Paraziți la câinii pe care trebuie să știți

La un moment dat în viața lor, multe animale de companie se confruntă cu disconfortul cauzat de paraziți, cum ar fi purici, căpușe sau viermii rotunzi. În timp ce purici și căpușe pot fi uneori ușor pentru părinții câinilor să-și identifice și să identifice întotdeauna cazul, iar paraziții interni pot fi prezenți la câinele dvs. fără să-l realizați. Acești paraziți pot fi extrem de iritanți pentru animalele de companie și pot provoca probleme grave de sănătate sau chiar să transporte boli. Medicamentele moderne fac tratamentul, controlul și prevenirea multor paraziți mult mai ușor decât în ​​trecut.

Unii paraziți sunt, de asemenea, zoonotici, adică o boală sau o parazitare care poate fi transmisă de la animale la oameni. Fiecare părinte de câine trebuie să știe despre paraziți comuni și cum să-i împiedice să provoace probleme grave de sănătate atât pentru membrii familiei cu patru și doi cu două picioare.

Ce sunt paraziții la câini?

Centrul de Control al bolii definește un parazit ca "un organism care trăiește pe sau într-un organism gazdă și își ia mâncarea sau în detrimentul gazdei sale."

Există două categorii principale de paraziți la câini că părinții de companie ar trebui să fie conștienți de: paraziți interni și paraziți externi.

Paraziți interni, cum ar fi viermii, viermii rotunzi și viermii trăiesc în interiorul corpului unui animal, pot fi transferați în diferite moduri și pot afecta un număr de organe. Paraziți externi, cum ar fi puricii și căpușe, trăiesc pe corpul gazdei și produc o infestare.

Simptomele paraziților la câini

Simptomele paraziților pot varia în funcție de tipul de paraziți, unde trăiește și severitatea infestării. Majoritatea paraziților intestinali nu prezintă simptome până când infestarea a devenit severă. Paraziți pot provoca simptome variind de la disconfort ușor și scaun liber intermitent, la probleme severe, cum ar fi anemie, Boala pielii, infecții secundare, dificultăți de respirație și malnutriție, motiv pentru care este atât de important să preveniți infestațiile și, dacă acestea apar, pentru a vă trata rapid animalul.

Îngrijirea preventivă și examenele fecale regulate sunt utile pentru a prinde infestarea în stadiile incipiente. Un examen fecal permite medicului veterinar să diagnostheze paraziții intestinali prin căutarea ouălor microscopice sau spori în scaunul animalului dvs. de companie.

Simptomele parazite externe

  • Scratching excesiv
  • Mestecarea excesivă
  • Roșu și inflamat
  • Pierderea parului
  • Cruste și decolorare a pielii
  • Coat uscat
  • Aspect scalabil la blană
  • Cantități mari de resturi negre în urechi
  • Purici sau murdărie de purici
  • Comportament neliniștit

Simptomele parazite interne

  • Diaree, cu sau fără sânge sau mucous
  • Vărsături
  • Pierdere în greutate
  • Pierderea poftei de mâncare
  • Abdomen distind (aspectul buricat)
  • A scăzut activitatea
  • Scoting
  • Viermi sau segmente (viermi) vizibile în fecale
  • Tuse
  • Respiratie dificila

Cum câinii primesc paraziți?

Există multe modalități pe care câinii pot contracta paraziți. Placii sunt în general prinși de la alte animale infectate, totuși pot sări și prin ușă și ferestre și pot fi aduse în casă pe picioarele unui pantalon al unei persoane. Căpușele sunt prinse de la călătorie prin tufișuri și iarbă lungă. Paraziți intestinali sunt de obicei transmise atunci când un animal ingeră ouăle sau sporii în solul contaminat, apa sau alimentele. Puii pot contracta un parazit de la mamele lor, fie în utero, fie din îngrijire medicală. Viermii pot fi contractați de câini atunci când mănâncă o purică infectată. Heartworm este contractat prin mușcătura unui țânțar infectat.

Diagnosticul și tratamentul paraziților la câini

Dacă bănuiți că câinele dvs. suferă de un parazit intern, primul pas va fi identificarea parazitului cu ajutorul medicului veterinar. Nu există nici un medicament unic care să poată trata și împiedica toți paraziți GI și odată ce medicul veterinar identifică parazitul, ele pot găsi cel mai eficient tratament pentru câinele dvs. Testarea fecală poate detecta paraziți GI în majoritatea cazurilor, dar nu întotdeauna, motiv pentru care unii veterinari recomandă dezworming (administrarea medicamentelor pentru a trata și controla infecțiile) chiar dacă testul fecal nu confirmă existența paraziților. Este necesar un test de sânge pentru a detecta viermele de inimă.

În cazurile severe de paraziți interni și externi, deshidratarea, anemia și infecțiile secundare pot apărea și medicul veterinar va trata după cum este necesar, împreună cu medicamentele pentru a ucide paraziții.

01 din 08

Fleas poate face ca viața de companie să fie mizerabilă. Please progresează prin mai multe etape distincte de viață în care dăunătorii se transformă din ouă în larve, apoi în pupae și apoi în cele din urmă în reproducere, adulți care sugerează sânge.

Placăle pot duce la dermatită alergică cu purici, cu mâncărime și infecții ale pielii. Placii sunt, de asemenea, purtători de ouă de vierme și câinele dvs. poate fi infestat de viermi după ce a mâncat un puric. O infestare mare cu purici poate duce, de asemenea, la anemie. În timp ce puricii de câine și pisici nu preferă oamenii, sunt posibile mușcăturile de purici în doi membri ai familiei cu picioare.

  • 02 din 08

    Căpușele se pot atașa la câini, precum și la oameni. În timp ce ați putea purta haine de protecție atunci când sunteți în zone predispuse la bifați, câinele dvs. este expus. Detectarea precoce și îndepărtarea căpușelor este important deoarece durează ceva timp pentru ca bifarea să transmită boli suportate de bifare la gazdele lor. Bolile răspândite prin căpușe la câini includ boala Lyme, febra stâncoasă de munte, anaplasmoză, Babesiseoza, Bartonelotis, și Ehrlichioza. Unele specii de căpușe pot provoca, de asemenea, că bifați paralizia care va determina paralizarea unui câine, începând de obicei la capătul din spate și urcând spre capul lor. Acest lucru poate deveni fatal dacă mușchii care controlează respirația devin paralizați, dar paralizia va dispărea atâta timp cât bifarea poate fi găsită și îndepărtată.

  • 03 din 08

    Acarienii urechii sunt acarienii microscopici care infectează urechile câinelui, unde rasează și provoacă resturi negre groase și disconfort. Acarienii de urechi sunt extrem de contagioși, iar animalele devin infestate prin contact direct cu un alt animal infestat.

    Câinele dvs. poate arăta scuturarea capului, zgârierea la urechi și descărcare crustă sau cerată care arată ca terenurile de cafea. Veterinarul dvs. poate diagnostica acarienii urechii cu o examinare și privirea la o probă de resturi de urechi sub microscop. Ureche tratamentul acarianului poate necesita unul sau mai multe tratamente repetate. Acarienii de urechi nu infectează oamenii.

  • 04 din 08

    Viermii sunt viermi mici, subțiri care sunt mai puțin de un centimetru lung. Acești paraziți intestinali sunt frecventați la câini. Există trei specii de viermi care afectează câinii. Unii pot afecta, de asemenea, oamenii, migând prin piele.

    Câinii ridică viermi prin ingerarea larvelor pe care le iau din mediul înconjurător, ingestând alte animale infectate, cum ar fi gandacii, și în puii, din laptele mamei. Simptomele includ diaree, pierderea apetitului, anemia, pierderea în greutate sau eșecul de a câștiga greutate.

    Un medic veterinar poate verifica pentru Hookworm în scaun. Tratamentul include medicamente de degradare care trebuie utilizate în mod repetat pentru a elimina larvele pe măsură ce se maturizează. Deworming regulat va ajuta la prevenirea recurenței.

    Continuați la 5 din 8 de mai jos.
  • 05 din 08

    Viermii sunt paraziți intestinali (Trichuris) care sunt relativ comune la câini și ocazional văzute la pisici. Acești viermi mici au un capăt frontal subțire, bici și un capăt din spate mai gros. Se atașează pe pereții intestinului gros, hrănindu-se pe sânge.

    Câinii ridică ouăle de vierme transmise prin scaun în mediul înconjurător. O infecție ușoară nu are simptome. O infecție mai grea poate duce la pierderea în greutate, diaree sau anemie. Un medic veterinar poate detecta ouăle sub microscop în timpul unei examinări de scaun.

    Viermele de viermi sunt rezistente la multe dintre medicamentele obișnuite ale Derestrării, deci este de obicei utilizat un alt medicament. Menținerea mediului curat de fecale este cea mai bună prevenire, deoarece ouăle de vierme durează săptămâni pentru a deveni infecțioase.

  • 06 din 08

    Viermii rotunzi, inclusiv TOXOCARA CANIS și TOXASCARA Leonina, sunt paraziți intestinali la câini. Ei absoarbe substanțe nutritive din alimente câinele mănâncă, ceea ce are ca rezultat mai puțin disponibil pentru câine. Infecția poate apărea după ingerarea ouălor vărsate în scaun sau de la larve transmise în timpul sarcinii sau în laptele matern.

    Un câine poate arăta vărsături, letargie, pierdere în greutate, diaree și o burtă de oală. Un medic veterinar poate detecta viermii rotunzi în scaun. Medicamentul de degradare poate fi utilizat, cu o serie de tratamente pentru a șterge viermii rotunzi în timp ce se maturizează. Este necesar un protocol regulat de degradare pentru a preveni reinfectarea.

    Viermii rotunzi pot fi transmise oamenilor. Ele provoacă inflamații și pot migra la diferite țesuturi și organe.

  • 07 din 08

    Tapeworms sunt paraziți asemănători cu panglică care trăiesc în intestine. Din fericire, rareori provoacă o boală gravă. Dipylidium Caninum este cea mai frecventă pentru câini, dar există și alte specii. Ele sunt de obicei transmise prin ingerarea puricilor, dar unele specii pot fi transmise prin consumul de carne crudă.

    Viermii pot provoca iritarea în jurul anusului, datorită vărsării segmentelor viermei. Un cățeluș se poate scoate pe podea sau poate linge zona. Infestarea poate duce la o nutriție slabă pentru câine sau chiar o blocare intestinală în cazuri grave.

    Un medic veterinar poate diagnostica viermii de către un examen de scaun și examinarea părului în jurul anusului. Medicamentul este necesar pentru a elimina infecția, însoțită de un control bun de purici și păstrând câinele să mănânce pradă moartă.

  • 08 din 08

    Heartworms

    Boala de vierme este cauzată de un parazit mare de viermi rotunzi care trăiește în principal în vasele de sânge ale plămânului și în inimă. Este transmis de țânțari. În timp ce viermele de inimă este cea mai răspândită în statele sudice, a fost văzută în fiecare stat.

    Veterinarul dvs. va testa de obicei pentru viermii de inimă în timpul verificării anuale a câinelui. Un câine cu infestație de vieți poate să nu prezinte simptome la început, dar pe măsură ce progresează că poate fi fatală. Câinii pot dezvolta o tuse (inclusiv tusea de sânge), devin epuizați de la exercițiu, leșin și au o pierdere gravă gravă.

    Odată ce un câine este infestat cu viermii de inimă, sunt necesare mai multe injecții de medicamente date pe un curs de mai multe luni pentru a ucide parazitul. Câinele va avea nevoie de odihnă completă în timpul perioadei de tratament pentru a preveni complicațiile periculoase de la viermii morți.

    Din fericire, boala de vierme este ușor de prevenit. Orice număr de prevenite dovedite și sigure există, care sunt utilizate pentru a preveni viermele de inimă și mai mulți paraziți intestinali atunci când sunt administrați lunar.

    Dacă un țânțar mușcă un câine infectat, parazitul poate produce apoi larve în interiorul țânțarului și, deși este rar, acestea pot fi transmise oamenilor. La om, parazitul cel mai adesea cauzează leziuni pulmonare. Prevenirea bolii în animalele de companie vă poate ajuta să vă protejați, de asemenea.

  • Cum de a preveni paraziții la câini

    • Vizite veterinare anuale: Îngrijirea preventivă și examenele fecale regulate sunt utile pentru a prinde infestarea în stadiile incipiente.
    • Păstrați animalul de companie pe prevenirea puricii / bifați / și a inimii pe tot parcursul anului: Adresați-vă medicului veterinar pe care paraziți îl reprezintă o problemă în zona dvs. Există părți ale țării în care anumiți paraziți interni sunt mai puțin o preocupare și alții în cazul în care Prevenirea pe tot parcursul anului este imperativ. Veterinarul dvs. vă va putea spune ce să urmăriți în funcție de locația dvs. geografică, cum pot fi transmise acești paraziți pentru animalele de companie și prescrie cel mai potrivit Produse preventive.
    • Curățați după câinele dvs .: Ridicați cu promptitudine fecalele câinelui pentru a reduce riscul de contaminare a mediului. Protejați-vă mâinile în timp ce curățați fecalele și spălați-vă mâinile după aceea.
    Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
    Surse de articole
    Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
    Skicka ett socialt nätverk:

    Springa
    » » Paraziți la câinii pe care trebuie să știți