Diaree la câini

Vedere înaltă a unghiului de câine Relaxing pe pat

Există o șansă destul de bună câinele dvs. a experimentat diaree la un moment dat sau altul. Diaree se caracterizează prin trecerea scaunului apus sau foarte moale și este una dintre cele mai frecvente semne de boală raportate de proprietarii de câini. Este important ca proprietarii de câini să înțeleagă de ce câinii au diaree și știu, de asemenea, cum să răspundă la ea. Flatulență apar adesea cu diareea, care poate sau nu poate să însoțească vărsături, Pierderea apetitului și letargie.

De ce câinii primesc diaree?

Diareea este frecventă la câini și poate fi cauzată de o varietate de lucruri. De exemplu, poate fi rezultatul unui lucru la fel de simplu ca o indiscreție alimentară (știm cu toții câini care intră în gunoi sau mănâncă resturi de masă). Sau poate fi legată de ceva mai grav, cum ar fi o boală infecțioasă sau o ingestie de toxines.

Diareea ocazională nu este considerată a fi normală. Dacă câinele dvs. are diaree și mai mult de o săptămână sau două, ar trebui să programați un programare cu veterinarul dvs. Aduceți un eșantion scaun, ca verificare pentru paraziți intestinali este unul dintre primii pași în diagnosticarea stării câinelui. Alte diagnostice, cum ar fi testarea sângelui sau razele X pot fi necesare, iar VET dvs. poate discuta medicamente, suplimente și modificări dietetice.

Tratament și prevenire

În primul rând, încercați să treceți de partea "Yucky" a lucrurilor. Toata lumea poops. Pe măsură ce îngrijirea câinelui dvs., ar trebui să vă puteți evalua scaunul, astfel încât să puteți discuta cu medicul veterinar. Desigur, ar trebui să purtați întotdeauna mănuși sau să utilizați o pungă de plastic pentru a gestiona scaunul. Asigurați-vă că vă spălați bine mâinile după manipularea câinelui sau a scaunului.

Ce să te uiți

Dacă câinele dvs. are diaree, încercați să colectați un eșantion. S-ar putea să trebuiască să o duci la veterinar mai târziu. Aruncați o privire la consistența și culoarea scaunului. Este apoasă? Pudding-ca? Format, dar moale? Este acolo sânge prezente? Mucus? Este negru și / sau fier? Vedeți bucăți de jucării, îmbrăcăminte sau alte materiale nedorite în ea? Face o notă despre acest lucru, deoarece veterinarul dvs. va cere.

Dacă letargie, vărsături sau alte semne de boală însoțesc vărsăturile, face o notă de acest lucru. Dacă nu puteți lua eșantionul scaunului la veterinar imediat, păstrați-l în frigider într-o pungă sau un recipient sigilat. Mulți oameni preferă să-l dubleze, pentru că este vorba, la urma urmei.

Unul sau două episoade de diaree nu sunt neapărat motive pentru a deveni alarmate. Unele cazuri de diaree sunt auto-limitare (adică se hotărăsc pe cont propriu). Dacă câinele dvs. continuă să mănânce și să bea, acesta este un semn bun. Nu Oferiți medicamente excesive sau medicamente fără prescripție medicală fără recomandările lui Vet. Dacă sunteți cel în cauză, este cel mai bine să vă luați câinele la veterinar.

Diareea continuă poate duce la deshidratare sau pierdere în greutate și poate fi un simptom al unei boli subiacente. Este important să nu ignorați simptomele atunci când câinele dvs. este bolnav. Câinii își ascund adesea bolile atâta timp cât posibil, acționând ca și cum ar simți normal când există într-adevăr ceva mai serios.

Când să sunați la un Vet ASAP

Dacă se aplică oricare dintre următoarele circumstanțe, contactați imediat medicul veterinar:

  • Episoadele de diaree sunt frecvent repetate pe parcursul mai multor ore.
  • Câinele dvs. arată o letargie extremă sau lipsa de reacție.
  • Bănuiți că câinele dvs. a ingerat o toxină.
  • Vezi cantități excesive de sânge În scaun (spotting lumina nu este neapărat o urgență, dar apelați VET dacă continuă).
  • Scaunul este negru și / sau are un aspect zilnic.
  • Câinele dvs. este pe medicamente care pot provoca diaree (opriți dați medicamentul și apelați-vă medicul veterinar).
  • Bănuiți că câinele dvs. a ingerat un corp străin, cum ar fi o jucărie sau o îmbrăcăminte.
  • Gingiile câinelui sunt palide, alb, albastru sau gri în culoare.
  • Abdomenul câinelui dvs. pare dureros și / sau a dispărut.
  • Vedeți viermi în scaun (nu o urgență, dar va fi nevoie de un Dewormer).
  • Diareea are loc mai mult de 24 de ore.
  • Dacă aveți îndoieli, sunați la VET.

Dacă câinele dvs. are diaree o dată și altfel acționează complet normal, probabil că puteți continua cu rutina și hrănirea normală. Continuați să urmăriți diaree, vărsături, pierderea apetitului și semne de boală. Rețineți că câinii cu diaree pot să se concentreze pentru a defeca cu puțin sau deloc producția de scaun. Acest lucru nu este neapărat o cauză de îngrijorare dacă nu continuă mai mult de o zi.

Hrănirea unei diete bland

Dacă câinele dvs. are diaree din nou la mișcarea intestinală următoare, încercați să vă schimbați la a Dieta bland temporar. Pentru a pregăti o dietă slabă, fierbeți piept de pui neobișnuit cu orez alb sau o carne de grăsime mică cu orez alb simplu. Scurgeți orice grăsime reziduală după gătire. Nu adăugați sare sau condimente. Hrăniți câinele dieta bland până în ziua următoare. Dacă diareea începe să se îmbunătățească, câinele dvs. are un poftă bun și nu există vărsături, puteți începe să adăugați treptat mâncarea obișnuită a câinelui dvs. la amestecul de dietă bland. Sunați-vă VET dacă diareea continuă mai mult de 24 de ore.

După cum probabil știți, diareea nu poate fi împiedicată în întregime. Măsurile preventive legate de dieta câinelui dvs. sunt cel mai bun pariu pentru a vă proteja împotriva diareei. Evitați resturile de masă, alimentele umane și lăsați câinele să mănânce obiecte străine sau materiale în aer liber. Toate acestea pot provoca probleme digestive și, în general, provoacă havoc pe un sistem gastrointestinal al unui câine.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Raza, Ali și colab. Paraziți gastrointestinali în adăpost: apariția, patologia, tratamentul și riscul pentru adăpostul lucrătorilorAnimale, vol 8, nu. 7, 2018, p. 108. MDPI AG, DOI: 10.3390 / ANI8070108

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Diaree la câini