Testarea pentru ajutoarele de feline contagioase (fiv)

Virusul imunodeficienței feline este, de asemenea, cunoscut ca FIV sau ajutoare de feline. Boala este cauzată de un virus contagios care poate fi trecut de la o pisică la alta. Natura contagioasă a bolii face ca testarea pentru FIV să fie importantă. Identificând semne și care testarea pisicilor pozitivi pentru FIV permite proprietarilor de pisici să ia măsuri de precauție pentru a ajuta aceste pisici să conducă mai mult, viața mai sănătoasă.

În cazul în care pisica dvs. va fi testată pentru FIV?

Practic, fiecare pisică ar trebui să fie testată pentru FIV și în special feline în aer liber. Testează pe Kittens Sub șase luni nu poate fi fiabilă dacă nu s-au născut la mamele deja infectate cu boala. Asociația Americană de Practicieni Feline (AAFP) a furnizat orientări suplimentare pentru a determina ce pisici să testeze și când.

  • Dacă pisica dvs. nu a fost niciodată testată, ar trebui să o utilizați.
  • Dacă aduceți o nouă casă de pisică, testați-vă noul animal de companie pentru FIV înainte de a intra în gospodăria dvs. Retestați o pisică nouă în 60 de zile.
  • Dacă pisica dvs. este expusă la o altă pisică cu FIV, trebuie administrat un test de 60 de zile după contact.
  • Dacă pisica dvs. este bolnavă în general, medicul veterinar ar trebui să testeze pentru FIV.
  • Dacă intenționați să vă vaccinați pisica pentru FIV, trebuie să fie testat mai întâi pentru virus.

Este ajută?

Terminologia poate fi confuză. FIV este similar cu HIV (virusul imunodeficienței umane), provocând o boală la pisici care este similară cu SIDA umană (sindromul de deficit imunitar dobândit). FIV este foarte specific speciilor și nu poate infecta sau nu poate afecta oamenii, potrivit Colegiului Universitar din Cornell din Medicina Veterinară.

Care este testul pentru FIV?

Testarea virusului de imunodeficiență felină este efectuată cu o mostră mică din sângele pisicii. Testul ELISA (testul de imunosorbent legat de enzime) este cel mai frecvent făcut pentru a examina pisicile pentru FIV. Dacă acest test este pozitiv, poate fi recomandat un al doilea tip de test de sânge pentru a confirma infecția pisicii. Acest test este cunoscut sub numele de testul Western blot.

Ce se întâmplă dacă testează pisica dvs. pozitivă pentru FIV?

Un test pozitiv FIV nu înseamnă că pisica ta este moarte de la boală. Pur și simplu înseamnă că pisica ta a fost expusă virusului. O pisică care testează pozitivă pentru FIV poate totuși să trăiască mult timp dacă luați măsuri simple de precauție. O pisică care testează pozitivă pentru virusul imunodeficienței feline poate avea un sistem imunitar slăbit și poate fi susceptibil la alte infecții ca rezultat. Amintiți-vă că pisica dvs. este un potențial purtător al bolii și ar putea trece boala la alte pisici. Protejați-vă pisica de aceste infecții secundare, urmând aceste cinci sugestii.

  • Păstrați-vă pisica în interior și l-ați spulberat sau sterilizat.
  • Fă pisica dvs. examinată de medicul veterinar cel puțin de două ori pe an. Veterinarul dvs. vă va examina pisica, efectuați teste de rutină de sânge și păstrați pisica la curent cu vaccinările sale. Întotdeauna căutați imediat ajutorul medicului veterinar dacă pisica dvs. se îmbolnăvește.
  • Nu vă alimentați carnea brută de pisică sau ouăle care pot avea bacterii.
  • Adresați-vă medicului veterinar cum să vă păstrați pisica fără paraziți, ca Fleas, căpușe, viermi și viermi intestinali.
  • Unii veterinari recomandă păstrarea pisicii dvs. FIV-pozitive segregate de la alte pisici din gospodărie pentru a evita răspândirea virusului.

În trecut, pisicile care au testat pozitiv pentru virusul imunodeficienței feline au fost frecvent eutanasiate. Sa crezut că prognosticul lor era grav și au fost o amenințare gravă pentru restul populației feline. Din fericire, acest lucru nu mai este adevărat, iar eutanasia nu mai este recomandată în mod obișnuit pentru testarea pisicilor pozitive pentru FIV.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Feline Retrovirus Guide directoare, versiune abridged. Asociația Americană a Practicanților Feline 

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Testarea pentru ajutoarele de feline contagioase (fiv)