Puteți folosi controlul puricii câinilor pe o pisică?

Laborator și pisica portocalie se îndoiesc împreună

Există o varietate de diferite tipuri de medicamente și rute de administrare. Multe sunt nesigure, dacă nu toxice, la pisici și poate fi confuz imaginând dacă puteți da același lucru atât pentru câinele dvs. cât și pisica voastră. Știind ce opțiuni de medicamente în condiții de siguranță pe care le aveți pentru pisica dvs. poate ajuta nu numai să vă mențineți purici, dar va contribui, de asemenea, la prevenirea dăunării grave.

Tipuri de medicamente de purici

Medicamentele de purici pot fi administrate câinilor și pisicilor o varietate de moduri, printre care:

  • De actualitate - Aplicat în mod obișnuit pe spatele gâtului într-o locație care nu este capabilă să fie lins de către PET dvs., medicamentele topice de purici sunt disponibile atât peste tejghea, cât și de la medicul veterinar. Cele mai sigure medicamente de purici pentru pisici se află într-o formă de actualitate.
  • Oral - Luate de gură, fie ca un tratament, fie ca o pilulă, medicamentele de purici orală sunt disponibile cel mai frecvent din medicul veterinar, dar unele tipuri pot fi găsite peste tejghea. Dacă doriți să evitați să aveți un loc umed pe care nu îl puteți atinge pe animalul dvs. de companie pentru câteva ore sau pentru a vă pune la îndoială dacă un medicament topic a fost complet absorbit, atunci medicamentele de purici oral sunt o opțiune bună.
  • Sprays - De obicei folosite numai atunci când există un Infestarea activă a puricii, spray-urile conțin de obicei toate-naturale sau permetrine care sunt proiectate să fie pulverizate direct pe animalele de companie, precum și pe suprafețe. Spray-urile sunt cel mai adesea achiziționate de la magazinele de animale de companie, dar unii veterinari le oferă și ei.
  • Șampone - Ca și spray-urile, șampoanele sunt folosite numai dacă animalul dvs. de companie are purici, deoarece nu există beneficii preventive durabile. Șampoane pentru oferind un animal de companie o baie de purici pot conține ingrediente naturale sau permethrine pentru a ucide puricii live.
  • Prafuri - Benefice pentru mochetă și alte suprafețe de țesături, pulberile sunt folosite dacă există purici live în mediul animalului dvs.
  • Bombe de purici - O altă opțiune pentru tratarea unui mediu care are o infestare a puricii, bombe de purici creează o ceață sau un aerosol care poate infiltra spații mici pe care purturile le place să trăiască. Toți oamenii și animalele de companie trebuie să părăsească premisele dacă o bombă de purici este folosită deoarece poate fi toxică dacă este inhalată.
  • Collars - Din punct de vedere istoric, colierele de purici au ajutat doar să mențină purcuții de pe gâtul unui animal de companie, dar o nouă tehnologie a făcut niște gulere mult mai eficiente la prevenirea puricilor decât versiunile mai vechi.

Medicamentele utilizate pentru a trata puricii

În plus față de toate modurile diferite pot fi aplicate medicamente de purici, există o varietate de diferite tipuri de medicamente, precum și ingrediente naturale, care sunt utilizate în animale de companie. Unele sunt în siguranță atât pentru câini, cât și pentru pisici la doze corespunzătoare, în timp ce altele sunt toxice pentru pisici. Noile medicamente sunt introduse în mod regulat pe piața PET, dar opțiunile populare includ:

  • Selamectin
  • Permetrin
  • FiPronil
  • Afoxolaner
  • Nitenpiram
  • Spinosad
  • Flugralaner
  • Sarolaner
  • Imidacloprid
  • Ingrediente naturale

Oferind pisicii dvs. medicamente de purici câinelui

Pisicile nu sunt pur și simplu câini mici, așa că înseamnă că nu puteți da întotdeauna o pisică Ce poate lua un câine pentru purici. Pisicile metabolizează medicamentele diferit decât câinii și dând pisicii dvs. Medicamentul de purici al câinelui poate fi fatal. Dacă medicamentul dvs. de purici nu este conceput special pentru o pisică, atunci nu trebuie să fie dată pisicii dvs. Chiar dacă tipul de medicamente poate fi folosit în condiții de siguranță într-o pisică, doza proiectată pentru un câine este cel mai probabil foarte diferită. Convulsiile și moartea pot fi cauzate dacă o pisică primește medicamente de purici care nu sunt în siguranță pentru ei. Când aveți îndoieli, întrebați întotdeauna medicul veterinar înainte de a vă oferi pisicii un nou medicament de purici, mai ales dacă este proiectat pentru un câine.

Medicamente de foraj pentru pisici

Dacă medicul veterinar v-a vândut un medicament de purici special conceput pentru pisici, atunci este cel mai probabil în siguranță, dar dacă achiziționați un medicament de purici dintr-un magazin de animale, este posibil ca acesta să nu fie sigur pentru o pisică, chiar dacă eticheta spune că este. De exemplu, produsele care conțin permetrin ar trebui să fie întotdeauna evitate la pisici, în ciuda faptului că multe produse de pisică care sunt adesea găsite în magazinele de animale de companie conțin acest medicament. Efectele secundare sunt întotdeauna posibile cu orice medicament, dar următoarele medicamente sunt în mod obișnuit considerate ca fiind sigure pentru pisici atunci când se administrează doze adecvate:

  • Selamectin
  • FiPronil
  • Nitenpiram
  • Spinosad
  • Fluralaner
  • Sarolaner
  • Imidacloprid

Unele ingrediente naturale și remedii naturale pot fi sigure pentru pisici, dar deoarece acestea nu sunt foarte eficiente în prevenirea sau tratarea pururilor și ingredientele pot varia de la produs la produs, acestea ar trebui discutate cu medicul veterinar înainte de utilizare.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Fleas. Universitatea din California Davis Școala de Medicină Veterinară, 2020

  2. Rugină, Michael. Biologia și ecologia puricilor de pisici și a avansurilor în gestionarea dăunătorilor: o revizuireInsecte, vol 8, nu. 4, 2017, p. 118. MDPI AG, DOI: 10.3390 / Insecte8040118

  3. Ranjan, Sivaja și colab. O singură aplicație de fluralană topică la pisici și câini controlează puricii timp de 12 săptămâni într-un mediu de acasă simulatParaziți și vectori, vol 11, nu. 1, 2018. Springer știință și business media LLC, DOI: 10.1186 / s13071-018-2927-0

  4. Fleas: O sursă de chin pentru pisica taColegiul Universitar din Cornell din Medicina Veterinară, 2020

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Puteți folosi controlul puricii câinilor pe o pisică?