Vărsături la câini

Droopy Jowled English Bulldog cu ochii de sânge își odihnesc capul pe podea

Este câinele tău vărsături? Deși câinele Puke poate fi dezordonat și neplăcut, vestea bună este că vărsăturile la câini este obișnuit nu o urgență directă. Cu toate acestea, nu trebuie să o ignorați. Este important să se adreseze vărsăturile câinelui dvs., astfel încât să vă puteți ajuta animalul să se simtă mai bine și să vă asigurați că nu este semnul ceva mai serios.

De ce câinii vom vărsa?

Câinii voma din mai multe motive, unele mai grave decât altele. Uneori este ușor să determinați cauza - ca atunci când vedeți o jucărie mestecată în vărsături sau știți că câinele dvs. a mâncat ceva inadecvat, cum ar fi alimente umane nesănătoase. Alteori este mult mai greu de determinat motivul pentru vărsături. Poate părea foarte brută, dar ar trebui să examinați voma înainte de ao curăța.

Motive dietetice

Indiscreția dietetică este un motiv foarte frecvent pentru vărsături la câini. Acest lucru se întâmplă adesea după ce un câine intră în gunoi sau mănâncă resturi de masă. Examinând voma și comportamentul câinelui după ce vărsăturile s-au oprit, vă poate oferi indicii la cauză. Dacă câinele pare mai bun după vărsături, era probabil o problemă dietetică și poate fi rezolvată. Păstrați un ochi apropiat pe câinele dvs. pentru a doua zi sau două, vizionând pentru mai multe vărsături sau altele semne de boală.

Probleme de sanatate

Vărsăturile pot fi, de asemenea, cauzate de ceva mai grav, cum ar fi toxin ingestia, obstrucție gastrointestinală, pancreatită și multe altele. Vărsăturile sunt unul dintre cele mai frecvente semne de boală raportate de proprietarii de câini. Vărsăturile pot fi însoțite de diaree, pierderea apetitului sau letargii. Nu numai că este important să înțelegeți de ce câinii voma - ar trebui să știți și cum să răspundeți când câinele dvs. aruncă în sus.

Tratamentul vărsăturilor la câini

Nu este de obicei serios dacă câinele dvs. are doar unul sau două episoade de vărsături. Probabil că nu vă numiți medicul de fiecare dată când vă îmbolnăviți la stomac. Cu toate acestea, este important să luați măsuri de precauție suplimentare atunci când câinele dvs. este bolnav, deoarece câinii nu ne pot spune cum se simt cu adevărat. De fapt, câinii pot ascunde instinctiv boala cât mai mult posibil ca un instinct de supraviețuire. Unii câini bolnavi acționează ca și cum se simt bine atunci când nu o fac.

Examinând voma

Dacă voi vomita câinele dvs., mai întâi au o privire asupra substanței care a fost vărsată.

  • Este alimente?
  • Este cea mai mare parte bilă sau mucus?
  • Vomitul conține spumă albă, apă sau sânge?
  • Există bucăți de jucării, îmbrăcăminte sau alte materiale necorespunzătoare amestecate?

Este o idee bună să renunțați la obiecte străine pe care le găsiți într-un baggie în cazul în care VET dvs. trebuie să le vadă mai târziu. Faceți o notă care descrie voma în cazul în care trebuie să vă amintiți când vorbiți cu veterinarul și faceți o fotografie dacă puteți. Dacă letargia, diareea sau alte semne de boală însoțește vărsăturile, notați și acest lucru.

Așteptați și observați

După o vărsături de câine, este, în general, cel mai bine să reținem alimentele timp de câteva ore și să observăm, dar nu reține apa. Dacă câinele dvs. vărsă o singură dată și apoi acționează complet normal, probabil vă puteți relua rutina normală de hrănire în termen de șase până la 12 ore sau când următoarea masă este datorată. Doar continuați să vă urmăriți animalul pentru vărsături și alte semne de boală.

Când să sunați la veterinar

Nu dați niciodată medicamente prescripționate fără prescripție medicală fără recomandările lui Vet. Dacă vărsăturile apare de câteva ori pe parcursul primei zile și se întâmplă în continuare a doua zi, contactați medicul veterinar. Dacă câinele dvs. nu va mânca timp de două zile la rând, ar trebui să contactați medicul veterinar chiar dacă vărsăturile s-au oprit. Diareea apare uneori în timpul sau după episoadele vărsăturii. Sunați-vă medicul veterinar dacă diareea câinelui dvs. nu începe să se îmbunătățească într-o zi sau două.

Vărsăturile intermitente cronice (în desfășurare, dar mai puțin de o dată pe zi) nu este considerată normală. Dacă câinele votează "off and on" pentru mai mult de o săptămână sau două, ar trebui să programați o întâlnire cu veterinarul dvs. pentru a examinare fizică. Se pot recomanda testarea suplimentară.

În anumite circumstanțe, ar trebui Contactați-vă pe veterinarul dvs imediat:

  • Vărsăturile sunt frecvent repetate timp de câteva ore la rând.
  • Câinele dvs. este pe medicamente care pot provoca vărsături (opriți dați medicamentul și apelați-vă VET).
  • Bănuiți că câinele dvs. a ingerat un corp străin, cum ar fi o jucărie sau o îmbrăcăminte.
  • Câinele dvs. arată o letargie extremă sau lipsă de viață.
  • Bănuiți că câinele tău a ingerat o toxină.
  • Vedeți cantități excesive de sânge în materialul vărsat (spotând sângele blând nu este o urgență, ci apelați VET dacă continuă).
  • Abdomenul câinelui are un aspect umflat (ar putea fi Gdv aka "Blotat" sau altceva serios).
  • Abdomenul câinelui pare să fie dureros.
  • Gingiile câinelui sunt palide, alb, albastru sau gri în culoare.
  • Câinele dvs. are probleme cu respirația.
  • Aveți îndoieli dacă starea câinelui dvs. este serioasă.

Avertizare

Dacă voi vom varia după ce mănâncă sau bea mai mult de o zi, du-te imediat la veterinar. Acesta poate fi un semn al unei obstrucții gastrointestinale (ca un corp străin) sau o altă boală gravă. Ca întotdeauna, comunicarea cu medicul veterinar este o parte esențială a Păstrați câinele sănătos.

Alimente și apă pentru amortizarea câinilor

Dacă câinele dvs. va veni din nou la următoarea masă, dar vărsăturile se oprește după câteva ore, încercați să oferiți câinelui dvs. o cantitate mică de apă în primul rând. Dacă câinele dvs. îl păstrează, oferă o cantitate mică de alimente slabe, cum ar fi orez alb simplu, cu pui fiert sau carne slabă. După fierberea alimentelor blande pentru câinele dvs., scurgeți cât mai multă grăsime posibil. Nu adăugați nici o sare sau alte condimente.

Oferiți câinelui dvs. câteva linguri de amestec alimentar bland. Dacă câinele dvs. nu va mânca, nu împingeți problema. Încercați din nou în câteva ore. Dacă câinele dvs. mănâncă și păstrează mâncarea pentru o oră, încercați să vă hrăniți puțin mai mult. Repetați acest lucru până în ziua următoare. Dacă vărsăturile nu se repetă și apetitul câinelui este bun, puteți începe să adăugați treptat înapoi alimentele obișnuite ale câinelui dvs. la amestecul de dietă bland.

Cum de a preveni vărsăturile la câini

Nu este cu adevărat posibil să vă împiedicați câinele vreodată vărsături. Dar puteți lua următoarele măsuri de precauție comune pentru a limita expunerea la riscuri care pot provoca greață și vărsături:

  • Păstrați resturile de gunoi și tabele, soluțiile de curățare sau solvenți, substanțele chimice de gazon și grădină și orice alte materiale toxice departe de câinele dvs.
  • Aruncați jucăriile de mestecat rupte sau deteriorate. Păstrați un ochi pentru alte obiecte mestecate pe care câinele dvs. le-a mâncat sau înghițit.
  • Serviți câinele dvs. proaspăt, alimente de înaltă calitate. Preveniți accesul la alimentele toxice cum ar fi avocado, ciocolată, ceapă, usturoi, struguri și alcool.
Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Vărsături la câiniMerck Manual veterinar, 2020

  2. Câine vărsăturiBluepearl, 2020

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Vărsături la câini