs. pare, în general, confortabil cu absența dvs.

Pasii urmatori

Dacă încercați să schimbați rutina și câinele dvs. nu face îmbunătățiri majore, următorul pas este de ajutor profesional. Căutați asistență veterinară imediat dacă anxietatea de separare a câinelui este severă. Vorbiți cu medicul veterinar despre comportamentul câinelui tău. În multe cazuri, pot recomanda medicamente în legătură cu modificarea comportamentului. Orice câine într-o stare sporită de anxietate nu poate învăța lucruri noi. Medicamentul poate ajuta la "scoateți marginea", astfel încât să puteți trece mai ușor la câinele dvs. Scopul terapiei medicale este de a facilita schimbările comportamentale. Terapia medicală va fi, sperăm, un ajutor temporar în planul de formare. Este posibil să existe un comportament veterinar certificat de consiliu lângă tine care vă poate ajuta. Ei pot face chiar și consultări telefonice dacă nu sunt situate în apropiere.

Este, de asemenea, o idee bună să obțineți ajutor de la o antrenor de câini sau comportamentul animalelor. Acești profesioniști sunt experimentați cu câini la fel ca al tău și pot fi în măsură să ofere o înțelegere valoroasă. Nu uitați să fiți răbdători și consecvenți pe tot parcursul procesului. Poate dura mult timp, dar câinele dvs. va arăta în cele din urmă îmbunătățiri.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.

Uita-te acum: 9 moduri simple de a-ți iubi animalul de companie

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum de a rezolva anxietatea de separare la câini